Граждани протестираха за пътя Видин-Ботевград

| обновено на 27.01.19 в 14:20
7
Снимка: Анжела Каменова

Точно година след началото на протестите във Видин с искане за магистрала, граждани излязоха отново на протестРешението на Министерския съвет за модернизация на пътя Видин- Ботевград е от март миналата година, но организаторите на недоволството от Гражданско обединение "Единни за промяна" твърдят, че сроковете не се спазват, а забавянето е повече от 8 месеца и настояват виновните за това да понесат отговорност:
"Причината е, че всъщност тази една година няма нещо, което да е видимо и което да е резултат от това, което беше обещано и беше взето като решение за график за работа по пътя от Видин до София. Това е причината- да покажем, че гражданите искаме да знаем кой е виновният това нещо да не се случи... Вече ни писна да търпим, искаме наказани за некадърността, за бездействието, за несвършената работа."
Протестът започна с авотшествие от булевард „Панония“ на изхода на града, след което участниците оставиха автомобилите по улицата към паметника на Христо Ботев и се отправиха пеша към блока, в който живее кметът на Видин. Направиха снежен човек и го обстрелваха с яйца и домати.

"Насочихме цялата народна любов към един символичен вход във Видин, защо- защото искаме някой да бъде наказан и искаме да не се повтаря  и искаме в реално време този път да започне да строи" - каза Росица Кирова, председател на Гражданско обединение „Единни за промяна“.

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова заяви, че се надява в края на годината да започне строителството на участъци от пътя Видин- Ботевград. От Видин до Враца той ще е магистрала, а заради релефа от Мездра до Ботевград ще има скоростен четирилентов път.


Галерия

Вижте още

Снимката на 19 април 2019 година

От днес до Великден всеки, който иска да помогне на младите хора с увреждания в Монтана може да си купи сувенир от Дневния дом до бившия обувен завод в града, съобщават от Общината. За 15 поредна година там е открита благотворителна изложба-базар с ръчно изработени от възпитаниците на Дома предмети. През последните три месеца в работилницата под..

публикувано на 19.04.19 в 18:00

Започна седмият конкурс "Летене по Радичков"

За седма година Гимназия „Д-р Иван Панов“ в Берковица организира конкурс за есе и рисунка „Летене по Радичков“ .  Тази година учениците ще пишат по цитата: „Изобщо човекът обича да си придава важност, да гледа господарски и завоевателно на света. Но понеже е трудно той да направи това със същества равни на него, затуй търси същества слаби и..

публикувано на 19.04.19 в 17:03
Любомир Георгиев, директор на  ГПЧЕ

Любомир Георгиев: Трябва промяна в образователната структура във Видин

Кампанията по приема за новата учебна година вече започна, а демографската картина на региона и намаляването на учениците са предпоставки за промени в план-приема , свързани с намаляването на паралелки. Това каза за Радио ВИДИН Любомир Георгиев , директор на Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин : "Този демографски..

публикувано на 19.04.19 в 15:49

Здравната каса във Враца стана на 20 години

На тържествена церемония бе отбелязана 20-годишнината от създаването на Районната здравноосигурителна каса ( РЗОК ) във Враца . Програмата започна с представяне на историята на Здравноосигурителната каса в града и постигнатите резултати.   Директорът на РЗОК – Враца – Светозар Симеонов благодари на екипа си и договорните партньори, като..

публикувано на 19.04.19 в 14:22

Казус в Чупрене след ареста на кмета

Действащото българско законодателство не е предвидило процедура за назначаване на временен заместник на кмета на община Чупрене Ваньо Костин , който е в ареста по обвинения в длъжностни престъпления . Това каза за Радио ВИДИН председателят на Общинския съвет Богомил Станков : "Никой в скъпата ни родина не може да каже отговора на този..

публикувано на 19.04.19 в 14:16

Борован започва пътни ремонти за над 6 милиона лева

Ремонт на четвъртокласни пътища за над 6 300 000 лева започва в община Борован . Общо 10 километра улици и пътни отсечки  ще бъдат напълно обновени   в селата Добролево, Малорад, Сираково, Нивянин и Борован. Договорът с финансиращия орган- Държавен фонд "Земеделие", беше подписан още преди година, но стартът на ремонтните дейности се забави..

публикувано на 19.04.19 в 11:43

Определиха състава на секционните избирателни комисии в община Враца

На среща с представители на политически партии и коалиции, представени в 44-ото Народно събрание, бе определен съставът на секционните избирателни комисии ( СИК ) за община Враца за предстоящите евроизбори на 26 май 2019 година. Съгласно методиката за определяне съставите на СИК, разпределението на членовете на комисиите е..

публикувано на 19.04.19 в 09:59