Видин отново ще избира песен на свети Валентин

Снимка: Радио ВИДИН архив
На 14 февруари, Деня на влюбените, във Видин ще се проведе конкурсът "Песен на свети Валентин" - традиционна младежка проява в града, която се провежда за 21-ва поредна година. Участие могат да вземат деца и младежи, а условието е - песен за любовта.

"Концертът-конкурс за песен на свети Валентин е едно от културните събития с най-дълга история. На 14 февруари от 17 часа в залата на Симфониета Видин ще се проведе мероприятието. Конкурсът се организира от Община Видин, от Общински младежки съвет за превенция на зависимости и Младежка банка към Сдружение "Активно общество". Щастлива съм, че в последните години Радио ВИДИН е един от нашите партньори. Голямата и най-атрактивна награда се осигурява от радиото - запис на песента, която е победител", каза Силвана Сюлейман, главен експерт "Култура и изкуство" в Община Видин.

Въпреки че регламентът на конкурса е претърпял развитие през годините, продължава да се акцентира върху авторските песни, които получават специална награда.

"Журито, което ще запазя в тайна, поощрява авторските песни. Награди има за всички, като най-голяма ще е тази за публиката. Това събитие е едно от малкото, което дава възможност на децата и младежите да покажат талант и способност", допълва Силвана Сюлейман.


Всяка година записването за конкурса започва поне две седмици преди провеждането на концерта. Традиционно се записват над пет участници, но "на самия ден винаги има три пъти повече участници от записаните", обясни още Силвана Сюлейман.

Вижте още

Снимката на 20 февруари 2019 година

Аптеки в Северозападна България се включиха в протеста, организиран от Националната аптечна камара, и днес са затворени в знак на несъгласие с лекарствената политика на държавата , каза Антон Вълев, председател на аптечната камара. 25 от аптеките в Монтанско и 4 във Видин не са работили днес. Той допълни, че Националната аптечна камара настоява за среща..

публикувано на 20.02.19 в 17:50

Засилен интерес към ваксините против морбили във Видинско

Около 250 дози от ваксината за имунизация срещу морбили са раздадени от 15 февруари до днес във Видинско . Това съобщи   д-р Пепа Цветанова - директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ към Регионална здравна инспекция на заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания. Няма регистрирани случаи..

публикувано на 20.02.19 в 17:15
Началникът на отдел

Няма случаи на Африканска чума в област Видин

Регистрирани случаи на Африканска чума във Видинска област няма. Това съобщи началникът на отдел "Здравеопазване на животните" при Областна дирекция по безопасност на храните  д-р Валери Велков  на заседание  на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания .  "Опасност няма, но ако всеки от нас положи..

публикувано на 20.02.19 в 17:05

Ремонт за 4 милиона лева предстои в Якимово

Ремонтират централната улица в монтанското село Якимово с пари от Европа. Реконструкцията е на стойност почти 4 милиона лева и е финансирана по Програмата за развитие на селските райони, съобщи кметът Георги Георгиев : "Одобриха ни проект по мярка 7.2, Програма за развитие на селските райони. Всички процедури са проведени. Очаквам в най-кратки..

публикувано на 20.02.19 в 14:27

Иззеха оръжие, боеприпаси и взривни материали в Берковско

Полицията иззе оръжие , взривни материали и боеприпаси от имоти в Берковско . Специализираната полицейска операция е извършена вчера  след получена информация. Имотите са собственост на  47-годишен местен жител. Полицията е открила и иззела от вила в берковската местност "Бабачевото" 3 самоделни нарезни дългоцевни огнестрелни оръжия, 4 къси нарезни..

публикувано на 20.02.19 в 11:38

Кола удари пешеходка във Видин

Лек автомобил блъсна жена във Видин . Инцидентът е станал вчера около 18 часа на ул. “Хан Аспарух“. 52-годишната жена е ударена докато пресичала улицата. Пострадалата е със  счупване на костиците на носа. Шофьорът, 55-годишен видинчанин, е тестван с дрегер, пробата не е отчела наличие на алкохол. По случая в Областната дирекция на МВР-Видин е..

публикувано на 20.02.19 в 11:25

Жена от Враца спешно се нуждае от кръводаряване

Пострадала при катастрофа жена от Враца се нуждае от кръводаряване. Зов за помощ разпространиха нейни колеги от Териториалното поделение на Националния осигурителен институт (НОИ) в града.  Весела Любомирова Илиева  е пострадала при катастрофа в неделя, като състоянието ѝ е тежко- счупени таз и прешлени, с гръбначни и коремни травми...

публикувано на 20.02.19 в 10:14