Полицията засече незаконна сеч в Кладоруб, има задържан

Снимка: БТА

Полицаи от Районно управление- Белоградчик реагирали на сигнал за незаконен дърводобив в землището на село Кладоруб. В района на бившия стопански двор полицейски и горски служители засекли 40-годишен жител на Димово, а на близкия път- товарен автомобил, с водач 33-годишен жител на село Рабиша. В товарния отсек имало 7 кубика немаркирани дърва. Установено било мястото, откъдето е добита дървесината, там били двама секачи. Докато полицаите извършвали проверката, 40-годишният димовчанин стартирал двигателя на зила и след маневра преобърнал превозното средство в близка яма. Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Автомобилът и дървесината са иззети. 

Вижте още

Две момичета от Мездра с награди от "Моята ЕДЕН дестинация в България"

На официалната церемония в София министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на община Драгоман Андрей Иванов наградиха деветте деца, отличени в конкурса за детска рисунка "Моята ЕДЕН дестинация в България". Сред тях бяха и две деца от Мездра- Катерина Гетова , петокласничка в СУ "Иван Вазов" с преподавател Цецка Маринова ,..

публикувано на 23.02.19 в 15:07

Започна математическото състезание във Видин

Математически турнир започна днес във във Видин. Участниците в него са ученици от математическите гимназии във Видин, Монтана и Враца. Турнирът се възстановява след близо 20 години прекъсване. Това съобщи директорът на ППМГ "Екзарх Антим I" във Видин Румяна Петрова: "Това е нещо, което се случвало през годините много назад...Фактически ние се опитваме..

публикувано на 23.02.19 в 13:43

Общинския съвет на Враца ще заседава във вторник

33 точки съдържа дневния ред на следващото заседание на общинския съвет във Враца. Сесията е във вторник, 26 февруари, и ще започне от 10 часа в конферетнтата зала на общинската администрация. Сред най-интересните теми за обсъждане са желанието на жителите на село Мало Пещене да свикат референдум заради предложението на инвеститор да направи кариера за..

публикувано на 23.02.19 в 12:24

Влаковете за Северозападна България с огромни закъснения

Бързият влак от София – Враца, който трябваше да  замине от гара София в 07.28 часа, тази сутрин престоява в гара София по технически причини, съобщават от БДЖ. От 04:10 ч. до 06:57 ч. беше преустановено движението на влаковете в участъка между гарите Реброво и Своге. Причината е престояването на локомотив, който при преминаването си в участъка..

публикувано на 23.02.19 в 10:46

Почистени са улиците във Видин

"От 2 часа след полунощ се почистват улиците на Видин след снежната буря" , каза за Радио Видин управителят на общинското звено "Чистота" Красимир Попов. "Заради силната снежна буря започнахме почистването след полунощ. Добре е, че спря бурята...Сега сме в кварталите и почистваме малките улици... "

публикувано на 23.02.19 в 08:32

Ученици от Северозапада мерят сили по математика във Видин

Математически турнир ще се проведе днес, 23 февруари, във Видин . Участниците в него са ученици от математическите гимназии във Видин, Монтана и Враца. Турнирът се възстановява след близо 20 години прекъсване. Това съобщи заместник-директорът на ППМГ "Екзарх Антим I" във Видин  Женя Спасова : "Авторите на задачите са от Факултета по математика и..

обновено на 23.02.19 в 08:22

Снимката на 22 февруари 2019 година

Радио Видин е втората най-слушана сред програмите на Българското национално радио през месец януари . Аудиторният дял на медията е близо три пъти по-висок от отчетеното в първия месец на миналата година. Въпреки регионалния си профил и силно лимитирано географско разпространение, резултатът на Радио Видин го нарежда на девета позиция сред всички радиа..

публикувано на 22.02.19 в 17:32