Чака ни безснежна Коледа, сняг ще има около Нова година

Зима
Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин


Сняг за Коледа не се очаква. Новата 2019-та година може да я посрещнем с бяла пелена. До края на месец декември не се очакват екстремно ниски температури.

Около нулата ще е средно месечната температура за декември. До петък времето ще запази характера си с положителни дневни температури. Заоблачаване се очаква в неделя, когато ще започне да вали дъжд, който на места ще премине в сняг, съобщи Леночка Ангелова, началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана:

"Започва бавно повишение на температурите, с променлива облачност- до слънчево време. Второто десетдневие отново стартира с валежи, с обичайните за зимата температури дневните над нулата, максималните ще достигат до 6-8 градуса. Към средата на десетдневието- затопляне и до края- приятно време, почти без валежи." 

За Коледа над регион Монтана не се предвиждат валежи. Температурите ще са в нормата: 

"След 25 декември започват валежи от дъжд и сняг и около Нова година ще се радваме на белота. Най-вискоките температури ще достигнат до 10-12 градуса. Приятен, зимен месец, без температурни аномалии..."Вижте още

Социалният министър Бисер Петков посети Монтана

Програмата личен асистент ще продължи до септември следващата година , съобщи кметът Златко Живков след среща в Монтана със социалния министър Бисер Петков: "Такова искане има за Центъра за обществена подкрепа и съответно за Дневния център. Това, което е възможно, ще бъде удовлетворено." Вицепремиерът Марияна Николова, министърът на труда и..

публикувано на 17.12.18 в 17:32

Врачанският съд присъди 18 години за убийството на Кунчо Кунчев

Мариян Димов ще лежи 18 години в затвора заради убийството на земеделския производител от Враца Кунчо Кунчев, реши наказателен състав на Врачанския окръжен съд, председателстван от Агнеса Ставарова. Магистратът осъди Димов да плати на съпругата на жертвата Людмила Кунчева и на неговите наследници Пламен и Ирена по 100 000 лева кръвнина. Жестокото..

публикувано на 17.12.18 в 17:17

Юбилеен Коледен литературен салон във Видин

Културното мероприятие събира изявени видински автори. Стихотворението, с което Илиян от техникума в гр. Дунавци , е спечелил литературен конкурс за ученическо творчество, ще бъде прочетено на срещата.  Поетесата Сибина Оприна ще бъде представена пред широката общественост на града днес, когато излиза поетичната й книга със заглавие..

публикувано на 17.12.18 в 16:50

Видинската синагога ще оживее като културен център "Жул Паскин"

Втората по големина синагога в България ще оживее като културен център на името на един от най- известните художници, родени във Видин- Жул Паскин. Идеята следва и желанието на Организацията на евреите в България "Шалом", която миналата година дари на видинската Община сградата на синагогата и парцелът, върху който е построена сградата. С обществено..

публикувано на 17.12.18 в 16:28

Тереза Лилова представя нова книга

Оперетната певица Тереза Лилова ще представи втората си книга "Нашата носталгия" от 16:30 часа в Регионална библиотека "Гео Милев" Монтана.  Заявката към читателите е да усетят полъха на лиричните стари градски песни през погледа на Тереза Лилова, която е едно от емблематичните имена на Михайловградската оперета. По думите на авторката книгата е..

публикувано на 17.12.18 в 16:24

Танцьори от Мездра с награди от фестивал в Самоков

Танцьорите от мездренската хип- хоп група с ръководител Елеонора Бутакова участваха в първото издание на танцовия фестивал "Храмът на танца" в Самоков. В надпреварата се включиха 22 клуба с 404 участници от Македония и България.    Момичетата и момчетата от Мездра  се състезаваха в категория "юноши", формация в стил хип- хоп и във възрастова група..

публикувано на 17.12.18 в 14:20