В Монтана връчиха награди за Деня на водата

Снимка: Любо Андреев

Наградиха победителите в конкурса за фотография, плакат и рисунка, организиран от "Напоителни системи"- Монтана, повод Световния ден на водата - 22 март. Тази година мотото на Световния ден на водата е “Водата достъпна за всеки”.

51 творби на ученици и деца от детски градини от област Монтана се съревноваваха в конкурса на “Напоителни системи”- Монтана, съобщи ръководителят Даниела Петрова:

"Уважаеми деца, приемете моите поздравления за вашата всеотдайност и професионални умения. Благодаря ви за това, че ни подкрепихте и ни показахте по различен начин отношението си към безценния феномен- водата."

Жури, с председател художника Николай Пенков, оцени най-добрите творби. Наградите връчи Иво Данаилов от “Напоителни системи”, клон Мизия.

В първа възрастова група, от 6 до 11 години, първо място спечели рисунката на Анита Тодорова от училище “Отец Паисий”. Шестгодишният Михаил Арнаудов от 4-та детска градина “Калинка” и Елена Гераскова от училище “Св. Св. Кирил и Методий” са подгласници на Анита.

Във втора възрастова група, от 12 до 19 години, победител е 12-годишната Цветелина Цветанова от училище “Отец Паисий”, а Ванеса Руменова и Гергина Иванова от Финансово стопанската гимназия заеха второ и трето място.

Областният управител Росен Белчев връчи награди от името на администрацията:

"Всички вие, като отговорни граждани на нашата държава, трябва да се стремите да запазвате чистотата на водата и в същото време и да я пестите."

Областна дирекция “Земеделие” и младежката организация на ГЕРБ също връчиха награди. Заместник кметът на община Монтана Станислав Станоев припомни на участниците за Световния ден на водата и награди три от децата участници в конкурса

С творбите на наградените в конкурса ще бъде подредена изложба във фоайето на областната администрация в Монтана.
Вижте още

Снимката на 26 юни 2019 година

Обмисля се преструктуриране на медицинската дейност в Северозападна България. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след среща с директорите на областните болници на Видин, Враца и Монтана. По време на срещата министърът е представил методиката за формиране на заплатите на медицинския персонал. Разговорите се състояха в..

публикувано на 26.06.19 в 17:58

Здравният министър обеща, но не дойде във врачанската болница

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обсъди прилагането на Методиката за формиране на разходите за персонал с ръководствата на многопрофилните болници във Враца, Видин и Монтана. Срещата се състоя в София, а не както бе обявено по-рано- във Враца. Затова и протестиращите мадицински специалисти реагираха с доза хумор.  Група от медицински сестри..

обновено на 26.06.19 в 17:56

Летни занимания за деца във Враца

Летни занимания за децата през ваканцията организира община Враца. Сформирани са групи по интереси в областта на науката, спорта и изкуството, съобщават от общинската пресслужба. В инициативата "Ваканция с Община Враца" се включват с курсове, събития и занимания редица организации и институции: ЦПЛР "Център за работа с деца",  Регионална библиотека..

публикувано на 26.06.19 в 16:29

Посланикът на Казахстан дари книги на видинската библиотека

В Руското военно гробище във Видин ще бъде поставена възпоменателна плоча с името на Кайыржан Есенгеьлдин -гражданин на Казахстан, загинал в боевете край Кула по време на Втората световна война. Темата е обсъдена по време на посещението на посланика на Казахстан у нас Темиртай Избастин във Видин. С кмета Огнян Ценков той е обсъдил възможностите за..

публикувано на 26.06.19 в 16:13

Кампанията "Бъди войник" идва във Видин

Видин е поредният град, в който  ще се проведе информационна борса, част от националната информационна кампания "Бъди войник"  на Министерството на отбраната. Кампанията обхваща 29 града, а идеята е да се популяризира професията войник, и да се привлекат повече кандидати за военна служба, каза на пресконференция з аместник-началникът на отбраната..

публикувано на 26.06.19 в 15:24

Над 15 милиона лева ще получат пенсионерите в Монтанско от 1 юли

Близо 15 милиона и 300 хиляди лева ще вземат пенсионерите от област Монтана през месец юли. От 1 юли пенсиите се увеличават с 5.7 %. Корекцията на пенсии от трудова дейност, отпуснати с начална дата до 31 декември миналата година се увеличават с 5.7 на сто от 1 юли. За сравнение миналогодишната актуализация беше 3,8%, припомнят от ТП на НОИ..

публикувано на 26.06.19 в 13:05

Абитуриентите трябва да плащат сами здравните си осигуровки

От 1 юли почти 600 абитуриенти от Видинска област, положили успешно държавен зрелостен изпит през 2019 година, трябва да плащат сами здравните си вноски и да подадат декларация образец 7 - съобщават от НАП. Учениците, завършили гимназия, трябва да се осигуряват сами докато станат студенти или започнат работа. От 1 юли до 25 август зрелостниците трябва..

публикувано на 26.06.19 в 12:27