Спектакълът "Фондацията в операта" на видинска сцена

Снимка: Симфониета Видин

Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански гостуват отново във Видин. "Фондацията в операта" е спектакълът, който супергрупата ще представи съвместно със Симфониета- Видин и Държавна опера- Стара Загора.

Рок музиката, оцветена в багрите на симфоничните аранжименти, е много приятна, каза преди спектакъла Славчо Николов, композитор и китарист на "Фондацията" и БТР:

"Класиката и рокът отдавна вървят ръка за ръка, рока вече спокойно можем да го сложим в класическите стилове. Много хубави оркестрации направи нашият приятел Владимир Джамбазов, Кирчо Маричков също направи някои оркестрации, тръпнем в очакване да се запознаем с видинския симфоничен оркестър и да направим един спектакъл за публиката във Видин. А пък и рок музиката, оцветена в багрите на симфоничните аранжименти, звука на цигулки, виоли... много е приятно. Почти всички парчета в програмата са рок, но мога да издам "Вкусът на времето", "Няма връщане назад", "Дива роза"... Както нашият колега и приятел Иван Лечев казва: "Тази вечер няма да чуете нито една непозната песен". Винаги оставяме по някаква изненада, но няма сега да я издам, за да може тези, които дойдат, да могат да се насладят."


Спектакълът "Фондацията в операта" е тази вечер, от 19 часа, в Спортна зала "Фестивална" във Видин.

Вижте още
Проблемната тераса, преди да се срути парапетът

Развитие по случая с падналия парапет на жилище във Видин

На 12 март в "Цветовете на деня" по Радио Видин ви запознахме с един случай на паднал парапет  на тераса във Видин. Парапет, за която никой не се погрижи. И решихме да попитаме защо. По думите на домоуправителя на входа  Славей Кирилов , апартаментът с "пострадалата" тераса е необитаем от дълги години. На въпроса защо никой не се заема с..

публикувано на 14.03.19 в 15:00

Историческият музей в Оряхово празнува 80-годишен юбилей

Историческият музей в Оряхово празнува своя 80-годишен юбилей . Той е създаден през 1939 г. от Никола Коцев , а днес притежава фонд от над 4 500 експоната. За всички гости учениците от професионалното училище по музика, хореография и изобразително изкуство "Отец Паисий" - гр. Враца ще изнесат концерт. "Ще започнем с презентация, отразяваща..

публикувано на 14.03.19 в 09:25
Град Видин

Брокер: Ограничено е предлагането на евтини жилища във Видин

Цените на недвижимите имоти в България през последните години бележат ръст. В големите градове като София, Пловдив, Варна и Бургас имотите са значително по-скъпи в сравнение с останалата част на страната. Дори и не толкова осезаемо покачване в цените има и в по-малките градове. Това може да се обясни с много причини, като една от тях е, че лихвените..

публикувано на 13.03.19 в 17:16
Йорданка Благоева, световна рекордьорка по лека атлетика

Йорданка Благоева: Пътят до върха е труден

От 18:00 часа в Залата за изяви на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” във  Видин  ще бъде представена луксозна биографична книга за първата българска световна рекордьорка по лека атлетика  Йорданка Благоева . Автор на книгата  „Босоногата кралица - Йорданка Благоева и седемте крачки към върха”  е Юлия Пискулийска. Изданието е луксозен..

публикувано на 12.03.19 в 17:39

Безплатни прегледи за глаукома организират във Видин

Най-важно при глаукома е заболяването да бъде диагностицирано навреме. Затова след 40-годишна възраст е препоръчително да се провеждат профилактични прегледи веднъж годишно. Това обясни в предаването "Направление здраве" началникът на отделението по очни болести на видинската болница "Св. Петка" д-р Борислав Милчев. "Редно би било за т. нар...

публикувано на 12.03.19 в 16:04

Младежи от Враца ще се учат да организират събития

След успешно проведено обучение през изминалата 2018-а, Младежки център -Враца и тази година ще проведе Обучение "Без план" , което ще въведе десетки младежи, на възраст между 14 и 29 години в основните принципи и стъпки при планирането и организирането на събития, и инициативи в полза на местната общност. Обучението се състои от няколко модула, които..

публикувано на 12.03.19 в 15:15

Защо никой не се погрижи за срутена тераса във Видин

Тераса на апартамент на първи етаж в жилищен комплекс във Видин пада и остава така не малко време. Все още никой не предприема действия по разчистването на терена. Покрай падналата тераса ежедневно минават деца за училището, което се намира отсреща. Според домоуправителя Славей Кирилов , семейството, чиято собственост е жилището със срутения балкон,..

публикувано на 12.03.19 в 12:30