3 програми насърчават заетостта в Монтана

Снимка: Радио ВИДИН

76 заявления са подадени за участие по проект “Родители в заетост” в Монтана. Целта му е да осигури по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот на родителите с деца от 0 до 12-годишна възраст и предоставяне на заетост на безработни хора, чрез осигуряване на възможности за полагане на грижи за отглеждане на деца, припомни Даниела Накова, директор на Регионалната служба по заетостта в Монтана:

"Имаше отделна интервенция към родителите, които са с три и повече деца, които могат да наемат безработно лице до 4 часа, за да могат да си помагат по отношение грижа за децата."

В бюрата по труда продължава набиране на заявки от работодатели за разкриване на свободни работни места по схема “Младежка заетост”, съобщи Накова:

"Там избираеми са представители на реалния сектор, тоест това са търговските дружества- публични, общински и държавни, както и частни, но търговските дружества, както и органите на изпълнителната власт по Закона за местното самоуправление, в това число и тези предприятия, които са по член 52, както е Младежки дом, Обединен детски комплекс."

Продължава реализацията на договори по проект “Работа в региона”. Към края на февруари са наети 1 116 души, допълни Даниела Накова:

"Там се пристъпи към сключване на договори на чакащите заявки, тоест не се отвори за нов прием на заявления. Чакащите заявки, които са от миналата година приети, той еднократно беше отворен по оперативната програма, това беше преходен проект от държавна програма към оперативна програма и тогава чакащите заявки с работодателите, които имат желание в момента сме пристъпили към сключване на договори към всички чакащи заявки за 6 месеца."

Вижте още

Празнично шествие за 24 май премина по улиците на Белоградчик

С празнично шествие по главната улица на Белоградчик започна отбелязването на Деня българската просвета и култура и славянската писменост. В него участваха децата от ДГ "Иглика", НУ "Васил Левски" и СУ "Христо Ботев", както и представители на културните организации и институции. Прeд събралото се множество на площад "Възраждане" кметът..

публикувано на 24.05.19 в 17:56

За 24 май наградиха просветни дейци в Монтана

В Монтана за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост обявиха носителите на  почетна значка на община Монтана и почетното отличие "Неофит Рилски" на министъра на образованието. Отличените са   92-годишният  доктор - физиотерапевт Георги Б.Георгиев популярен с периодичните си анализи в местни вестници,..

публикувано на 24.05.19 в 17:00

Паметник на кинорежисьора Людмил Кирков е открит във Враца

Кметът на Враца Калин Каменов и актьорът Филип Трифонов откриха официално паметник-чешма в памет на емблематичния кинорежисьор Людмил Кирков, роден във Враца и заснел едни от най-великите български филми - "Момчето си отива", "Оркестър без име", "Селянинът с колелото". Идеята за създаване на монумента е на инициативен комитет "В памет..

публикувано на 24.05.19 в 16:00

За 24 май наградиха учители и изявени деятели на културата

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост беше отбелязан във Видин с празнично шествие, награждаване на изявени деятели и концерт. Шествието потегли от средно училище "Цар Симеон Велики" към откритата сцена пред художествената галерия "Никола Петров". Духовият оркестър при училището по изкуствата "Св. св. Кирил и..

публикувано на 24.05.19 в 15:25

50- годишнината на училище "Иван Вазов" отбелязаха в Берковица

С голям празничен концерт берковското основно училище "Иван Вазов" отбеляза своя половинвековен юбилей. Препълненият салон на читалище "Иван Вазов" в Берковица събра поколения учители и ученици, родители, граждани, обединени от спомените, традицията и благодарността. Тържеството уважиха народният представител Илиян Тимчев,..

публикувано на 24.05.19 в 14:46

До края на август ще има комплекс за мини футбол на колодрума във Видин

До края на август ще приключи изграждането на комплекса за мини футбол на колодрума във Видин . Инвестицията е на Българския футболен съюз. За да бъде реализирана, Общинският съвет е учредил безвъзмездно право на строеж върху имота в полза на Българския футболен съюз за срок от 25 години, каза кметът Огнян Ценков . Заедно с изпълнителния..

публикувано на 24.05.19 в 12:18

Наградиха деятели за принос в образованието и културата в Лом

Награди за принос в образованието и духовната култура връчи кметът Пенка Пенкова на 24 май в Лом . Общо 57 културни деятели, учители и ученици получиха грамоти и почетни плакети за своите постижения.   Женският вокален ансамбъл "Мистерия на българските гласове" зарадва ломчани с концерт пред  Народно читалище „Постоянство”, където се..

публикувано на 24.05.19 в 12:00