Видински полицаи с отличия за празника си

Снимка: Радио ВИДИН

89 полицаи от Видин и областта бяха отличени за постигнати резултати в своята работа и по повод професионалния празник на българската полиция - Архангеловден. Наградите бяха връчени от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Петър Коцин. Той поздрави служителите на реда и им пожела да продължат да работят с мъжество и доказан професионализъм:

"Уважаеми колеги, по случай 8 ноември- Архангеловден, денят в който българската полиция отбелязва своя професионален празник, отправям към всички вас искрени пожелания за здраве, спорен и резултатен труд, успехи и семейно благополучие. Нека всички ние, българските полицаи, бъдем сърцати, енергични и последователни. Нека ежедневно да работим с мъжество и доказан професионализъм. Нека не спираме да полагаме непрекъснати усилия жителите на всеки квартал, село и град в България да се чувстват по-спокойни и по-сигурни. А когато хората са спокойни и сигурни, те ще ни подкрепят. Тяхната добра дума за българския полицай е мерилото за нашия успех. Полицейската професия е сред обществено значимите, а 8 ноември е ден на признание за нашата денонощна работа. Архангеловден е повод да се поздравим. Честит празник, колеги!"

Полицейските служители чуха и поздравителни адреси от кметове на общини и представители на институции. На церемонията присъстваха служители на структурните звена на Областната дирекция на МВР и на районните управления във Видин, Белоградчик и Кула.

Вижте още

Третата кампания от Акция "Зима" проверява техническата изправност на водачите на МПС

Днес започва третата тематична кампания на Акция "Зима" - "Безопасно шофиране през зимата". Акцията е насочена към водачите на моторни превозни средства,  съобщи комисар Петър Петров , началник на отдел „Охранителна полиция“- Видин: "Последната акция е насочена към водачите на моторни превозни средства, изправността на гумите, светлините, т.е..

публикувано на 21.11.18 в 08:24

Отбелязваме Въведение Богородично и Ден на християнското семейство

Днес, 21-ви ноември, се чества големият християнски празник Въведение Богородично , назоваван "предвестник на Божието благоволение към хората". Празникът е посветен на християнското семейство и на православната християнска младеж. За същността на днешния ден разказа отец Илия от Видинска епархия: "Това е голям Богородичен празник, който се..

обновено на 21.11.18 в 08:16

Врачанският театър отбелязва днес своя юбилей

Врачанският Драматично-куклен театър чества днес 80-годишнината си със серия от прояви. Кулминацията им е тържествен спектакъл, който започва в 19.30 часа в голямата зала на храма на Мелпомена. В 11 часа в центъра за работа с деца ще бъде открита лаборатория за кукли, в която местни кукловоди и майстори ще покажат на децата как да си..

публикувано на 21.11.18 в 07:33

Снимката на 20 ноември 2018 година

Световният ден на детето отбелязаха във видинската Детска градина "Синчец". Директорът Мая Проданова отправи своя призив към всички деца и техните родители, а някои от възпитаниците на детското заведение поздравиха връстниците си с днешния празник. Световният ден на детето е насочен към осигуряване на по-добро бъдеще за децата в България и по света...

публикувано на 20.11.18 в 17:50

Монтана взима мерки за по-чист въздух

Сменят печките на твърдо гориво с газови котлета. Община Монтана търси финансиране с пари от Европа. Целта е да се намали замърсяването на въздуха . Община Монтана приключва изпълнението на проект „Разработване на Комплексна програма за качество на атмосферния въздух по показателите фини прахови частици и полициклични ароматни въглеводороди на..

публикувано на 20.11.18 в 17:22
„Въвеждане на Пресвета Богородица в храма“, Тициан, 1534 – 1538

Деца и младежи във Враца се срещат с владиката на Въведение Богородично

Врачанският митрополит Григорий ще посети детска градина, училище и поправителен дом на празника Въведение Богородично , който се отбелязва на 21 ноември, съобщават от митрополията. Владиката ще разговаря с деца и младежи в Деня на християнското семейство и православната младеж. Празникът ще започне с архиерейска света литургия. Тя ще бъде..

публикувано на 20.11.18 в 11:34