Снимката на 25 март 2019 година

Снимка: Радио Видин

На протест със сини лентички за петнадесет минути излязоха днес медицинските специалисти от Многопрофилна болница за активно лечение "Света Петка"- Видин. Те продължават да настояват техните искания за по-високи заплати да бъдат чути. 

Проблеми с кадрите и ограничената база изпитва неонатологията на монтанската болница "Д-р Стамен Илиев". Отделението помага на новородени от цяла Северозападна България.

Всички работещи в областта на спешната медицинска помощ ще преминат през курсове за практическа и теоретична квалификация - лекари, сестри, фелдшери, шофьори. Това е казал заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков пред представители на центровете за спешна медицинска помощ и спешните отделения, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. С проект "Подобряване на условията за лечение на спешните състояния" се предвижда надграждане на придобити знания, възможности и умения. Финансиран е от Европейския социален фонд, а общата му стойност е 7 000 000 лв.

Девет семейства от община Козлодуй ще получат по 600 лева - еднократна финансова помощ за новородено дете. Одобрени са всички заявления за еднократна помощ, подадени за януари и февруари, съобщават от местната управа.

Общинската управа на Враца предлага терен от около 70 декара на втори инвеститор, който има намерение да построи завод в покрайнините на града.

Кметът на Община Видин Огнян Ценков е "Кмет на месеца" за март на тема „Пазители на българския дух“ в конкурс, организиран от портала на българските общини, чрез онлайн допитване.

И тази седмица продължават срещите на екипи на Областния информационен център във Видин със земеделски стопани, представители на общински администрации и читалища за запознаване с компенсаторните мерки и възможностите за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони.

От днес стартират строителните дейности по рехабилитацията на две основни пътни отсечки в община Кула.

Изложба на чипровски килими ще бъде представена в парламента, стана ясно при среща на народни представители с безработни, които по проект се обучават на килимарство.

Конкурси за чистота организира Община Берковица от 21 март до 20 май, с цел създаване на приветлив вид на населените места, кварталите и междублоковите пространства. В конкурсите са ангажирани граждани, юридически и физически лица от община Берковица.

С богата музикално-художествена програма бе отбелязан патронният празник на Начално училище „Иванчо Младенов” във Враца. Концертът бе посветен на 185-та годишнина от рождението на видния врачански благодетел. 

Трима ученици от Професионална гимназия по селско стопанство "Дунавска земя" в монтанското село Ковачица участват в Регионалния етап на Националното състезание „Млад фермер".

Народно читалище "Пробуда-1925" във видинското село Флорентин проведе отчетно-изборното си събрание.

Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” и Община Видин организират среща с Боян Ботйов, председател на Общонародна фондация „Христо Ботйов”. На нея ще бъдат представени малко известни факти от биографията и творчеството на Христо Ботев, както и издания, посветени на неговия творчески и жизнен път. Събитието ще е утре от 14:00 ч. в залата за изяви на библиотеката. В сряда, също от 14 часа в библиотеката ще гостува един от създателите на най-големия исторически сайт у нас „Българска история” Марио Мишев, който ще изнесе беседа от поредицата „Урок по родолюбие” пред ученици от местните училища.

Видинското читалище "Светъл ден" отбелязва 10 години от своето създаване. Юбилеят съвпадна с конкурса в Пловдив "Орфееви таланти", от който читалището се върна с награда.

Вижте още

Снимката на 16 юли 2019 година

Започна евтаназиране на прасета в 3-километровата зона около Мизия , където в понеделник беше потвърдено наличието на огнище на Африканска чума по свинете. Динамична е обстановката, по отношение на африканската чума по свинете. Днес във Видин бе свикано заседание на областната епизоотична комисия. Големият проблем са прасетата в заден двор, каза д-р..

публикувано на 16.07.19 в 18:10

Заради огнища на африканска чума по свинете в страната епизоотичната комисия във Видин ще заседава всяка седмица

Епизоотичната комисия във Видин заседава в разширен състав, заради нови огнища в страната на африканска чума по свинете. Мерки за недопускане на заболяването са въведени в региона със заповед на областния управител Албена Георгиева още на 4 юли, когато беше установен случай на заболяването в плевенско, а вчера Агенцията по безопасност на..

публикувано на 16.07.19 в 17:30

Нормално протича товаренето на серовъглерода във Враца

Властите си вършат работата и всеки е наясно какво е необходимо да прави, за да не се предизвиква нова истерия с транспортирането на серовъглерода – това стана ясно от изявление на комисар Николай Димитров. Шефът на пожарната във Враца коментира операцията с товаренето на 110 тона от химическото вещество, което започна в понеделник...

публикувано на 16.07.19 в 17:05

Заседание на пенсионерски клуб "Мадона"- Белоградчик

Пенсионерски клуб "Мадона" проведе разширено заседание, на което беше направен отчет на дейността през първата половина на годината. ”Чествахме първи март. В това число проведохме и Ден на самодееца. Направихме посещение и на Дома за хора с деменция в село Дъбравка, където също подарихме мартеници.” – докладва председателят Симеон..

публикувано на 16.07.19 в 16:33

Освежават библиотеката в Монтана

Козметичен ремонт извършват в библиотеката в Монтана. Пребоядисва се фоайето на първия етаж и стените на стълбището към втория етаж. Дейностите ще продължат десетина дни, съобщи за Радио ВИДИН Анелия Иванова-Тодорова, директор на институцията: "Искам да се извиня на всички жители и читатели на Монтана, че ще създадем неудобство в библиотеката...

публикувано на 16.07.19 в 15:30

Болницата в Бяла Слатина ще кандидатсва за нов асансьор

От нов асансьор има нужда Многопрофилната болница за активно лечение град Бяла Слатина. В лечебното заведение съществува асансьор, който е на повече 50 години и е достатъчно стар, каза за Радио ВИДИН Николай Димов управител на болницата: " Има нужда от модерни съоръжения работещи, които да създават удобство на лекуващите се хора, персонала и най-вече..

публикувано на 16.07.19 в 15:00

Започва авиационно пръскане срещу комари и на територията на Община Видин

От Министерството на земеделието, храните и горите и Българската агенция по безопасност на храните информират, че на 17 юли 2019 г. ще се извършат инсектицидни обработки срещу комари на площи по поречието на река Дунав чрез авиационно третиране. Ще бъде обхваната ивица до 2 км. западно от сръбската граница до село Сомовит. Площите ще се..

публикувано на 16.07.19 в 14:42