Снимката на 25 март 2019 година

Снимка: Радио Видин

На протест със сини лентички за петнадесет минути излязоха днес медицинските специалисти от Многопрофилна болница за активно лечение "Света Петка"- Видин. Те продължават да настояват техните искания за по-високи заплати да бъдат чути. 

Проблеми с кадрите и ограничената база изпитва неонатологията на монтанската болница "Д-р Стамен Илиев". Отделението помага на новородени от цяла Северозападна България.

Всички работещи в областта на спешната медицинска помощ ще преминат през курсове за практическа и теоретична квалификация - лекари, сестри, фелдшери, шофьори. Това е казал заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков пред представители на центровете за спешна медицинска помощ и спешните отделения, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. С проект "Подобряване на условията за лечение на спешните състояния" се предвижда надграждане на придобити знания, възможности и умения. Финансиран е от Европейския социален фонд, а общата му стойност е 7 000 000 лв.

Девет семейства от община Козлодуй ще получат по 600 лева - еднократна финансова помощ за новородено дете. Одобрени са всички заявления за еднократна помощ, подадени за януари и февруари, съобщават от местната управа.

Общинската управа на Враца предлага терен от около 70 декара на втори инвеститор, който има намерение да построи завод в покрайнините на града.

Кметът на Община Видин Огнян Ценков е "Кмет на месеца" за март на тема „Пазители на българския дух“ в конкурс, организиран от портала на българските общини, чрез онлайн допитване.

И тази седмица продължават срещите на екипи на Областния информационен център във Видин със земеделски стопани, представители на общински администрации и читалища за запознаване с компенсаторните мерки и възможностите за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони.

От днес стартират строителните дейности по рехабилитацията на две основни пътни отсечки в община Кула.

Изложба на чипровски килими ще бъде представена в парламента, стана ясно при среща на народни представители с безработни, които по проект се обучават на килимарство.

Конкурси за чистота организира Община Берковица от 21 март до 20 май, с цел създаване на приветлив вид на населените места, кварталите и междублоковите пространства. В конкурсите са ангажирани граждани, юридически и физически лица от община Берковица.

С богата музикално-художествена програма бе отбелязан патронният празник на Начално училище „Иванчо Младенов” във Враца. Концертът бе посветен на 185-та годишнина от рождението на видния врачански благодетел. 

Трима ученици от Професионална гимназия по селско стопанство "Дунавска земя" в монтанското село Ковачица участват в Регионалния етап на Националното състезание „Млад фермер".

Народно читалище "Пробуда-1925" във видинското село Флорентин проведе отчетно-изборното си събрание.

Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” и Община Видин организират среща с Боян Ботйов, председател на Общонародна фондация „Христо Ботйов”. На нея ще бъдат представени малко известни факти от биографията и творчеството на Христо Ботев, както и издания, посветени на неговия творчески и жизнен път. Събитието ще е утре от 14:00 ч. в залата за изяви на библиотеката. В сряда, също от 14 часа в библиотеката ще гостува един от създателите на най-големия исторически сайт у нас „Българска история” Марио Мишев, който ще изнесе беседа от поредицата „Урок по родолюбие” пред ученици от местните училища.

Видинското читалище "Светъл ден" отбелязва 10 години от своето създаване. Юбилеят съвпадна с конкурса в Пловдив "Орфееви таланти", от който читалището се върна с награда.

Вижте още

Снимката на 24 април 2019 година

В навечерието на предстоящите Великденски празници, атракционното влакче отново тръгва във Враца. Цветната композиция ще поднови своята дейност от 25 април 2019година, съобщават от Община Враца.  Началната спирка на влакчето е площад „Македония“ /Суми/, като атракционът ще се движи до „Долна лифтена станция“ и обратно до площад „Македония“..

публикувано на 24.04.19 в 18:06

120 безработни от Видинско се включват в Регионалната програма за заетост

120 трайно безработни лица от област Видин ще бъдат включени в Регионалната програма за заетост на областта за 2019 г. Това стана ясно на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.  Средствата за област Видин, които са осигурени от държавния бюджет за работна заплата на наетите лица, са в размер на 451 105 лева. В сравнение..

публикувано на 24.04.19 в 17:41
Къща за гости в село Кладоруб

Проверяват къщите за гости

Главният прокурор възложи проверка за ползването по предназначение на всички къщи на гости на територията на страната, финансирани от Европейския земеделски фонд.   Ще бъде извършена документална проверка на всички проекти, подавани по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 – 2013..

публикувано на 24.04.19 в 16:31

Временно ограничават движението по улица в ж. к. „Сениче“ във Враца

Във връзка с изкопни дейности, свързани с присъединяване на частен обект към ВиК мрежата на град Враца, от 08:00 ч. на 25 април до 24:00 ч. на 26 април ще бъде ограничено движението по ул. „Йордан Радичков“ при блок 55 в ж.к „Сениче“, информират от Община Враца. Фирмата, извършваща дейностите, е уведомила Община Враца и компетентните..

публикувано на 24.04.19 в 15:55

Великденска работилница в Монтана

Декоративни яйца изработваха ученици от Монтана във "Великденска работилница". В  Младежкия дом се събраха  деца от  клуба по приложно изкуство “Дорос”.  Ръководител на клуба е  Румяна Белчева :   "Осигуряваме им темперни бои, стиропорени яйца, но и те могат да си носят материали, брокати- по избор... Декупажи се правят..."   Над 70..

публикувано на 24.04.19 в 15:55

Фирми във Видин продължават да бавят заплати

Над 530 нарушения на трудовото законодателство във Видин са констатирани през първите три месеца на годината. Постъпили са близо 30 жалби и сигнали, съобщи Надежда Симеонова , директор на "Инспекцията по труда" в областния град: "През периода инспекторите по труда от Дирекцията са извършили общо 115 проверки в 113 предприятия с общ нает персонал..

публикувано на 24.04.19 в 15:53

Лек спад на безработицата във Видин

Спад на безработицата в област Видин е отчетен през месец март. За едно свободно работно място място са се конкурирали трима безработни, съобщи директорът на Бюрото по труда Иван Иванов : "През месец март общият брой на регистрираните безработни в област Видин е 5301. В сравнение с предходния месец броят им е намалял с 251 лица или с близо 4,5%. През..

публикувано на 24.04.19 в 14:09