Кметът на Враца отказа увеличение на заплатата

Снимка: Жоро Александров

Кметът на Враца Калин Каменов отказа увеличение на заплатата с 10%, това се случи въпреки настояване и от страна на управляващите и опозицията в Общинския съвет. Дебатите се разгоряха по време на редовното заседание за март, които се проведоха вчера.


Предложението за ръст в кметската заплата направи д-р Иво Ралчовски, председател на най-голямата група от сенатори в местния парламент. Съветниците от ГЕРБ, от чието име се изказа уважаваният офталмолог, настояха за 10-процентов ръст на месечното трудово възнаграждение на кмета, което се равнява на 240 лева.


Каменов благодари за предложението, но се отказа от около 3 000 лева, колкото се измерва увеличението за 1 година: 


„Предпочитам тези средства да отидат за по-млади колеги от общинската администрация“, каза Каменов.


Последва ново предложение, този път направено от опозиционния лидер Борислав Банчев. 


„Подкрепям да се увеличи заплатата на кмета. Все пак кадърните хора работят в тази държава за пари, а и той неправи немалко за Враца“, каза преди гласуването лидерът на ДПС.


Наложи се Каменов повторно да си прави отвод, но въпреки това направените предложения бяха гласувани. При отчитането на резултатите се видя, че съветниците от опозицията– общо 14 на брой, гласуваха за увеличението на кметската заплата, но мнозинството от присъстващите общо 33-има сенатори се съобрази с мнението на градоначалника и отхвърли предложението.


С по 10-11% от 1 януари бяха повишени заплатите на кметовете на кметства и кметски наместници в 22-те села от община Враца. От тяхно име се изказа Кирил Илиев, който управлява втори мандат Бели извор: 


„Няма да ви занимавам повече със заплатите ни. Щом останалите колеги са доволни, няма да преча“, обеща Илиев, но за да напомни за характера си иронично благодари на „партията, правителството и Народното събрание за увеличението от 100 лева“, каза селският управник.


Вижте още

Снимката на 19 април 2019 година

От днес до Великден всеки, който иска да помогне на младите хора с увреждания в Монтана може да си купи сувенир от Дневния дом до бившия обувен завод в града, съобщават от Общината. За 15 поредна година там е открита благотворителна изложба-базар с ръчно изработени от възпитаниците на Дома предмети. През последните три месеца в работилницата под..

публикувано на 19.04.19 в 18:00

Започна седмият конкурс "Летене по Радичков"

За седма година Гимназия „Д-р Иван Панов“ в Берковица организира конкурс за есе и рисунка „Летене по Радичков“ .  Тази година учениците ще пишат по цитата: „Изобщо човекът обича да си придава важност, да гледа господарски и завоевателно на света. Но понеже е трудно той да направи това със същества равни на него, затуй търси същества слаби и..

публикувано на 19.04.19 в 17:03
Любомир Георгиев, директор на  ГПЧЕ

Любомир Георгиев: Трябва промяна в образователната структура във Видин

Кампанията по приема за новата учебна година вече започна, а демографската картина на региона и намаляването на учениците са предпоставки за промени в план-приема , свързани с намаляването на паралелки. Това каза за Радио ВИДИН Любомир Георгиев , директор на Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин : "Този демографски..

публикувано на 19.04.19 в 15:49

Здравната каса във Враца стана на 20 години

На тържествена церемония бе отбелязана 20-годишнината от създаването на Районната здравноосигурителна каса ( РЗОК ) във Враца . Програмата започна с представяне на историята на Здравноосигурителната каса в града и постигнатите резултати.   Директорът на РЗОК – Враца – Светозар Симеонов благодари на екипа си и договорните партньори, като..

публикувано на 19.04.19 в 14:22

Казус в Чупрене след ареста на кмета

Действащото българско законодателство не е предвидило процедура за назначаване на временен заместник на кмета на община Чупрене Ваньо Костин , който е в ареста по обвинения в длъжностни престъпления . Това каза за Радио ВИДИН председателят на Общинския съвет Богомил Станков : "Никой в скъпата ни родина не може да каже отговора на този..

публикувано на 19.04.19 в 14:16

Борован започва пътни ремонти за над 6 милиона лева

Ремонт на четвъртокласни пътища за над 6 300 000 лева започва в община Борован . Общо 10 километра улици и пътни отсечки  ще бъдат напълно обновени   в селата Добролево, Малорад, Сираково, Нивянин и Борован. Договорът с финансиращия орган- Държавен фонд "Земеделие", беше подписан още преди година, но стартът на ремонтните дейности се забави..

публикувано на 19.04.19 в 11:43

Определиха състава на секционните избирателни комисии в община Враца

На среща с представители на политически партии и коалиции, представени в 44-ото Народно събрание, бе определен съставът на секционните избирателни комисии ( СИК ) за община Враца за предстоящите евроизбори на 26 май 2019 година. Съгласно методиката за определяне съставите на СИК, разпределението на членовете на комисиите е..

публикувано на 19.04.19 в 09:59