Жители на Враца се включват в националния протест в София

Снимка: Жоро Александров

50 коли тръгнаха днес от Враца към националния протест в София. Студеното време не уплаши недоволните, но редуцира сериозни силите им за планирания на жълтите павета протест.

„Нашето негодувание започна преди около година и половина и беше породено от опитите за ликвидирането на МБАЛ „Христо Ботев“. По-късно подкрепихме основателния протест на майките на деца с увреждания, а днес пак сме заедно заради желанието ни за промяна на системата“, каза Маруся Панчева. Тя дойде на автошествието с шоколадови бонбони, тъй като снощи е станала баба на внучка, но настоя да пътува до София.

„Тук съм, защото искам децата ни да получават толкова, колкото аз, докато работех в Англия. Заплатата ми е такава, че 4 пъти в годината мога да си позволя да ида на почивка, не мизерствам с парите в България. Минималната пенсия трябва да е поне 500 евро, за да може българите да живеят добре“, каза Валя Дишовска, която се е върнала от гурбет в Англия.

Припомням, че преди седмица стотици автомобили се включиха в шествие във Враца, което блокира за час международния път Е79. Според различни източници, тогава в колоната е имало между 300 и 860 автомобила с над 1 000 протестиращи. Днес недоволните бяха 10 пъти по-малко.


Вижте още

Празничен камбанен звън огласи посрещането на мощите на св. Климент Охридски във Враца

С тържествен камбанен звън във Враца бяха посрещнати мощите на св. Климент Охридски. Те са изложени за поклонение в старинния Възнесенски храм "Св. Софроний Врачански". Светецът- будител е небесен покровител на епархията.  Честната глава на св. Климент Охридски Чудотворец се съхранява в гръцки манастир. Светинята беше донесена във Враца за..

публикувано на 16.09.19 в 18:40

До 30 септември коригираме данъчните си декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите.  Това става с подаването на..

публикувано на 16.09.19 в 17:21

Снимката на 16 септември 2019 година

7 600 ученици посрещнаха видинските училища. "Учебната година в област Видин започна нормално , навсякъде има учители." Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова. 522- ма първокласници в област Видин прекрачиха днес за първи път прага на родното училище. Над 400 са ученици в 19 паралелки посрещна..

публикувано на 16.09.19 в 18:10

Служител в затвора във Враца е предаден на съд за кражба на чуждо имущество

Районна прокуратура – Враца е предала на съд Х.И., служител в затвора във Враца, по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 6, вр. чл. 194, ал. 1 от НК. Обвиняемият заемал длъжността "командир на отделение" в затвора в гр. Враца. Вечерта на 15.03.2018 г., в качеството си на длъжностно лице, той се възползвал от..

публикувано на 16.09.19 в 17:07

Във Враца провеждат консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии

Кметът на Община Враца Калин Каменов отправи покана до представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание и представители на партии и коалиции от партии, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, за участие в..

публикувано на 16.09.19 в 16:29
СУ

С две паралелки осмокласници започва учебната година в СУ "Христо Ботев" Белоградчик

С вдигане на знамето на България и химна започна тържественото откриване на новата учебна година в СУ "Христо Ботев" Белоградчик. По традиция свещеноиконом Рафаил отслужи празничен водосвет и се обърна към децата с пожелания за успех през новата учебна година.  Директорът Цветан Михайлов откри новата учебна година като приветства учениците и..

публикувано на 16.09.19 в 15:43

Вече можем да проверим онлайн и с SMS къде ще гласуваме

От днес избирателите могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване за предстоящите избори за общински съветници и кметове на 27 октомври, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Справката за всички български граждани се осигурява от Главна дирекция "Гражданска регистрация и..

публикувано на 16.09.19 в 15:27