Читалището в Ново село ще се отчете

| обновено на 16.03.19 в 08:24
Снимка: Радио ВИДИН

Днес, 16 март, новоселското читалище ще проведе отчетно-изборно събрание. Началото е от 10 часа в малкия салон на културното средище.

Народно читалище „Земеделец-1874“ има вече 145-годишна история с много успехи. Неговите самодейни състави са завоювали златни плакети и медали на наши и чужди сцени. Читалищните дейци има с какво да се похвалят. Три участия във фолклорни фестивали – „Балканфолкфест“- Варна, „Леденика“- Враца и „Дунавци пее и танцува“, от които донесоха златен плакет и грамоти. Поддържане на традиционните празници – Бабинден, Трифон Зарезан, По кръсти, летните неделни хора, детското шоу „На гости при баба“ и „Вечерта на младото вино“. Спечелен проект за 2000 лв., с които библиотеката закупи 131 книги, а след това и два стелажа за тях. Добри партньорски връзки с институциите, учрежденията и НПО в общината и извън нея. Ново в дейността през 2018 г. е включването на деца от ОДЗ в детските танцови състава на читалището и организирането на петъчна хоротека.

Вижте още

В Монтана представят Алманах "Огоста 2019"

Новият брой на Алманах "Огоста" ще бъде представен официално в Монтана. Със свои творби в сборника за литература, изкуство и култура участват 134 автори от страната и чужбина, каза главният редактор Мартен Калеев: "Тук има художници, поети, писатели есеисти, учени, философи, университетски преподаватели, майстори на художествената фотография,..

обновено на 20.09.19 в 09:59

Млади шофьори предизвикаха две катастрофи във Враца

Изминалата нощ беше натоварена за полицаите във Враца, които реагираха на две катастрофи в централната градска част, като и двата зрелищни сблъсъка бяха причинени от млади шофьори, с мощни автомобили .  Към 23 часа на кръстовището на улиците "Демокрация" и "Екзарх Йосиф" са се блъснали две немски коли, като ПТП-то е причинено от 20-годишен шофьор..

публикувано на 20.09.19 в 09:32

Във Враца възстановиха знакова статуя

Възстановена е знакова статуя в парк "Руски" във Враца. От началото на месец септември започна реконструкцията на парк "Руски", като осигурените средства от бюджета са над 35 000 лв., съобщиха от Община Враца. Към момента е изградено водно огледало, с каскада и фонтан. В рамките на строително-монтажните работи бе поставена и реплика на статуя,..

публикувано на 20.09.19 в 08:00
Свинефермата в Новеселци е в 3-километровата зона от квалтал

Установиха случай на африканска чума в свинекомплекс край Видин

Случай на африканска чума по свинете е установен в свинекомплекс във видинското село Новоселци . Всичките 3 842 свине ще бъдат евтаназирани, потвърдиха от Областната дирекция по безопасност на храните. Обектът е в трикилометровата зона от видинския квартал "Нов път", където през юли беше установено първото огнище на заболяването в..

публикувано на 19.09.19 в 17:45

Снимката на 19 септември 2019 година

Откриха обновената детска млечна кухня в Монтана.   Кметът Златко Живков преряза лентата на  ремонтираната сграда  в присъствието председателя на Общинския съвет Иво Иванов, директора на „Хуманитарни дейности” Александър Герасимов,  много родители и техните деца. Случай на африканска чума по свинете е установен в свинекомплекс във видинското..

публикувано на 19.09.19 в 17:55

Изложба за деца подреди историческият музей в Монтана

„Детски свят” е озаглавена новата временна изложба на Регионалния исторически музей в Монтана. Тя е подредена в Експозиционната зала на ул."Граф Игнатиев“ 3. Посетителите могат да видят различни типове кукли, плюшени играчки, илюстровани детски списания и книжки. Ще имат възможност да видят още кой ще излезе победител в предложените познавателни..

публикувано на 19.09.19 в 17:04

Враца става домакин на арт фестивал

Концерти, изложба на художници и арт работилници са само част от събитията, включени в програмата на фестивала "Изкуство и култура", чийто домакин е Враца. Проявата ще бъде открита от 18:30 ч. на 20-ти септември на площада пред сградата на Общината, с концерт на ансамбъл "Дунав" и самодейни състави от Враца и региона. В рамките на 3..

публикувано на 19.09.19 в 16:58