3 програми насърчават заетостта в Монтана

Снимка: Радио ВИДИН

76 заявления са подадени за участие по проект “Родители в заетост” в Монтана. Целта му е да осигури по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот на родителите с деца от 0 до 12-годишна възраст и предоставяне на заетост на безработни хора, чрез осигуряване на възможности за полагане на грижи за отглеждане на деца, припомни Даниела Накова, директор на Регионалната служба по заетостта в Монтана:

"Имаше отделна интервенция към родителите, които са с три и повече деца, които могат да наемат безработно лице до 4 часа, за да могат да си помагат по отношение грижа за децата."

В бюрата по труда продължава набиране на заявки от работодатели за разкриване на свободни работни места по схема “Младежка заетост”, съобщи Накова:

"Там избираеми са представители на реалния сектор, тоест това са търговските дружества- публични, общински и държавни, както и частни, но търговските дружества, както и органите на изпълнителната власт по Закона за местното самоуправление, в това число и тези предприятия, които са по член 52, както е Младежки дом, Обединен детски комплекс."

Продължава реализацията на договори по проект “Работа в региона”. Към края на февруари са наети 1 116 души, допълни Даниела Накова:

"Там се пристъпи към сключване на договори на чакащите заявки, тоест не се отвори за нов прием на заявления. Чакащите заявки, които са от миналата година приети, той еднократно беше отворен по оперативната програма, това беше преходен проект от държавна програма към оперативна програма и тогава чакащите заявки с работодателите, които имат желание в момента сме пристъпили към сключване на договори към всички чакащи заявки за 6 месеца."

Вижте още

Снимката на 18 март 2019 година

Продължава реконструкция на централната пешеходна зона във Видин. Вече са подменени голяма част от подземните комуникации, заяви кметът на Община Видин Огнян Ценков. "Продължава изграждането на отводнителната система, а изграждането и полагането на гранита се осъществява и около сградата на Община Видин. Първоначалното намерение, и наше като..

публикувано на 18.03.19 в 17:50

Бивш заместник министър и двама директори на врачанската болница отиват на съд

Прокуратурата даде на съд бившия заместник здравен министър Михаил Зортев и двама изпълнителни директори на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца заради извършени от тях престъпления от преди 10 години. Обвинителният акт е внесен в специализирания съд, уточниха от прокуратурата. Зортев е даден на съд за това, че в края на 2010 г. и в началото..

публикувано на 18.03.19 в 15:28

Венцислав Ванков оглави Общинския съвет в Ружинци

Общинският съвет на Ружинци има нов председател. Мнозинството в местния парламент гласува начело да застане бившият общински кмет Венцислав Ванков.  "Това е шестият председател на Общинския съвет на общината, която ръководя като кмет за 3 години и половина. Това е прецедент в България", коментира кметът на общината Александър Александров и..

публикувано на 18.03.19 в 14:49

Злато за гласовитите „врабчета” на „Орфеева дарба”

Вокална група „Детски смях” при Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата” в Монтана бе удостоена със златен медал на Националния международен конкурс „Орфеева дарба” в София. Гласовитите „врабчета” на музикалните педагози Миглена Георгиева и Латинка Боева се пребориха за първото място във втора възрастова група, където се състезаваха 10..

публикувано на 18.03.19 в 14:22

Предотвратен е пожар на локомотив с цистерни във Видин

Пожарникари във Видин предотвратиха инцидент с локомотив , теглещ цистерни. Няма нанесени щети. Локомотивът е изтеглен в депо на жп-гарата. Малко след десет часа тази сутрин на телефон 112 е получен сигнал за горящ локомотив, към който имало и цистерни. Незабавно към мястото са изпратени екипи, съобщи  главен инспектор Стилиян..

публикувано на 18.03.19 в 14:00

Митничари откриха 7200 литра спирт в консерви на Дунав мост 2

Митничари иззеха 7200 литра спирт , маскиран като кокосово мляко, в района на Дунав мост 2 , съобщават от Агенция "Митници". Стоката е била описана като кокосово мляко и открита при проверка на товарен автомобил с българска регистрация, пътуващ за Западна Европа. При отваряне на една от фабрично запечатаните консерви, подредени в десет палета с общо..

публикувано на 18.03.19 в 13:20

Иззеха близо 500 литра нелегално гориво в село Железна

Специализирана полицейска операция за противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол се проведе след сигнал на 16 март, събота, съобщават от полицията в Монтана. Служителите на реда и представители на   териториална дирекция "Дунавска" към Агенция "Митници" са извършили проверка в имот..

публикувано на 18.03.19 в 11:05