Видин отново ще избира песен на свети Валентин

Снимка: Радио ВИДИН архив
На 14 февруари, Деня на влюбените, във Видин ще се проведе конкурсът "Песен на свети Валентин" - традиционна младежка проява в града, която се провежда за 21-ва поредна година. Участие могат да вземат деца и младежи, а условието е - песен за любовта.

"Концертът-конкурс за песен на свети Валентин е едно от културните събития с най-дълга история. На 14 февруари от 17 часа в залата на Симфониета Видин ще се проведе мероприятието. Конкурсът се организира от Община Видин, от Общински младежки съвет за превенция на зависимости и Младежка банка към Сдружение "Активно общество". Щастлива съм, че в последните години Радио ВИДИН е един от нашите партньори. Голямата и най-атрактивна награда се осигурява от радиото - запис на песента, която е победител", каза Силвана Сюлейман, главен експерт "Култура и изкуство" в Община Видин.

Въпреки че регламентът на конкурса е претърпял развитие през годините, продължава да се акцентира върху авторските песни, които получават специална награда.

"Журито, което ще запазя в тайна, поощрява авторските песни. Награди има за всички, като най-голяма ще е тази за публиката. Това събитие е едно от малкото, което дава възможност на децата и младежите да покажат талант и способност", допълва Силвана Сюлейман.


Всяка година записването за конкурса започва поне две седмици преди провеждането на концерта. Традиционно се записват над пет участници, но "на самия ден винаги има три пъти повече участници от записаните", обясни още Силвана Сюлейман.

Вижте още

Пръскат срещу кърлежи и бълхи в Лом

Днес и утре ще се извърши пръскане срещу кърлежи и бълхи на тревните площи в община Лом. На 22 април при подходящи метеорологични условия, ще бъдат третирани Дунавския парк, улични алеи, междублокови пространства и зелени площи, на места с обществено предназначение в града и селата. Обработката ще се извърши от 20.00 ч. На 23 април, отново при..

публикувано на 22.04.19 в 08:30

Ясен е съставът на секционните избирателни комисии в Мездра

Представителите на политическите партии и коалиции в 44- тото Народно събрание в Мездра се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии. Те нямаха възражения, относно разпределението на 328- те места в секционните избирателни комисии. Така ГЕРБ ще разполага със 104 места, БСП- "Лява България" с 86, ПП "Обединени патриоти- ВМРО, НФСБ и..

публикувано на 22.04.19 в 08:10

Подпалиха личния автомобил на кмета на Община Козлодуй

Тази нощ в 01:50 минути в Районното управление на полицията в Козлодуй е подаден сигнал, че гори семейният автомобил на кмета на Общината Маринела Николова. На място е пристигнала полиция и пожарен автомобил, който е изгасил пожара, съобщи Лили Рашкова, служител на Община Козлодуй. Автомобилът е бил паркиран пред блока на кмета и благодарение на..

публикувано на 22.04.19 в 07:34

Пръскат срещу вредители в община Лом

Местната общинска администрация уведомява земеделските производители и собствениците на пчелни семейства за предстоящото третиране на вишневи градини в землището на село Долно Линево. Пръскането ще се извърши в понеделник, 22 април от кооперация "Дунавия". При подходящи метеорологични условия, на 22 април от 7,30 до 10,00 часа ще бъдат използвани..

публикувано на 21.04.19 в 15:52

Във Враца отбелязаха Цветница с празнично шествие

Един от най-светлите християнски празници- Цветница бе отбелязан с празнично шествие във Враца. Цветното дефиле, съставено от всички участници на фестивала "Врачанска пролет", тръгна от паметника на Св. Софроний Врачански и завърши на площад "Христо Ботев".  Пред монумента на поета и революционер бе поднесен венец, а празничната програма продължи..

публикувано на 21.04.19 в 12:50

Видинчани си пожелаха здраве на Цветница

С тържествена Света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, започнаха празничните прояви, по случай християнския празник Цветница във Видин. Празникът винаги се отбелязва една седмица преди Великден и е посветен на тържественото посрещане на Иисус Христос в Йерусалим.  Видинчани си пожелаха здраве и благоденствие..

публикувано на 21.04.19 в 12:30

Младеж загина при катастрофа край Рогозен

Неправоспособен шофьор предизвика катастрофа между селата Рогозен и Сираково, след която загина един от спътниците му, съобщават от полицията във Враца. Сигнал за инцидента бил подаден малко след 21.30 часа в събота. Ченгетата установили, че лек автомобил, управляван от 23-годишен мъж от Добролево, е катастрофирал в канавката отляво по посока на..

публикувано на 21.04.19 в 11:02