Коледен базар за бездомните животни във Враца

2
Снимка: Фейсбук: Hope for animals
За поредна година организацията за защита на животните "Енимъл хелп" във Враца организира благотворителен базар през месец декември. На базара ще се предлагат календари, сувенири и други интересни неща. Вече са налични големите работни календари за новата 2019 година и магнитите за хладилник. От организацията уточняват, че може да се купят от коледния благотворителен базар, който ще се проведе от 19 до 21 декември в Търговски център "Суми" във Враца, както и да си поръчате и да ви ги изпратят с наложен платеж по куриерска фирма. Събраните средства от базара ще се използват за бездомните животни.


"За четвърта поредна година, аз се занимавам пак в свободното си време нощем вече, изработваме такива предмети, за коледния благотворителен базар. Хората могат да дойдат, да си закупят сувенири. Базарът се прави изцяло на 100% с благотворителна цел. Всички събрани средства отиват единствено и само за кучетата", каза Галина Илиева от "Енимъл хелп"- Враца.

От организацията призовават на страницата си във фейсбук, който може да дари одеяла:

"Тези от вас, които ни пишат с молба да приберем някое куче на топло, се надяваме да разберат, че при животните няма парно или климатици, те живеят затворени и мръзнещи. Някои от големите ни кучета дори нямат къщички. Надяваме се да разберете, че правим и невъзможното, за да подсигурим поне храната и спокойствието на кучетата и се молим, да оцелеят и тази зима. Кучетата имат нужда от постелки и одеяла, ако някой реши да дари за тях, моля да ни пише."


Галерия

Вижте още

Световният ден на книгата е

На 23-ти април отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право, въведен от ЮНЕСКО в празничния календар през 1995 година.  Идеята на празника е да популяризира книгоиздаването, да насърчава четенето, да обърне внимание на сериозни въпроси в областта на литературата, да помогне на страните в затруднено положение, като им предостави..

публикувано на 23.04.19 в 18:02

В "Музикална зона" слушаме KAZKA

Това са те- Саша, Дима и Никита – музикантите, които стоят зад артистичния псевдоним Kazka. Музиката им е с поп звучене и електро-фолк елементи, а текстовете на песните им са на украински език.  Те са в музикалния бизнес едва от две години, но това не им пречи вече да са световноизвестни. Само една песен стои в основата на този успех...

публикувано на 22.04.19 в 09:46

"Неделник" от 21 април 2019 година

Честит празник на всички. "Неделник" брой 254- ти започва с преглед на старите вестници с едни интересни теми от преди много години. Следва материала на Любо Андреев за едно интернет приложение, което показва природни и културни забележителности в Румъния и Северозападна България. Мобилното приложение включва туристически пакети и маршрути..

публикувано на 21.04.19 в 16:14

Осанна, благословен Идещият в име Господне, цар Израилев!

Шестата неделя на Великия и спасителен пост , която отбелязваме днес, Църквата възпоменава Вход Господен в Йерусалим или както по народному този празник е известен - Цветница или Връбница . "Йерусалиме, Йерусалиме, обърни се към Господа, твоя Бог!" "На днешния ден светата Църква празнува влизането на Иисуса Христа в..

публикувано на 21.04.19 в 08:00

Цирк! Цирк! Цирк! (В "Пица на парче")

Световен ден на цирка е днес! Цирк – пълен със станали преди изгрев слънце радиоводещи- акробатка, която ви пуска музика и жонглира, докато върти монобайк, и звероукротителка, скрила се в клетка - пред опасност от нападение от куче. Те ще търсят отговор на въпроса кой се "дресира" по-лесно – мъжете или жените? И ако трябва да избирате, каква циркова..

публикувано на 20.04.19 в 08:51

В "Музикална зона" на 18 април 2019 слушаме Леополд Стоковски

На днешния 18 април се навършват 137 г. от рождението на Леополд Стоковски – британски и американски диригент, оркестратор, станал известен с редица иновации – дирижиране с ръце, а не с диригентска палка, разместване на оркестровите групи за постигане на по-добро звучене, имитиране на възникналата по-късно стереофония още през 30-те г. на..

публикувано на 18.04.19 в 09:00

Плажът на Видин - един от символите на града

Географското разположение на нашия уютен и малък Видин съвсем закономерно оправдава твърдението " на Дунава вечер страж ". По това си прилича с Виена, нали? Крайдунавският парк е вдъхновен от красивите дворцови паркове в австрийската столица. Дотук обаче със сравненията, за да не става нелепо. Градът, в който живеем, изпълващ съзнанието с познатия..

публикувано на 17.04.19 в 16:17