В Монтана връчиха награди за Деня на водата

Снимка: Любо Андреев

Наградиха победителите в конкурса за фотография, плакат и рисунка, организиран от "Напоителни системи"- Монтана, повод Световния ден на водата - 22 март. Тази година мотото на Световния ден на водата е “Водата достъпна за всеки”.

51 творби на ученици и деца от детски градини от област Монтана се съревноваваха в конкурса на “Напоителни системи”- Монтана, съобщи ръководителят Даниела Петрова:

"Уважаеми деца, приемете моите поздравления за вашата всеотдайност и професионални умения. Благодаря ви за това, че ни подкрепихте и ни показахте по различен начин отношението си към безценния феномен- водата."

Жури, с председател художника Николай Пенков, оцени най-добрите творби. Наградите връчи Иво Данаилов от “Напоителни системи”, клон Мизия.

В първа възрастова група, от 6 до 11 години, първо място спечели рисунката на Анита Тодорова от училище “Отец Паисий”. Шестгодишният Михаил Арнаудов от 4-та детска градина “Калинка” и Елена Гераскова от училище “Св. Св. Кирил и Методий” са подгласници на Анита.

Във втора възрастова група, от 12 до 19 години, победител е 12-годишната Цветелина Цветанова от училище “Отец Паисий”, а Ванеса Руменова и Гергина Иванова от Финансово стопанската гимназия заеха второ и трето място.

Областният управител Росен Белчев връчи награди от името на администрацията:

"Всички вие, като отговорни граждани на нашата държава, трябва да се стремите да запазвате чистотата на водата и в същото време и да я пестите."

Областна дирекция “Земеделие” и младежката организация на ГЕРБ също връчиха награди. Заместник кметът на община Монтана Станислав Станоев припомни на участниците за Световния ден на водата и награди три от децата участници в конкурса

С творбите на наградените в конкурса ще бъде подредена изложба във фоайето на областната администрация в Монтана.
Вижте още

Министър Петя Аврамова: Изграждането на пътя между Ботевград и Видин е приоритет за правителството

Изграждането на пътя между Ботевград и Видин е приоритет за правителството, това обяви във Враца министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова . Тя взе участие в дискусията "Европа в нашия дом", който беше организиран в четвъртък във Враца.  По отношение на отсечката Мездра- Ботевград Петя Аврамова уточни:..

публикувано на 18.04.19 в 18:36

Снимката на 18 април 2019 година

Площадката пред  Художествена галерия "Никола Петров" във Видин се ремонтира.  Старите плочи са демонтирани и на тяхно място ще се сложат нови с определени композиции. Това съобщи Благой Андонов, ръководител на Проекта за реконструкция  на централна пешеходна зона в град Видин. 2 469 души ще участват пряко в провеждането на европейските избори в..

публикувано на 18.04.19 в 18:00

"На пикник с любима книга и приятел” във Видин

"На пикник с любима книга и приятел” се проведе на открито и вътре в сградата на Библиопощата в Градския парк. Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" и Регионално управление на образованието - Видин за втора поредна година организират   подобно събитие. В него се включиха много ученици и деца от детските градини. "Идеята е децата да се..

публикувано на 18.04.19 в 17:50

Ученици от Видин се запознаха с военна техника

Ученици от видинските училища присъстваха на комплексно занятие по начално военно обучение, на което беше показана военна техника, оборудване и следово куче. Старшина Томислав Тодоров от Военна полиция-Плевен презентира на подрастващите част от техниката: "Това тук са средства за лична защита, като наколенки, налакътници, предпазват от наранявания...

публикувано на 18.04.19 в 17:18

Кметът на Чупрене остава в ареста

По искане на Апелативна специализирана прокуратура съдът потвърди задържането под стража на кмета на Чупрене Ваньо Костин. Мярката беше наложена на 12 април, заради обвинение за длъжностни престъпления. Съдът потвърди тезата на прокуратурата за наличие на обосновано предположение за това, че Костин е извършил престъпленията, за които е привлечен към..

публикувано на 18.04.19 в 17:12

Засадиха дръвчета в мездренско село

Поредната инициатива да бъдат засадени няколко дръвчета, поде кметът на мездренското село Крета Виолета Панова.   Дръвчетата са осигурени от Общинско предприятие "Чистота" Мездра. Кметицата и двамата работници по програма- Дарина и Радослав, вече засадиха дръвчетата и оформиха околното пространство.  Поради липсата на работници към кметствата,..

публикувано на 18.04.19 в 16:48

Пожарната проверява църквите във Видинско

Видинската пожарна започна проверки в православните храмове преди Великден. Контролира се преди всичко изправността на пожарогасителите и условията за евакуация, обясни старши инспектор Ивайло Йорданов , началник на група "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност" при Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Видин...

публикувано на 18.04.19 в 16:18