Задържаните под стража в Монтана вече са в ареста към затвора във Враца

Снимка: Жоро Александров

Няма съкратени служители след закриването на ареста в Монтана. Всички 18 служители са преназначени към затвора във Враца, съобщиха от пресслужбата на Министерството на правосъдието в отговор на запитване от Радио Видин.

Уточняват, че от средата на януари арестът в град Монтана е закрит на основание заповед на министъра на правосъдието. Задържаните лица с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ вече ще са в ареста  към затвора във Враца.  Със същата заповед на министъра на правосъдието са закрити арестите в Перник, Разлог и Търговище.

Сред основните цели са осигуряване на нормални условия на бит и престой на задържаните лица, посочват в съобщението от министерството. Освен условията в ареста, трябва да се има предвид и броят на задържаните лица в отделни периоди и като цяло, уточняват от министерството. Целта е оптимизиране на щата и пренасочване на служители в по-натоварени звена на системата. Друг фактор за закриване на някои от арестите е отделеният ресурс като разходи за отопление, осветление, хигиена, медицинско обслужване и охрана на задържаните лица.

Взети са предвид и всички отправени до момента забележки и препоръки на съответните комисии на европейските ни партньори, посетили арестите на територията на Република България, както и залегналите в нашето законодателство изисквания, съобщават от министерството.

Вижте още

Снимката на 16 октомври 2019 година

Започна  асфалтирането  на ключови пътни участъци в града и населените места на Враца, съобщават от Община Враца.  От днес стартираха строително-ремонтните дейности на пътя за село Костелево.  Дългогодишният хирург в МБАЛ Мездра доктор Венцислав Анков ще получи приз  "Лекар на годината 2019"  на церемония, която ще се проведе на 17 октомври в..

обновено на 16.10.19 в 18:18

Хирург от Мездра с награда "Лекар на годината 2019"

Районната колегия на Българския лекарски съюз  - Враца предлага за "Лекар на годината 2019" дългогодишния хирург д-р Венцислав Анков, който работи в МБАЛ - Мездра. Номиниран е от колегите си, каза председателят на колегияга д-р Росен Айков: "Това е номинация на град Мездра, управителният съвет на БЛС-Враца е утвърдил тази номинация за..

публикувано на 16.10.19 в 16:47

МВР мобилизира сили за сигурността по време на изборите във Видин

В областната дирекция на МВР във Видин е сформиран Оперативен щаб за опазване на обществения ред и сигурността в региона по време на изборите за местна власт на 27 октомври. "Полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари ще охраняват секционните и общинските избирателни комисии, ще обезпечават реда и безопасността на движение в област Видин...

публикувано на 16.10.19 в 16:28

Спад на престъпността отчита видинската полиция

От януари до септември в Областната дирекция на МВР Видин са регистрирани 849 криминални престъпления , което е с 5.56% по-малко от същия период на 2018 година, когато броят им е бил 899. Разкриваемостта през деветте месеца на тази година е 54.18%. Данните съобщи директорът на полицията в областния град старши комисар Петър Коцин. През месец септември..

публикувано на 16.10.19 в 15:18

Асфалтират улици във Враца и близки населени места

Започна асфалтирането на ключови пътни участъци в града и населените места на Враца, съобщават от Община Враца.  От днес стартираха строително-ремонтните дейности на пътя за село Костелево. Към момента екипите подготвят участъка, който е с дължина от над един километър, като предстои полагането на новата асфалтова настилка на пътя. Средствата..

публикувано на 16.10.19 в 13:30

НЧ "Развитие 1869" Враца отбелязва 150 години с концерт

Празничен концерт   ще отбележи 150- години от създаването на  НЧ "Развитие 1869" във Враца .  Библиотеката към културната институция е организатор на събитието, съобщи за Радио ВИДИН Радка Любомирова библиотекар към читалището: "В него участват 3 детски градини и 5 училища с програма, избрана от тях. Избрана пиеса, народен танц, мажоретен..

публикувано на 16.10.19 в 13:15

Прекъснаха разпространение на фалшиви шофьорски книжки в Лом

Сигнал за използване и разпространение на неистински шофьорски книжки е получен в група "Противодействие на икономическата престъпност" в РУ Лом. Според сигнала книжките наподобявали тези, издадени от властите на Украйна или Молдова,  посочва се и конкретна информация за местен жител, съпричастен към разпространението и най-вероятно към..

публикувано на 16.10.19 в 11:22