Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1 377 000 лева са отпуснати от Правителството за изкърпване на улици в Ново село

Снимка: Радио ВИДИН

1 377 000 лева са отпуснати от Правителството за изкърпване на улиците в община Ново село и санирането на два блока, за което има официално писмо, но до последното за годината заседание на Общинския съвет средствата още не бяха влезли в сметката на Общината.

"През тази 2019 година, онова, което смятате, че е най-доброто, да го направим, защото времето ще е много малко. Предстоят много сериозни проекти, които трябва да се реализират", каза кметът Георги Стоенелов пред общинските съветници.

Има финансиране за основен ремонт на Обединено детско заведение "Акад. Стефан Младенов" за над 422 хил. лв., който е планиран за 2019 година. С новите 1 милион 377 хиляди лева ще бъдат изкърпени основни улици в населените места, за което многократно напомняха общински съветници, кметове и граждани. Ще бъдат санирани два жилищни блока в Ново село, в единият от които са настанени деца, лишени от родителска грижа. Ще завърши ремонтът на лятното кино в Ново село. Очаква се одобрение и на нови средства за разширяване на социалните услуги, за ремонт на пътната мрежа и площадите.

Голям е и сградният фонд на Общината, който не може да се поддържа само с капиталовите разходи – комбинираните сгради на кметствата, закритите училища, детските заведения, културни институции, паркове и спортни съоръжения. Затова се ползват и други форми за финансиране на ремонт и поддръжката им чрез изработване на проекти по различни програми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Увеличават се популациите на дивеча в Монтанско

Кафява мечка забелязаха в Балкана над Чипровци. Увеличават се дивите животни на територията на ловно-рибарско сдружение „Огоста" Монтана Да се види мечка, в тази част на Западна Стара планина, в района на Чипровци, е голяма рядкост. Десетилетия ловци не са натъквали.  „Мечката е забелязана при таксацията, съобщи Ася Тодорова , специалист „Ловно..

публикувано на 16.04.24 в 07:50
Изворът в село Градец

Снимката на 15 април 2024 година

Членството на община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно 28 общински съветници на редовна сесия на местния парламент днес .  Кметът Цветан Ценков обясни, че това е възможност за кандидатстване за финансиране пред националните институции. Простреляното с пневматична пушка дете от Враца..

публикувано на 15.04.24 в 18:05

Нови социални жилища във Видин посрещнаха първите си обитатели

Ключовете на нови социални жилища в комплекс "Христо Ботев"   във Видин връчи кметът Цветан Ценков. 37 апартамента са изградени по Оперативна програма „Региони в растеж“. Финансирането е  за над  2 240 000 лв., от които 1 905 000 лв. са безвъзмездната помощ. Новите социални жилища са на мястото на бивша детска ясла, която е преустроена. Кметът Цветан..

публикувано на 15.04.24 в 16:29
Народно читалище

Два литературни конкурса събират творби на ученици от Врачанско

Два литературни конкурса за ученици организира библиотеката при Народно читалище "Развитие-1869" - Враца . Единият е насочен къде деца от трети до шести клас и е по повод 11 май - Ден на светите братя Кирил и Методий и професионален празник на българските библиотекари, обясни библиотекарят Владислава Иванчева : "Предизвикваме малчуганите от..

публикувано на 15.04.24 в 14:00

Панорама на образованието ще се проведе във Враца

На 18 април училища, професионални гимназии, филиали на висши учебни заведения от Враца ще представят възможностите, които предлагат за обучение и професионална и профилирана подготовка . Тази, станала традиционна инициатива, има за цел да даде поле за изява на всички училища на територията на общината да се представят пред обществеността...

публикувано на 15.04.24 в 13:00

Стабилизирано е простреляното с пушка дете от Враца

Простреляното с пневматична пушка дете от Враца е оперирано в "Пирогов", лекарите от екипа на проф. Николай Габровски са извадили сачма от мозъка му, съобщиха от Института по спешна помощ. Към момента детето е в стабилно състояние и остава за лечение и активно наблюдение в детската реанимация на болницата. То е на 1,5 години и беше транспортирано в..

публикувано на 15.04.24 в 11:55

Среща в памет на поетесата Валентина Панова ще се състои във Враца

Библиотеката при Народно читалище „Развитие - 1869" във Враца и Конфедерация на българските писатели - клон Враца организират литературна среща в памет на Валентина Панова . На събитието ще бъде представена и последната книга на известната врачанска поетеса, обясни библиотекарят Владислава Иванчева :  "В памет на Валентина Панова и представянето..

публикувано на 15.04.24 в 11:47