Във Враца отбелязаха 185 години от рождението на Иванчо Младенов

Снимка: Община Враца

С богата музикално-художествена програма бе отбелязан патронният празник на Начално училище „Иванчо Младенов” във Враца. Концертът бе посветен на 185-та годишнина от рождението на видния врачански благодетел, съобщиха от общинската пресслужба.


Снимка„За живота на човек се съди по това, какво е  давал, а не  какво е вземал, затова Иванчо Младенов продължава да живее и до днес в паметта на жителите на Враца. Той ни е дал пример, който да следваме и днес, за да бъдем достойни негови наследници“ – каза в приветствието си кметът Калин Каменов. Той посочи, че днес начално училище „Иванчо Младенов“ е сред най-обичаните учебни заведения, в което растат и учат бъдещите кадри на града.

Директорът на учебното заведение – Милена Тихомирова също поздрави всички уважили тържеството. В препълнената Градска концертна зала присъстваха директори на учебни заведения от област Враца, представители на образователни институции, бивши и настоящи педагози, възпитаници на училището. 

Тържественият концерт продължи с изпълнения на талантливите възпитаници на едно от най-старите училища във Враца.


Вижте още

Приети са протоколите на всички секции във Врачанско, броят бюлетините от 10

В Районната избирателна комисия във Враца вече са приети протоколите на всичките 317 секции, но за 33 от тях ще се наложи отваряне на чувалите с бюлетините. Десетки членове на комисиите продължават да чакат за окончателното приемане на изборните книжа. Голяма част от членовете на комисиите, които чакат, са допуснали и една и съща грешка - да..

публикувано на 27.05.19 в 17:11

В Монтана отбелязват Европейската седмица на движението и спорта

Монтана се включва в Европейската кампания за спорт и физическа активност - Move Week , която ще се проведе от 27 май до 2 юни. Общински младежки дом е координатор на събитието на местно ниво, а на национално - сдружение „BG Бъди активен”- Пловдив . Целта на кампанията е да насърчи гражданите към активен начин на живот чрез спорт и..

публикувано на 27.05.19 в 15:54
Детски панаир във Враца`2014

Детски панаир затваря движението във Враца

От 28 май до 03 юни временно ще бъде ограничено движението на пътно-транспортните средства по ул. "Спортна" и в районна на Спортен комплекс "Христо Ботев", съобщават от Община Враца. Ограничението е в ъв връзка с провеждането на Детски панаир в града.  Алтернативният маршрут за движещите се от бул. "Васил Кънчов" ще бъде по ул. "Цар..

публикувано на 27.05.19 в 13:42

БСП води във Видин, според междинните резултати в Монтана и Враца начело е ГЕРБ

Пет партии ще имат свои представители в Европейския парламент, сочат резултатите от обработени 74,92% от протоколите на секционни избирателни комисии у нас. Според резултатите във Видин от изборите за български представители в Европейския парламент при 100% обработени протоколи от секционни избирателни комисии  "БСП за България" е с 32,08%...

публикувано на 27.05.19 в 13:30

Ремонти за над 1 милион лева предстоят във Вършец

Обновяват детска градина "Слънце" във Вършец с пари от Европа. Над 1 милион 163 000 лева влизат в община по три проекта по Програмата на развитие на селските райони 2014-2020 година.   Детска градина "Слънце" във Вършец е единственото заведение за отглеждане и възпитание на децата от предучилищна възраст. Градината е средищна и се посещава от близо 130..

публикувано на 27.05.19 в 11:01

Арестуваха видинчанин с близо 1800 кутии цигари без бандерол

35 800 къса цигари без бандерол са иззели служители на РУ-Видин.  По случая, с прокурорско постановление за срок до 72 часа, е задържан местен жител, съобщават от ОД на МВР- Видин.  В хода на проведена специализирана полицейска операция по линия "Акцизи", в село Иново, служители на РУ-Видин подали сигнал за спиране на лек автомобил "Дачия..

публикувано на 27.05.19 в 10:00

111 деца чакат за осиновяване във Врачанско

111 деца във Врачанско са в регистъра за осиновявания в края на април, сочат  данните на регионалната дирекция "Социално подпомагане".  От тях 50 са здравите деца, а децата с увреждания са 61. Кандидат осиновителите от област Враца са 15, едно семейство е вписано през месец април т.г. Общо 1 399 семейства искат да осиновят деца в България...

публикувано на 27.05.19 в 09:55