Монтана взима мерки срещу длъжници

Община Монтана
Снимка: Любо Андреев

Община Монтана предприема мерки срещу нередовните платци. Прекратяват се договори с наематели.
Подменят се знамената пред обществените сгради в Монтана и селата в общината, както и на входно-изходните булеварди, съобщи кметът Златко Живков. Общинската управа започва по-твърд курс към нередовните платци по договори за наем на обществени площи. Премахват се кафенета на открито.
"Това е първият период от години, в който остават да работят само хората, коио са коректни, които са си изпълнили задълженията, които имат", посочи кметът.
Ще бъдат демонтирани всички рекламни табели, поставени без разрешение. Вече са премахнати два билборда, собственост на дружества, които не са се издължили на Общината. Ще бъдат извозени и вестникарски павилиони, на разпространители с необслужени задължения, уточни Живков:
"И ще останат само тези, които работят. Те ще бъдат в друг вид- не санирани, но боядисани, изчистени."
Вижте още

Общинската избирателна комисия в Чупрене ще заседава по казуса с кметския пост

В община Чупрене, която остана без кмет след задържането на Ваньо Костин, е насрочено заседание на Общинската избирателна комисия. Поводът е постъпило писмо от Общинския съвет. Ваньо Костин е задържан, но не и отстранен от длъжност, затова Общинският съвет не може да определи временно изпълняващ поста. Длъжност заместник- кмет в Чупрене няма, така че..

публикувано на 23.04.19 в 15:06

Още един инвеститор стъпва във Враца

Договор с нов инвеститор ще подпише в сряда Община Враца. Фирмата ще изгради завод за производство на каучукови изделия в автомобилната промишленост. Намерението на компанията е да вложи 22 милиона лева , като разкрие първоначално 500 нови работни места .  В сряда в 12 часа кметът Калин Каменов и представители на фирмата ще подпишат..

публикувано на 23.04.19 в 14:34

Ученици подредиха изложба за Търновската конституция в Монтана

Изложба, озаглавена "Търновската конституция", през погледа на ученици от 4- то училище “Иван Вазов” в Монтана подредиха в Държавния архив.  Преди дни отбелязахме 140 години от приемането на Търновската конституция. Исторически факти припомни директорката на архива Ангелина Емилова:  "През април 1878 година, под ръководството на княз Дондуков,..

публикувано на 23.04.19 в 14:24
НАП-Видин

Всяка трета декларация за доходите във Видин подадена по електронен път

Остават 7 дни до крайния срок, в който всички физически лица трябва да декларират доходите си за 2018 година. На неспазилите срока ще се налагат санкции. Това каза за Радио ВИДИН Милена Борисова , експерт в офиса на приходната агенция във Видин:  "30 април е срокът и за плащане на декларирания данък за довнасяне. След този срок започват да се..

публикувано на 23.04.19 в 14:00

В Монтана отбелязаха Световния ден на книгата

В Световния ден на книгата - 23 април, в Монтана, бе даден старт на кампанията "Маратон на четенето". Така за 14-ти път Регионална библиотека “Гео Милев” се включва в Националната кампания за насърчаване на четенето, организиран от Асоциацията на българската книга. "Вашето присъствие е доказателство, че книгата и знанието са непреходна ценност и..

публикувано на 23.04.19 в 13:31

Млади предприемачи от Врачанско в битка на идеи

Регионалното състезание за млади предприемачи по програмата "Учебна компания" се провежда във Враца. Във форума участват 26 отбора на ученици от областта. Участниците ще бъдат интервюирани от 5- членно жури, пред което ще представят и своите проекти. Осемте отбора, които достигнат до финала в регионалния кръг ще се съревновават с млади предприемачи от..

публикувано на 23.04.19 в 12:42

Делото срещу директори на врачанската болница отново в Прокуратурата

Върнаха на прокуратурата делото срещу двама бивши директори на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца и заместник-здравния министър Михаил Зортев. По време на разпоредителното заседание в Специализирания наказателен съд бяха установени процесуални нарушения, заради които специализираната прокуратура ще трябва да преработи отново обвинителния акт и да го внесе..

публикувано на 23.04.19 в 12:36