Граждани протестираха за пътя Видин-Ботевград

| обновено на 27.01.19 в 14:20
7
Снимка: Анжела Каменова

Точно година след началото на протестите във Видин с искане за магистрала, граждани излязоха отново на протестРешението на Министерския съвет за модернизация на пътя Видин- Ботевград е от март миналата година, но организаторите на недоволството от Гражданско обединение "Единни за промяна" твърдят, че сроковете не се спазват, а забавянето е повече от 8 месеца и настояват виновните за това да понесат отговорност:
"Причината е, че всъщност тази една година няма нещо, което да е видимо и което да е резултат от това, което беше обещано и беше взето като решение за график за работа по пътя от Видин до София. Това е причината- да покажем, че гражданите искаме да знаем кой е виновният това нещо да не се случи... Вече ни писна да търпим, искаме наказани за некадърността, за бездействието, за несвършената работа."
Протестът започна с авотшествие от булевард „Панония“ на изхода на града, след което участниците оставиха автомобилите по улицата към паметника на Христо Ботев и се отправиха пеша към блока, в който живее кметът на Видин. Направиха снежен човек и го обстрелваха с яйца и домати.

"Насочихме цялата народна любов към един символичен вход във Видин, защо- защото искаме някой да бъде наказан и искаме да не се повтаря  и искаме в реално време този път да започне да строи" - каза Росица Кирова, председател на Гражданско обединение „Единни за промяна“.

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова заяви, че се надява в края на годината да започне строителството на участъци от пътя Видин- Ботевград. От Видин до Враца той ще е магистрала, а заради релефа от Мездра до Ботевград ще има скоростен четирилентов път.


Галерия

Вижте още
Пътят Видин-Ружинци

Снимката на 25 юни 2019 година

Внесен е проектът на Подробен устройствен план за участъка Видин-Ружинци за разглеждане и одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Средата на месец юли е индикативния срок за обявяване процедурата за избор на изпълнител. Това стана ясно на провелото се днес заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район,..

публикувано на 25.06.19 в 18:10

Тринадесет зрелостници от Видин с грамоти за отличен успех на матурите

Грамоти  за отлично представяне на държавните зрелостни изпити за учебната 2018/2019 година получиха  младите хора от Видин. Отличията им б яха връчени от кмета на община Видин Огнян Ценков и началника на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.  Огнян Ценков поздрави зрелостниците за усилията, труда и постоянството,..

публикувано на 25.06.19 в 17:50

Внесен е проектът за участъка Видин-Ружинци за разглеждане и одобрение

Средата на месец юли е индикативния срок за обявяване процедурата за избор на изпълнител за участъка Видин-Ружинци .   Това стана ясно на провелото се днес заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район, председателстван от Албена Георгиева – областен управител на област Видин. Обектът Видин-Ботевград е..

публикувано на 25.06.19 в 17:45

Във Видин заседава Регионалният съвет за развитие на Северозападния район

Във Видин се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район. Във форума участваха  представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати,  Агенция „Пътна..

публикувано на 25.06.19 в 17:05
Снимка: Природозащитен център Натура- Враца

Във Враца организират велопоход под надслов "НЕ на наркотиците"

Международният ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни ще бъде отбелязан във Враца с велопоход. В събитието "НЕ на наркотиците" ще се включат ученици, като стартът на проявата ще бъде даден пред сградата на местната администрация, от 10:00 часа. Шествието ще премине през главни пътни артерии в града, като след..

публикувано на 25.06.19 в 17:00

Младежи от Видин са обучават в лидерство

40 младежи  и младежки работници от Видин и областта участват в дебат на тема "Младежката работа и младежките дейности в област Видин". Със своето участие в тази инициатива младите хора повишават своите знания и умения като прилагат иновативни методи на работа, развиват потенциала си на младежки лидери и повишават своята информираност  по..

публикувано на 25.06.19 в 16:28

Нов градски транспорт във Враца

С гласовете на присъстващите 30 съветници местният парламент във Враца одобри модернизацията на градския транспорт. Обновлението ще се случи с 26 милиона лева. Сумата е с милион и половина повече от предварително обявената от кмета Калин Каменов, а увеличението е дошло след преговори, призна градоначалникът. Средствата ще дойдат от оперативна..

публикувано на 25.06.19 в 15:56