Коледен базар за бездомните животни във Враца

2
Снимка: Фейсбук: Hope for animals
За поредна година организацията за защита на животните "Енимъл хелп" във Враца организира благотворителен базар през месец декември. На базара ще се предлагат календари, сувенири и други интересни неща. Вече са налични големите работни календари за новата 2019 година и магнитите за хладилник. От организацията уточняват, че може да се купят от коледния благотворителен базар, който ще се проведе от 19 до 21 декември в Търговски център "Суми" във Враца, както и да си поръчате и да ви ги изпратят с наложен платеж по куриерска фирма. Събраните средства от базара ще се използват за бездомните животни.


"За четвърта поредна година, аз се занимавам пак в свободното си време нощем вече, изработваме такива предмети, за коледния благотворителен базар. Хората могат да дойдат, да си закупят сувенири. Базарът се прави изцяло на 100% с благотворителна цел. Всички събрани средства отиват единствено и само за кучетата", каза Галина Илиева от "Енимъл хелп"- Враца.

От организацията призовават на страницата си във фейсбук, който може да дари одеяла:

"Тези от вас, които ни пишат с молба да приберем някое куче на топло, се надяваме да разберат, че при животните няма парно или климатици, те живеят затворени и мръзнещи. Някои от големите ни кучета дори нямат къщички. Надяваме се да разберете, че правим и невъзможното, за да подсигурим поне храната и спокойствието на кучетата и се молим, да оцелеят и тази зима. Кучетата имат нужда от постелки и одеяла, ако някой реши да дари за тях, моля да ни пише."


Галерия

Вижте още

Имате поща в "Пица на парче"

   Днес е международният ден на пощальоните и куриерите. Помните ли времето, когато изпратеният преди два дни колет пристигаше след… десет? Днес да получиш пратка, тръгнала към теб в същия ден, вече е нещо съвсем нормално. А писмата помните ли? Онези, написани на ръка и запечатани с ... целувка; понякога и напарфюмирани ;) Ех, че е хубаво да получаваш..

публикувано на 16.02.19 в 08:42

Рибарските общности ще помагат за развитие на туризма

Резултатите от първото по рода си теренно аудиовизуално проучване на културното наследство на дунавските рибарски общности от България и Румъния бяха представени на пресконференция. Проучването е извършено по проект на Българо-румънската търговско-промишлена палата "Мемофиш. Памет и бъдеще. Истории за дунавската цивилизация", по който има още четири..

публикувано на 14.02.19 в 17:10
Елена и Диана са участнички в конкурса.

Видин избира Песен на свети Валентин

Младежката изява се провежда в града вече 21 години . Сцената е отворена за всички, регламентът през годините търпи изменения, но същността се запазва и се радва на голям интерес. Изпълняват се песни, някои от тях са авторски , подсигуряват се награди за призьорите. Елена Стефани Силвиева Асенова учи в профилирана паралелка с профил "Музика" в..

публикувано на 14.02.19 в 13:30

Отбелязваме Деня на археолога

Днешният 14 февруари е богат на празници и събития. Денят на лозаря - Трифон Зарезан е посветен на труда и любовта на българите към лозята, гроздето и виното. На 14 февруари Българската православна църква отбелязва църковния празник на Успение на свети Кирил Славянобългарски, познат като Константин Философ, наречен Кирил. Традиционно навлезе и..

публикувано на 14.02.19 в 12:51

В "Музикална зона" на 14 февруари 2019 слушаме най-великите любовни джаз песни

Днешният ден свързваме с имената на трима светци – св. Кирил Славянобългарски, св. Трифон и св. Валентин. Общото между тях е, че всеки отстоявал каузата, в която вярвал и платил за това определена цена. В съвремието наблягаме повече на обичаи, традиции, трапези. От тримата Св. Валентин е радетел за истинското семейство. И до днес, вдъхновени от..

публикувано на 14.02.19 в 09:00

Открит урок за пчелите се проведе в Детска градина "Арабела" във Видин

Най-малките възпитаници там от първа група "Плодчета" , две и тригодишни деца , се запознаха с любопитни подробности за насекомите . Идеята е продиктувана от Деня на пчеларя , който вече отбелязахме през вчерашния ден, 10 февруари, а така също и от отминалата грипна епидемия , каза медицинската сестра в детското заведение Анриета Петкова :..

публикувано на 11.02.19 в 13:48

В „Музикална зона“ днес: Пеещото френско кино

Днес е Международен ден на жените и момичетата в науката. А ние ще го посветим на жените и момичетата в изкуството. И то не кое да е, а френското изкуство. Затова от града на изкуствата, от страната на любовта и виното, където модата и практиката да оставаш млад и очарователен, са издигнати в култ, идва днешната „Музикална зона“. А като се каже „Франция“,..

публикувано на 11.02.19 в 09:46