Раздават дърва на социално слаби жители на община Вършец

Снимка: Жоро Александров

220 бедни ще получат по 5 кубика дърва. Осигурени са 1100 кубика, като дървата ще се доставят до дома на одобрените, поясни кметът на Вършец инж. Иван Лазаров. Ресурсът е ограничен и помощта ще е за най-бедните жители на общината.

"Основно критерият е социален, взимат се под внимание доходите на хората. Ограничен е ресурсът, с който можем да помогнем. Ние ще бъдем прецизни и отговорни в определянето на това кой да получи помощ".

Молби се приемат до края на април, всеки вторник и петък, в сградата на БКС Вършец. 


Вижте още

Условна присъда за 31-годишен мъж от Брегово за фалшиви евро банкноти

Окръжният съд в Монтана одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура и защитата на подсъдимия Д.О.Д., който пуснал в обръщение подправени парични знаци- банкноти от по 100 евро. На 1 ноември 2017 година 31-годишният от град Брегово пристигнал в град Вълчедръм и се договорил с местен жител да купи от него прасе, за което му платил с три..

публикувано на 22.10.19 в 15:18

Издават удостоверения навсякъде, независимо от адресната регистрация

Удостоверения въз основа на регистъра на населението ще могат да се получават във всяка община, без значение от адресната регистрация. Изключение правят удостоверенията за наследници. Това предвиждат промени в Наредба № РД-02-20-6 от 2012 г. за издаване на удостоверения въз основа на регистъра на населението,  съобщават от пресцентъра на МРРБ...

публикувано на 22.10.19 в 14:35

Обновяват Спешната помощ във Врачанско

Министерство на здравеопазването откри процедурата по избор на изпълнител на строително-монтажни работи за нуждите на извънболничните структури на спешната помощ на територията на Северозападния район за планиране. В Центъра за спешна помощ във Враца ще бъде направено преустройство на съществуващата база с усвояване на допълнителни площи от..

публикувано на 22.10.19 в 14:32

В Монтана пристигнаха бюлетините

Бюлетините за местните избори пристигнаха в Монтана. Близо 300 000 от тях ще се разпределят в 11-те общини. Раздаването стана под строг контрол от страна на областната администрация и полицията. 106 000 от бюлетините са за община Монтана, като половината са за общински кмет, а другата половина за съветници. Към община Лом заминават 54 800..

публикувано на 22.10.19 в 14:25

В петък откриват обновеното читалище в село Търнава

Ясна е програмата за официалното откриване на Народно читалище "Напредък 1898" във врачанското село Търнава. Церемонията ще се проведе на 25 октомври, съобщи секретарят на читалището Татяна Мариновска : "В петък от 18 часа откриваме ремонтираното читалище, за което сме безкрайно радостни и доволни от това, чакаме този ремонт вече 20 години. Всичко..

публикувано на 22.10.19 в 13:30

Обновяват сградата на читалището в Мездра

Започна ремонтът на читалище "Просвета 1925" в Мездра. За обновяването са предвидени 368 хиляди лева. Осигурени са по проект, а договорът с Държавен фонд "Земеделие" е подписан през септември. Срокът за усвояване на средствата е три години. Изпълнението е забавено заради тържни процедури и обжалвания. Читалище се помещава в..

публикувано на 22.10.19 в 11:55

42 кг. канабис са иззети от имот в района на видинското село Толовица

В мащабната специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението в региона, участвали служители от районните управления в Кула, Видин и Белоградчик. В хода на проведено разследване криминалисти локализирали необитаем имот в гориста местност в района на село Толовица, община Макреш и започнали наблюдение, съобщиха от пресцентъра на полицията...

публикувано на 22.10.19 в 11:41