Коледен базар за бездомните животни във Враца

2
Снимка: Фейсбук: Hope for animals
За поредна година организацията за защита на животните "Енимъл хелп" във Враца организира благотворителен базар през месец декември. На базара ще се предлагат календари, сувенири и други интересни неща. Вече са налични големите работни календари за новата 2019 година и магнитите за хладилник. От организацията уточняват, че може да се купят от коледния благотворителен базар, който ще се проведе от 19 до 21 декември в Търговски център "Суми" във Враца, както и да си поръчате и да ви ги изпратят с наложен платеж по куриерска фирма. Събраните средства от базара ще се използват за бездомните животни.


"За четвърта поредна година, аз се занимавам пак в свободното си време нощем вече, изработваме такива предмети, за коледния благотворителен базар. Хората могат да дойдат, да си закупят сувенири. Базарът се прави изцяло на 100% с благотворителна цел. Всички събрани средства отиват единствено и само за кучетата", каза Галина Илиева от "Енимъл хелп"- Враца.

От организацията призовават на страницата си във фейсбук, който може да дари одеяла:

"Тези от вас, които ни пишат с молба да приберем някое куче на топло, се надяваме да разберат, че при животните няма парно или климатици, те живеят затворени и мръзнещи. Някои от големите ни кучета дори нямат къщички. Надяваме се да разберете, че правим и невъзможното, за да подсигурим поне храната и спокойствието на кучетата и се молим, да оцелеят и тази зима. Кучетата имат нужда от постелки и одеяла, ако някой реши да дари за тях, моля да ни пише."


Галерия

Вижте още

Внимавайте с пиратките по празниците

Декември е. Месецът на коледните и новогодишните празници, на пазаруването и подаръците, на украсата и пукотевицата. Празниците, обаче, лесно могат да бъдат помрачени от невнимателното използване на богатия арсенал от пиротехнически средства, с които пазарът изобилства. Едва ли можете ли да си представите първите минути на Новата година без..

публикувано на 17.12.18 в 16:47

В „Музикална зона” слушаме български снежни песни за зимата

Ако времето ти поднесе сняг, направи си снежен човек! Или просто една пъртина в снега, по която да се разходиш, докато снежинките се сипят над главата ти! Точно това ще направим днес- музикална зимна разходка по снега с най- хубавите български песни за зимата.    Зима е, студено е, не е от най-приятните дни... Но, защо трябва да звучи негативно и..

публикувано на 17.12.18 в 09:56

"Неделник" от 16 декември 2018 година

"Неделник" брой 236- ти вече е на сайта.   За начало преглеждам отново старите вестници в съвместната ни рубрика с РБ"Михалаки Георгиев"- Видин. След това ще си поговорим за "Таласъмски истории” - вълшебната приказка-игра, която завладява малки и големи. Това е един материал на колегата от Радио България Десислава Семковска . Ще чуете..

публикувано на 16.12.18 в 12:44

Господ ни кани на Неговата трапеза, нека не отхвърляме поканата Му

В Единадесета неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към познанието, че Господ отправя Своята покана към нас да седнем на Неговата трапеза, като Негови деца и приятели . Той е казал: " Който иска да върви след Мене… ", затова никой никога не насилва да седне на тази трапеза, тя е доброволна,..

публикувано на 16.12.18 в 08:00
Благотворителен коктейл

Обществен дарителски фонд събра близо 3 хиляди лева за зони за четене във Враца

Общо 2 823 лева са събрани на благотворителна вечер, организирана от Обществен дарителски фонд за Враца. Със средствата ще бъдат обособени зони за четене във всяко училище от общината. Това е и първата дарителска акция на Обществения дарителски Фонд за Враца, каза за Радио Видин Емилиян Кадийски от организаторите. "Това е първата ни инициатива и..

публикувано на 14.12.18 в 15:00

Актьори от „Момчето си отива" идват във Враца

Преди прожекцията четиримата участници в емблематичния филм, сниман в града под Околчица през 1972-а година , ще разкажат интересни моменти от знаковите киноснимки и ще споделят спомени от престоя си в града. Филмът ще бъде излъчен от 17:30 часа, днес, в Кино „Метропол“ , когато е рождената дата на режисьра Людмил Кирков, а входът е свободен ...

публикувано на 14.12.18 в 13:58