Видин отново ще избира песен на свети Валентин

Снимка: Радио ВИДИН архив
На 14 февруари, Деня на влюбените, във Видин ще се проведе конкурсът "Песен на свети Валентин" - традиционна младежка проява в града, която се провежда за 21-ва поредна година. Участие могат да вземат деца и младежи, а условието е - песен за любовта.

"Концертът-конкурс за песен на свети Валентин е едно от културните събития с най-дълга история. На 14 февруари от 17 часа в залата на Симфониета Видин ще се проведе мероприятието. Конкурсът се организира от Община Видин, от Общински младежки съвет за превенция на зависимости и Младежка банка към Сдружение "Активно общество". Щастлива съм, че в последните години Радио ВИДИН е един от нашите партньори. Голямата и най-атрактивна награда се осигурява от радиото - запис на песента, която е победител", каза Силвана Сюлейман, главен експерт "Култура и изкуство" в Община Видин.

Въпреки че регламентът на конкурса е претърпял развитие през годините, продължава да се акцентира върху авторските песни, които получават специална награда.

"Журито, което ще запазя в тайна, поощрява авторските песни. Награди има за всички, като най-голяма ще е тази за публиката. Това събитие е едно от малкото, което дава възможност на децата и младежите да покажат талант и способност", допълва Силвана Сюлейман.


Всяка година записването за конкурса започва поне две седмици преди провеждането на концерта. Традиционно се записват над пет участници, но "на самия ден винаги има три пъти повече участници от записаните", обясни още Силвана Сюлейман.

Вижте още

Снимката на 16 октомври 2019 година

Започна  асфалтирането  на ключови пътни участъци в града и населените места на Враца, съобщават от Община Враца.  От днес стартираха строително-ремонтните дейности на пътя за село Костелево.  Дългогодишният хирург в МБАЛ Мездра доктор Венцислав Анков ще получи приз  "Лекар на годината 2019"  на церемония, която ще се проведе на 17 октомври в..

обновено на 16.10.19 в 18:18

Хирург от Мездра с награда "Лекар на годината 2019"

Районната колегия на Българския лекарски съюз  - Враца предлага за "Лекар на годината 2019" дългогодишния хирург д-р Венцислав Анков, който работи в МБАЛ - Мездра. Номиниран е от колегите си, каза председателят на колегияга д-р Росен Айков: "Това е номинация на град Мездра, управителният съвет на БЛС-Враца е утвърдил тази номинация за..

публикувано на 16.10.19 в 16:47

МВР мобилизира сили за сигурността по време на изборите във Видин

В областната дирекция на МВР във Видин е сформиран Оперативен щаб за опазване на обществения ред и сигурността в региона по време на изборите за местна власт на 27 октомври. "Полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари ще охраняват секционните и общинските избирателни комисии, ще обезпечават реда и безопасността на движение в област Видин...

публикувано на 16.10.19 в 16:28

Спад на престъпността отчита видинската полиция

От януари до септември в Областната дирекция на МВР Видин са регистрирани 849 криминални престъпления , което е с 5.56% по-малко от същия период на 2018 година, когато броят им е бил 899. Разкриваемостта през деветте месеца на тази година е 54.18%. Данните съобщи директорът на полицията в областния град старши комисар Петър Коцин. През месец септември..

публикувано на 16.10.19 в 15:18

Асфалтират улици във Враца и близки населени места

Започна асфалтирането на ключови пътни участъци в града и населените места на Враца, съобщават от Община Враца.  От днес стартираха строително-ремонтните дейности на пътя за село Костелево. Към момента екипите подготвят участъка, който е с дължина от над един километър, като предстои полагането на новата асфалтова настилка на пътя. Средствата..

публикувано на 16.10.19 в 13:30

НЧ "Развитие 1869" Враца отбелязва 150 години с концерт

Празничен концерт   ще отбележи 150- години от създаването на  НЧ "Развитие 1869" във Враца .  Библиотеката към културната институция е организатор на събитието, съобщи за Радио ВИДИН Радка Любомирова библиотекар към читалището: "В него участват 3 детски градини и 5 училища с програма, избрана от тях. Избрана пиеса, народен танц, мажоретен..

публикувано на 16.10.19 в 13:15

Прекъснаха разпространение на фалшиви шофьорски книжки в Лом

Сигнал за използване и разпространение на неистински шофьорски книжки е получен в група "Противодействие на икономическата престъпност" в РУ Лом. Според сигнала книжките наподобявали тези, издадени от властите на Украйна или Молдова,  посочва се и конкретна информация за местен жител, съпричастен към разпространението и най-вероятно към..

публикувано на 16.10.19 в 11:22