Да събираме разделно, призова кметът на Вършец

Автор:
Снимка: Петя Генова

Кметът на община Вършец - инж. Иван Лазаров се включи в инициативата на ЕКОПАК "Да спасим света от пластмаса". Заедно със  зам.- кмета Петър Стефанов, еколога на общината Димитрина Георгиева и Спас Зарчев - "Връзки с обществеността" обиколиха  най-големите хотели в града на здравето и промотираха разделното събиране на отпадъци.

Градоначалникът и неговия екип бяха придружени от ученици, които раздаваха листовки, информиращи за ползите от разделянето на отпадъците за населените места.

Инициативата е част от целенасочената политика на общината за по-чист град и за намаляване на количеството отпадъци, които да се депонират в депото  за отпадъци.

Във връзка с това в началото на 2019 г. са раздадени съдове за разделно събиране на отпадъци от опаковки-картонени кошчета с обем 45л. на всички детски градини и училища на територията на община Вършец. Раздадени са и брошури, съдържащи практични съвети за разделно събиране.

На територията на град Вършец са разположени 77 контейнера - 25 жълти, 25 сини и 27 зелени контейнера тип "иглу". Жълтите са за събиране на опаковки от хартия, сините - за пластмаса и метал, а зелените - за стъклени опаковки.

Предстои предоставянето на два нови комплекта контейнери, които ще бъдат поставени за ползване от хотели в центъра на града. 


Вижте още

Празнично шествие за 24 май премина по улиците на Белоградчик

С празнично шествие по главната улица на Белоградчик започна отбелязването на Деня българската просвета и култура и славянската писменост. В него участваха децата от ДГ "Иглика", НУ "Васил Левски" и СУ "Христо Ботев", както и представители на културните организации и институции. Прeд събралото се множество на площад "Възраждане" кметът..

публикувано на 24.05.19 в 17:56

За 24 май наградиха просветни дейци в Монтана

В Монтана за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост обявиха носителите на  почетна значка на община Монтана и почетното отличие "Неофит Рилски" на министъра на образованието. Отличените са   92-годишният  доктор - физиотерапевт Георги Б.Георгиев популярен с периодичните си анализи в местни вестници,..

публикувано на 24.05.19 в 17:00

Паметник на кинорежисьора Людмил Кирков е открит във Враца

Кметът на Враца Калин Каменов и актьорът Филип Трифонов откриха официално паметник-чешма в памет на емблематичния кинорежисьор Людмил Кирков, роден във Враца и заснел едни от най-великите български филми - "Момчето си отива", "Оркестър без име", "Селянинът с колелото". Идеята за създаване на монумента е на инициативен комитет "В памет..

публикувано на 24.05.19 в 16:00

За 24 май наградиха учители и изявени деятели на културата

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост беше отбелязан във Видин с празнично шествие, награждаване на изявени деятели и концерт. Шествието потегли от средно училище "Цар Симеон Велики" към откритата сцена пред художествената галерия "Никола Петров". Духовият оркестър при училището по изкуствата "Св. св. Кирил и..

публикувано на 24.05.19 в 15:25

50- годишнината на училище "Иван Вазов" отбелязаха в Берковица

С голям празничен концерт берковското основно училище "Иван Вазов" отбеляза своя половинвековен юбилей. Препълненият салон на читалище "Иван Вазов" в Берковица събра поколения учители и ученици, родители, граждани, обединени от спомените, традицията и благодарността. Тържеството уважиха народният представител Илиян Тимчев,..

публикувано на 24.05.19 в 14:46

До края на август ще има комплекс за мини футбол на колодрума във Видин

До края на август ще приключи изграждането на комплекса за мини футбол на колодрума във Видин . Инвестицията е на Българския футболен съюз. За да бъде реализирана, Общинският съвет е учредил безвъзмездно право на строеж върху имота в полза на Българския футболен съюз за срок от 25 години, каза кметът Огнян Ценков . Заедно с изпълнителния..

публикувано на 24.05.19 в 12:18

Наградиха деятели за принос в образованието и културата в Лом

Награди за принос в образованието и духовната култура връчи кметът Пенка Пенкова на 24 май в Лом . Общо 57 културни деятели, учители и ученици получиха грамоти и почетни плакети за своите постижения.   Женският вокален ансамбъл "Мистерия на българските гласове" зарадва ломчани с концерт пред  Народно читалище „Постоянство”, където се..

публикувано на 24.05.19 в 12:00