Снимката на 21 март 2019 година

Медицински сестри от Видин се присъединиха към протестите на своите колеги от страната и се събраха в центъра на града. Те не приемат болниците да са търговски дружества и настояват професионалистите по здравни грижи да започват работа с месечно възнаграждение от две минимални заплати.

Професионалисти по здравни грижи от Враца излязоха на протест и настояха за достойно заплащане на своя труд. Те обясниха, че преживяват с близки до минималната заплати.

Всеки трети човек в страната не одобрява законовите промени в Кодекса на труда, предвиждащи премахването на надбавките за трудов стаж.Несправедливо е премахването на надбавките за стаж, е мнението на видинчани.

Скоростният път "Видин - Ботевград" е ключов обект за съживяването на Северозападна България. В най-напреднала фаза е отсечката Мездра - Ботевград, информираха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

35 незаконни уреди за риболов извадиха от река Дунав инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/. Двудневната проверка бе извършена от екипи на ИАРА от Видин, Враца и Монтана. Кърмаците се използват за улов на моруни- риби с изключително скъп хайвер и месо на черния пазар, които сега навлизат в река Дунав, за да си хвърлят хайвера. Други нарушения, освен прекалено големия брой извадени кърмаци, няма.

Шофьор, блъснал и убил двама души на пешеходна пътека, получи условна присъда от 2 години и 8 месеца от Врачанския окръжен съд. Процесът срещу Цветан Стоянов беше гледан по съкратената процедура, тъй като водачът признал вината си в съдебната зала.

Обновената сграда на Младежкия дом бе открита официално в Белоградчик. Водосвет отслужи архиерейският наместник на Белоградчишка духовна околия свещеноиконом Рафаил.

В 26 училища в област Монтана през есента ще се извърши прием, одобрен от Просветното министерство, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Трайка Трайкова. Приемът след 7. клас ще се осъществява в 46 паралелки, от тях 18 профилирани, а останалите професионални.

Послание в бутилка във връзка с темата на Световния ден на водата през 2019 година - "Вода за всички!" пуснаха в река Дунав ученици от Основно училище "Отец Паисий" във Видин. Децата са от групата за занимания по интереси "Зелена лаборатория" в направление "Природни науки".

Четири нови дръвчета ще красят Общинския парк на кръстовището на ул."Широка" и ул."Христо Ботев" във Видин. В засаждането участваха учениците от екоклуба към Основно училище "Любен Каравелов".

Кампания под надслов "Шарени чорапи" се проведе в Средно училище "Иван Вазов" във Вършец. Така там отбелязаха Международния ден в подкрепа на хората със синдром на Даун.

Народно читалище "Просвета 1925" Мездра проведе своето годишно отчетно събрание. Отчет за дейността през 2018 година изнесе неговият дългогодишен председател Валентин Вълчев.

Катинка Цветкова Найденова от Враца отпразнува своя 100-годишен юбилей. Тя е потребител в Дома за стари хора "Зора" в града и е от първите ползватели на социалната услуга.

Галерия

Вижте още

Спрени са всички плащания в общинската администрация в Чупрене

В Чупрене , заради липсата на кмет е блокирана работата на общинската администрация. Ваньо Костин беше задържан преди две седмици по обвинения на специализираната прокуратура за длъжностни престъпления. Проверяван е заради продажбата на общински земи в района на бъдещ ски-комплекс. Според прокуратурата търговете са печелени от фирми на негови..

публикувано на 22.04.19 в 19:00

Снимката на 22 април 2019 година

Дървета и храсти засадиха ученици от видинското училище  "Петко Рачов Славейков" в  Деня на Земята . Празникът се отбелязва всяка година на 22 април с фокус върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея. В следващите месеци Монтана и побратименият град в Китай Инчуан ще разменят ученически и спортни групи . Това съобщи кметът..

публикувано на 22.04.19 в 18:10

"Запечатват" асансьорите в Монтана

Младежкият дом в Монтана ще отбележи Деня без асансьори, съобщават от институцията. Европейската инициатива No Elevdtors Day се провежда в града за поредна година и е в  партньорство с Регионалната здравна инспекция, Областна администрация и Бизнес инкубатора.  Танцьори от Танцова формация „Dance Machine" символично ще запечатат асансьорите в..

публикувано на 22.04.19 в 17:40

Изложба на скъпоценни камъни, минерали и перли в Монтана

Изложба "Съкровища на Земята" е подредена в Историческия музей на Монтана по повод Международния ден на Земята. Експонатите са обособени условно в три основни теми: "От недрата на земята" - образци на минерали, скъпоценни камъни и изкопаеми горива; "Даровете на водата" - черупки на миди и рапани, морски и сладководни перли и бижута от..

публикувано на 22.04.19 в 16:41

Във Враца определиха местата за агитационни материали

Със заповед на кмета на община Враца са определени местата за поставяне на агитационни материали за изборите на 26 май. Заповедта е в сила от 26 април 2019 г. до 24.00 часа на 24 май 2019 г., информират от общинската пресслужба.  П о време на агитационната кампания за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република..

публикувано на 22.04.19 в 16:35

Ученици представиха еко-творби във Видин

Ученици от 4-ти и 12-ти клас на СУ "Цар Симеон Велики" представиха във видинската библиотека резултатите от своята съвместна работа на екологична тематика. Големите и малките ученици от два клуба "Дигитални Царетворци" и "Дигитален свят" заедно са изработили екологични визитки и комикси на тема "Защо се радва Земята и защо тъгува", както и занимателна..

публикувано на 22.04.19 в 16:32

Изложба за 15-и пехотен Ломски полк в Белоградчик

Изложба, посветена на 130 години от формирането на 15-и пехотен Ломски полк и 150 години от рождението на един от легендарните предводители на формированието полк. Стефан Илиев ще бъде открита в 17:15 часа утре, 23 април, в художествената галерия в Белоградчик. Инициатор за експозицията е родственицата на полк. Илиев Емилия Кожухарова :..

публикувано на 22.04.19 в 16:24