Снимката на 21 март 2019 година

Медицински сестри от Видин се присъединиха към протестите на своите колеги от страната и се събраха в центъра на града. Те не приемат болниците да са търговски дружества и настояват професионалистите по здравни грижи да започват работа с месечно възнаграждение от две минимални заплати.

Професионалисти по здравни грижи от Враца излязоха на протест и настояха за достойно заплащане на своя труд. Те обясниха, че преживяват с близки до минималната заплати.

Всеки трети човек в страната не одобрява законовите промени в Кодекса на труда, предвиждащи премахването на надбавките за трудов стаж.Несправедливо е премахването на надбавките за стаж, е мнението на видинчани.

Скоростният път "Видин - Ботевград" е ключов обект за съживяването на Северозападна България. В най-напреднала фаза е отсечката Мездра - Ботевград, информираха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

35 незаконни уреди за риболов извадиха от река Дунав инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/. Двудневната проверка бе извършена от екипи на ИАРА от Видин, Враца и Монтана. Кърмаците се използват за улов на моруни- риби с изключително скъп хайвер и месо на черния пазар, които сега навлизат в река Дунав, за да си хвърлят хайвера. Други нарушения, освен прекалено големия брой извадени кърмаци, няма.

Шофьор, блъснал и убил двама души на пешеходна пътека, получи условна присъда от 2 години и 8 месеца от Врачанския окръжен съд. Процесът срещу Цветан Стоянов беше гледан по съкратената процедура, тъй като водачът признал вината си в съдебната зала.

Обновената сграда на Младежкия дом бе открита официално в Белоградчик. Водосвет отслужи архиерейският наместник на Белоградчишка духовна околия свещеноиконом Рафаил.

В 26 училища в област Монтана през есента ще се извърши прием, одобрен от Просветното министерство, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Трайка Трайкова. Приемът след 7. клас ще се осъществява в 46 паралелки, от тях 18 профилирани, а останалите професионални.

Послание в бутилка във връзка с темата на Световния ден на водата през 2019 година - "Вода за всички!" пуснаха в река Дунав ученици от Основно училище "Отец Паисий" във Видин. Децата са от групата за занимания по интереси "Зелена лаборатория" в направление "Природни науки".

Четири нови дръвчета ще красят Общинския парк на кръстовището на ул."Широка" и ул."Христо Ботев" във Видин. В засаждането участваха учениците от екоклуба към Основно училище "Любен Каравелов".

Кампания под надслов "Шарени чорапи" се проведе в Средно училище "Иван Вазов" във Вършец. Така там отбелязаха Международния ден в подкрепа на хората със синдром на Даун.

Народно читалище "Просвета 1925" Мездра проведе своето годишно отчетно събрание. Отчет за дейността през 2018 година изнесе неговият дългогодишен председател Валентин Вълчев.

Катинка Цветкова Найденова от Враца отпразнува своя 100-годишен юбилей. Тя е потребител в Дома за стари хора "Зора" в града и е от първите ползватели на социалната услуга.

Галерия

Вижте още

Снимката на 19 юли 2019 година

Петима лекари от неврологията на видинската болница "Св. Петка" подадоха молби за напускане с едномесечно предизвестие. Завеждащият на отделението д-р Ангел Петров обясни, че причина за оставките на медиците е неравномерното заплащане в отделенията. По думите му: "Не може един ушен лекар с 6 легла да взима 2 400 лева, а шеф на отделение - 1..

публикувано на 19.07.19 в 18:20

Успешно четвърто издание на "Село назаем" в Долни Вадин

Успешно завърши инициативата "Село назаем" в оряховското село Долни Вадин. Това бе четвъртото й издание, а 19 млади хора помагаха на местните жители, каза   за Радио Видин Анелия Радулова, председател на местното читалище "Съзнание-1927". "19 са доброволците, взели участие. Най- младият е на 21 години, а най-възрастният на 52. Доброволците..

публикувано на 19.07.19 в 15:51

Пуснаха видеонаблюдението в центъра на Видин

Новото видеонаблюдение в центъра на Видин вече работи. То е изградено по проекта за реконструкция на централната пешеходна зона, каза ръководителят на проекта и главен архитект на общината Ангел Недялков и добави:   "Видеонаблюдението предполагам, че ще реши проблема с вандалските прояви, защото качеството е толкова високо, че при всяка една..

публикувано на 19.07.19 в 15:32

Подмениха книгата за посетители на връх Ком

Доброволци от Сдружение "Заедно за Берковица" поставиха нови табели, указващи пътя към връх Ком. Те са подновили и специалната книга за впечатления на изкачилите върха и кутията, която я съхранява , съобщи  Димитър Манов от Сдружението: "В тази книга посетителите на върха ще могат да запишат техни впечатления от самото качване и да отправят пожелания..

публикувано на 19.07.19 в 15:28

Ограничават достъпа на автомобили по обновената пешеходна зона на Видин

Подготвени са промени в Наредбата за организацията на движението и в Наредбата за обществения ред, които касаят управлението на реновираната централна градска част на Видин. Това съобщи кметът Огнян Ценков и обясни, че с тях ще бъде ограничен достъпът на автомобили над 3,5 тона по обновената пешеходна зона: "Общинската техника, която ще почиства,..

публикувано на 19.07.19 в 15:21

Село Ивановци иска да почете своите герои

Паметник ще бъде изграден до края на лятото на площада в село Ивановци, община Видин. Монументът   ще е в памет на загиналите войници от населеното място  в национално-обединителните войни /1912 -1917/ . За инициативата са събрани около 2000 лв. дарения, като са необходими още 1000 лв., каза за Радио ВИДИН Борислав Филипов кмет на Ивановци:..

публикувано на 19.07.19 в 15:16

Лекарите от Неврологията във Видин подадоха оставки

Петима лекари от неврологията на видинската болница "Св. Петка" подадоха молби за напускане с едномесечно предизвестие.   Завеждащият на отделението д-р Ангел Петров обясни, че причина за оставките на медиците е неравномерното заплащане в отделенията. По думите му: "Не може един ушен лекар с 6 легла да взима 2 400 лева, а шеф на отделение - 1 280."..

публикувано на 19.07.19 в 14:38