Ремонт на две пътни отсечки започва в Кулско

Снимка: Владимир Недев

Строителните дейности по рехабилитацията на две основни пътни отсечки в община Кула започват от днес, съобщи кметът на Общината Владимир Владимиров. Срокът за изпълнение е 150 дни, а стойността на проекта е около 6 милиона лева. Средствата са по проект, съобщи още кметът:
"Единият е отсечката от пътя Кула-Видин за Цар Петрово, а другият път е отсечката от пътя Кула-Грамада към Старопатица. Двете отсечки са приблизително около 18 километра. Края на `16-а година кандидатствахме по програмата за развитие на селските райони. Впоследствие беше одобрен проектът за финансиране и след две години ходене по мъките и избор на изпълнител се стигна до днешния ден- вече с избран изпълнител и реално започване на строителните работи и се радвам, че ще бъдат оправени две дълги отсечки към две от съставните села на общината."

Вижте още

Определиха състава на секционните избирателни комисии в община Враца

На среща с представители на политически партии и коалиции, представени в 44-ото Народно събрание, бе определен съставът на секционните избирателни комисии ( СИК ) за община Враца за предстоящите евроизбори на 26 май 2019 година. Съгласно методиката за определяне съставите на СИК, разпределението на членовете на комисиите е..

публикувано на 19.04.19 в 09:59

Иззеха нелегални цигари и тютюн във Видинско

Полицейска операция по линия „Акцизи“ е проведена вчера в областния град. Униформените са открили нередовна акцизна стока. Иззети са пакети с общо  3.444 кг нарязан тютюн и 260 къса цигари без бандерол. На четирима видинчани полицаите са съставили актове по Закона за акцизите и данъчните складове. Служители на Районно управление-Белоградчик са..

публикувано на 19.04.19 в 09:53

Рок банди свирят в памет на техен приятел

Феновете на рок музиката ще имат възможността да чуят авторски парчета и кавър версии на популярни рок мелодии в събота, 20 април, в голяма зала на Младежки дом в Монтана. Началото на концерта е обявено за 19.00 часа. Организатори на музикалното събитие са монтанските групи "CIROZA" и "MENTALY DEFILED",  съвместно с берковската "TOXIC BLAST"...

публикувано на 19.04.19 в 09:00

Министър Петя Аврамова: Изграждането на пътя между Ботевград и Видин е приоритет за правителството

Изграждането на пътя между Ботевград и Видин е приоритет за правителството, това обяви във Враца министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова . Тя взе участие в дискусията "Европа в нашия дом", който беше организиран в четвъртък във Враца.  По отношение на отсечката Мездра- Ботевград Петя Аврамова уточни:..

публикувано на 18.04.19 в 18:36

Снимката на 18 април 2019 година

Площадката пред  Художествена галерия "Никола Петров" във Видин се ремонтира.  Старите плочи са демонтирани и на тяхно място ще се сложат нови с определени композиции. Това съобщи Благой Андонов, ръководител на Проекта за реконструкция  на централна пешеходна зона в град Видин. 2 469 души ще участват пряко в провеждането на европейските избори в..

публикувано на 18.04.19 в 18:00

"На пикник с любима книга и приятел” във Видин

"На пикник с любима книга и приятел” се проведе на открито и вътре в сградата на Библиопощата в Градския парк. Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" и Регионално управление на образованието - Видин за втора поредна година организират   подобно събитие. В него се включиха много ученици и деца от детските градини. "Идеята е децата да се..

публикувано на 18.04.19 в 17:50

Ученици от Видин се запознаха с военна техника

Ученици от видинските училища присъстваха на комплексно занятие по начално военно обучение, на което беше показана военна техника, оборудване и следово куче. Старшина Томислав Тодоров от Военна полиция-Плевен презентира на подрастващите част от техниката: "Това тук са средства за лична защита, като наколенки, налакътници, предпазват от наранявания...

публикувано на 18.04.19 в 17:18