Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борецът Дейвид Димитров отново е № 1 сред спортистите в Монтана

5
Снимка: Любо Андреев

Община Монтана награди най-добрите си състезатели за 2018 година. За 19-ти път кметът на Монтана Златко Живков приветства гостите на тържествената церемония. 


Изпращаме една много успешна година в колективните и индивидуалните спортове. Благодаря на всички вас за постигнатото през изминаващата 2018 година. Това се дължи на много лишения и упорит труд. Пожелавам следващата 2019 година да бъде още по-добра, да продължаваме да бъдем спортен център на Северозападна България. Да сте живи и здрави и да нямате контузии! Да имате все така добри треньор и хора, които милеят за спорта. Запазете спортния хъс”, им пожела Живков. 


47 са номинираните спортисти в традиционната анкета. 22-ма спортни журналисти, спортни специалисти и общественици дадоха своя вот. Най-много гласове събра борецът на СК "Слава"  /Монтана/ Дейвид Димитров. Националът на България зае девето място на Европейското първенство за мъже, категория 67 кг, в руския град Каспийски. Дейвид е шампион на страната при мъжете. Димитров дойде за церемонията направо от лагер на националния отбор.


“Благодаря на хората, които гласуваха за мен. На приятелите от Монтана и кмета Златко Живков, които ми помагат. Поздравявам всички спортисти. С гордост мога да нарека Монтана спортен град, за което е отговорен нашият кмет. Нека 2019 година бъде по-успешна и без контузии”, каза спортист №1 на Монтана за 2018 година Дейвид Димитров.


Ето и останалите състезатели в десетката на Монтана. В нея влизат шампионките, носителки на Купата и Суперкупата на България по баскетбол за 2018 година, националките – Димана Макариева, Христина Иванов и  Виктория Стойчева. Сребърните медалисти от Суперлигата по волейбол при мъжете и второ място за купата на страната – Добромир Иванов и Иван Латунов, капитанът на мъжкия футболен тим на Монтана Иван Михов, европейския шампион по жиу житцу на лилави колани от Италия Даниел Евгениев от СК “Бойни спортове”, джудистката на "Слава 83" Дебора Георгиева и националът по кикбокс и муай тай на "Спарта" Алекс Цветанов. Баскетболистките и волейболистите на Монтана не бяха на церемонията, заради участие с отборите си в Адриатическата лига при жените и купата на страната.


Най-млад перспективен състезател на Монтана за 2018 година е националката по баскетбол Кристияна Борисова. Сред най-добрите млади състезатели до 15 години на Монтана са още: състезателката на карате клуб Компас Сияна Тихолова, борецът на "Слава"  Тошко Ангелов, волейболистът Теодор Каменов, джудистката Ивайла Иванова и състезателят по жиу житцу и граплинг Дейвид Велков.


Ани Стаменова стана спортист №1 на Монтана за 2018 година в приложно техническите спортове. Националката, заемаща 11-то място в Европейската ранглиста и 23-та в Световната ранглиста, от Аероклуб Монтана събра най-много гласове. Още трима представители на монтанския Аероклуб получиха награди – Иванка Дрингова, Румяна Радунчева и Стефан Личовски.


През 2018 година 10 отбора от Монтана участваха в различни възрастови групи на финалите на Ученическите спортни игри по баскетбол, волейбол, футбол, бадминтон и шахмат.


Състезателките по баскетбол на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици "Петър Богдан" с преподавател по физическо възпитание и спорт Камелия Симеонова стана републикански шампион  във възрастова група девойки 8 - 10 клас, в град Габрово. Така баскетболистките си извоюваха правото да участват на Световно ученическо първенство по баскетбол в Ираклион, Гърция през месец април 2019 г.  През тази година същият тим е на 14-то място от 26 отбора на Световните ученически игри в Белград, Сърбия. Награда за най-добре представил се отбор от Монтана на ученическото първенство им връчи кметът Златко Живков.


За доброто настроение при награждаването на най-добрите спортисти на Монтана за 2018 година се погрижиха солистите на вокално студио “Детски смях” при ОДК “Ние, врабчетата” Монтана и децата от школата по танци “Грация денс”, с  ръководител Диана Любенова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Ботев" уреди спаринг със "Славия"

Футболният "Ботев" ще запълни прекъсването на първенството с приятелски мач в София. Възпитаниците на Христо Янев ще премерят сили със "Славия" . Спарингът ще се проведе в петък, на 22 март, от 13:00 часа, на стадион "Александър Шаламанов". През изминалия кръг врачани завършиха наравно - 2:2, срещу "Берое" в Стара Загора. Заради..

публикувано на 19.03.24 в 09:38

Баскетболен клуб "Ботев 2012" би "Спартак"

Баскетболен клуб "Ботев 2012" (Враца) надделя над отбора на "Спартак" (Сандански) със 75:56 точки и записа важна победа с 19 точки.  Врачани започнаха с лека преднина през първото полувреме, а след страхотна последна четвърт успяха да подпечатат успеха.  Над всички за Ботев 2012 бе Калоян Пенев, който записа 15 точки, 8 асистенции и 6..

публикувано на 19.03.24 в 09:35

Юношите на ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин станаха общински шампиони по футбол

Финалната фаза на общинския кръг на Ученическите игри по футбол за учебната 2023 - 2024 г. се проведе във Видин днес, 18 март. Победител в групата на юношите (XI-XII клас)  стана отборът на  ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", ППМГ "Екзарх Антим I" зае  второто място,  на 3-то място се подредиха учениците от СУ "П.Р. Славейков" в града ...

публикувано на 18.03.24 в 16:41

Борец от Враца с бронз от турнир в Сърбия

Състезателят на врачанския клуб по борба Ботев 93 – Калоян Иванов, спечели бронзов медал на силен турнир в сръбския град Суботица.  Той се пребори за отличието в кат. до 48 кг след успех за трето място срещу противник от Словакия. Същият съперник победи врачанина преди година на европейското първенство. Калоян, който е син на общинския съветник от..

публикувано на 18.03.24 в 08:46

Юношите на Локомотив (Мездра) стартираха убедително пролетта

Две победи постигнаха при старта на пролетния полусезон момчетата от ДЮШ на Локомотив (Мездра) Родените  2009-2010 година  разгромиха с категорична победа от 15-0 срещу връстниците си от Дунав /Лом/. С по 5 гола се отличиха  Петко Илиянов и Мартин Кръстев,2 добави  Иван Николов и по 1  Емил Ценов и Теодор Симеонов. С тази победа отборът..

публикувано на 18.03.24 в 07:52

"Локо" Мездра с класика в Левски

„Локомотив” Мездра надигра без проблеми като гост „Левски 2007” Левски с 3:0 в срещата  от 19-ия кръг на Северозападната Трета лига. „Железничарите” играха силно и можеха  да вкарат поне  още толкова голове. Васил Калоянов откри резултата с диагонален удар в 17-ата минута, а в 31-ата удвои с глава след центриране на Ивайло Бояджиев. Той също вкара с..

публикувано на 17.03.24 в 15:56

Силни бягания на мездренски атлети във Великобритания

Гордостта  на мездренската лека атлетика Милица Мирчева, състезателка на СК „Атлет” Мездра, подобри националния си рекорд на 5 километра на шосе с 2 секунди. Възпитаничката на Йоло Николов даде резултат 15:43 мин. на състезанието "Podium 5K" в Лестър (Великобритания), финиширайки на 15-о място при жените. Предишното най-добро време на Мирчева на..

публикувано на 17.03.24 в 15:48