Кметът на Враца отказа увеличение на заплатата

Снимка: Жоро Александров

Кметът на Враца Калин Каменов отказа увеличение на заплатата с 10%, това се случи въпреки настояване и от страна на управляващите и опозицията в Общинския съвет. Дебатите се разгоряха по време на редовното заседание за март, които се проведоха вчера.


Предложението за ръст в кметската заплата направи д-р Иво Ралчовски, председател на най-голямата група от сенатори в местния парламент. Съветниците от ГЕРБ, от чието име се изказа уважаваният офталмолог, настояха за 10-процентов ръст на месечното трудово възнаграждение на кмета, което се равнява на 240 лева.


Каменов благодари за предложението, но се отказа от около 3 000 лева, колкото се измерва увеличението за 1 година: 


„Предпочитам тези средства да отидат за по-млади колеги от общинската администрация“, каза Каменов.


Последва ново предложение, този път направено от опозиционния лидер Борислав Банчев. 


„Подкрепям да се увеличи заплатата на кмета. Все пак кадърните хора работят в тази държава за пари, а и той неправи немалко за Враца“, каза преди гласуването лидерът на ДПС.


Наложи се Каменов повторно да си прави отвод, но въпреки това направените предложения бяха гласувани. При отчитането на резултатите се видя, че съветниците от опозицията– общо 14 на брой, гласуваха за увеличението на кметската заплата, но мнозинството от присъстващите общо 33-има сенатори се съобрази с мнението на градоначалника и отхвърли предложението.


С по 10-11% от 1 януари бяха повишени заплатите на кметовете на кметства и кметски наместници в 22-те села от община Враца. От тяхно име се изказа Кирил Илиев, който управлява втори мандат Бели извор: 


„Няма да ви занимавам повече със заплатите ни. Щом останалите колеги са доволни, няма да преча“, обеща Илиев, но за да напомни за характера си иронично благодари на „партията, правителството и Народното събрание за увеличението от 100 лева“, каза селският управник.


Вижте още

Снимката на 19 юни 2019

14 къщи за гости в областите Видин и Монтана, построени или подобрени със средства по европейски програми, подлежат на проверка.  Проверяващи посетиха туристически обекти в община Белоградчик. Не са констатирани нередности, каза Димитрана Каменова, директор на Фонд "Земеделие" в Монтана. Ще бъде ли достъпен след ремонта централният площад на Видин за..

публикувано на 19.06.19 в 18:25

Детски лагер е организиран в село Синаговци

Летен лагер е организиран за поредна година в базата на филиала на Детска градина "Детелина" в село Синаговци.  Базата приема през летния сезон деца на възраст от 5 до 7 години от детските градини на територията на Общинап Видин. В момента там са 17 деца от детска градина "Зорница". "Престоят е една пет  дни" , каза за Радио Видин директорката на..

публикувано на 19.06.19 в 16:02

Ученически клуб по фотография откри изложба във Видин

Изложба с най-хубавите снимки на клуба по фотография към средно училище "Цар Симеон Велики" Видин откриха в художествена галерия "Никола Петров". "Занимаваме се със снимане на различни части на Видин и даване на нова перспектива върху старите неща", каза Антония Каменова от училищния клуб по фотография и добави: "Не ни отне много време и смятам, че..

публикувано на 19.06.19 в 16:00

Асфалтираха улица "Рибарска" във Видин

Днес е положен нов асфалт на улица "Рибарска" във Видин. Тя не е ремонтирана от години и беше в окаяно състояние, това каза за Радио ВИДИН инж. Георги Кардашимов , който отговаря за ремонта на улиците и пътищата в Община Видин. "Улицата е представителна и кметът на общината изяви желание да се асфалтира, за да се направи градът по-приветлив и..

публикувано на 19.06.19 в 14:44

Лекарства за ревматизъм, диабет и Паркинсон покрива най-често НЗОК във Видин

Районната здравноосигурителна каса е изплатила 460 313 лв. на 25 аптеки в област Видин. Средствата са за осигурените лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели, за домашно лечение за периода от 1-ви до 15-ти май. Най-често отпускани лекарства по заболявания за област Видин са за ревматоидни заболявания,..

публикувано на 19.06.19 в 14:38

Започна мащабна операция на "Пътна полиция"

Специализирана операция на „Пътна полиция“ се провежда в цялата страна. Тя ще продължи до 24:00ч. на 22 юни. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се..

публикувано на 19.06.19 в 11:44

Ремонтът на бреговското училище ще завърши до началото на учебната година

Ремонтът на сградата на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Брегово ще бъде приключен до началото на новата учебна година. 200 000 лева отпусна Министерството на образованието и науката за предвидените дейности. Със свое решение Oбщинският съвет в Брегово задели средства, за  да се извърши и боядисване.  "Изпълнението на проекта започна от 17 юни...

публикувано на 19.06.19 в 11:31