Обжалваме по-лесно данъчни дела

Снимка: Радио ВИДИН

Последните промени в Административно-процесуалния кодекс облекчават обжалването на данъчните дела. Целта е да има бързо и достъпно правосъдие, обясни съдия Нели Дончева от видинския Административен съд:

"Вече данъчните дела се обжалват при нас, а не се налага обжалване в териториалната им структура във Велико Търново. Гражданите трябва да не се страхуват, когато имат проблеми или не са съгласни с данъчнат администрация. Вече не се налага да правят такива големи разходи, каквито досега- да пътуват до Велико Търново, за да обжалват."

Вече всички административни актове подлежат да обжалване пред административния орган, където е седалището, адресът или адресът на управление на съответния жалбоподател, допълват от Административен съд Видин.

Вижте още

13-годишно момиче загина при катастрофа във Врачанско

Заради движение с несъобразена скорост, довела до "самокатастрофа", загина 13-годишно момиче от с. Бутан, съобщават от ОД на МВР-Враца.   На 22.07.2019 год. около 20.00ч. на път м/у с.Софрониево и с.Крушовица в посока с.Крушовица, лек автомобил  самокатастрофира, като излиза в дясно от пътното платно по посока на движението и се преобръща. Шофьорът..

публикувано на 23.07.19 в 08:42

Димитър Пеев посмъртно получава званието "Почетен гражданин на Вършец"

Димитър Пеев посмъртно получава званието "Почетен гражданин на Вършец". Предложението е на кмета на общината Иван Лазаров до Общински съвет  Вършец, а наградата ще бъде връчена на неговото семейство на тържествена сесия по време на "Празника на курорта, минералната вода и Балкана". - каза за радио Видин инж. Лазаров. "Фестивалът на..

публикувано на 23.07.19 в 08:41

Откриха фестивала на изкуствата "Дунавски вълни"

Вчера официално бе открито осмото издание на фестивала на изкуствата "Дунавски вълни- 2019". Културното събитие за пореден път събира във Видин актьори, музиканти, художници, певци и самодейци. Откриването се състоя в летния театър на крепостта "Баба Вида". По традиция събитието започна с концерт на "Симфониета"- Видин. Фестивалът се провежда от 22 до..

публикувано на 23.07.19 в 08:05
Рисунка от детския пленер, 2017 г.

Снимката на 22 юли 2019 година

Във Видин тази вечер се открива осмото издание на фестивала "Дунавски вълни". Организира се от община Видин. Целта е да се постигане синтез между различни изкуства и да представи възможност за изява както на самодейци, така и на професионалисти при използване на нестандартни пространства за представяне на изкуство.  Опасните 110 тона..

публикувано на 22.07.19 в 18:00

Съдят бивш директор на социални домове в Добри дол за длъжностни престъпления

Бивш директор на домове за възрастни хора и болни от деменция в с. Добри дол, област Монтана, е предадена на съд за длъжностни престъпления, съобщават от прокуратурата. Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.П. за извършени от нея четири длъжностни престъпления.   През периода от 23.05.2012..

публикувано на 22.07.19 в 17:03

Над 3 милиона лева за компостираща инсталация в Бели мел

До няколко месеца ще трябва да приключи техническата част за  изграждането на компостираща инсталация в чирровското село Бели мел и да стартира реалното строителство. В момента тече процедура за избор на консултанти, технически надзор и проектиране, съобщи кметът на Община Чипровци Пламен Петков . Градоначалникът се надява да няма обжалване, за да..

публикувано на 22.07.19 в 16:44

Серовъглеродът от Враца вече е извън страната

Опасните 110 тона серовъглерод, съхраняващи се години наред в бившия торов завод "Химко", вече са извън пределите на страната. Това обявиха на пресконференция в областната администрация  във Враца. Областният управител  Малина Николова събра всички, ангажирани с операцията по натоварването и освобождаването на химикала от площадката на бившия..

публикувано на 22.07.19 в 16:34