Да събираме разделно, призова кметът на Вършец

Автор:
Снимка: Петя Генова

Кметът на община Вършец - инж. Иван Лазаров се включи в инициативата на ЕКОПАК "Да спасим света от пластмаса". Заедно със  зам.- кмета Петър Стефанов, еколога на общината Димитрина Георгиева и Спас Зарчев - "Връзки с обществеността" обиколиха  най-големите хотели в града на здравето и промотираха разделното събиране на отпадъци.

Градоначалникът и неговия екип бяха придружени от ученици, които раздаваха листовки, информиращи за ползите от разделянето на отпадъците за населените места.

Инициативата е част от целенасочената политика на общината за по-чист град и за намаляване на количеството отпадъци, които да се депонират в депото  за отпадъци.

Във връзка с това в началото на 2019 г. са раздадени съдове за разделно събиране на отпадъци от опаковки-картонени кошчета с обем 45л. на всички детски градини и училища на територията на община Вършец. Раздадени са и брошури, съдържащи практични съвети за разделно събиране.

На територията на град Вършец са разположени 77 контейнера - 25 жълти, 25 сини и 27 зелени контейнера тип "иглу". Жълтите са за събиране на опаковки от хартия, сините - за пластмаса и метал, а зелените - за стъклени опаковки.

Предстои предоставянето на два нови комплекта контейнери, които ще бъдат поставени за ползване от хотели в центъра на града. 


Вижте още

Снимката на 15 октомври 2019 година

Преобразяват  пътния възел на входа на Мездра. Дългогодишният проблем, затрудняващ автомобилния поток на входа на Мездра, е решен с премахването на релсите, пресичащи пътния възел. Преасфалтира се целият участък от бирената фабрика до моста на Моравешка река. Деца и учители от видинската детска градина "Русалка", с филиал детска градина..

публикувано на 15.10.19 в 17:55

Деца направиха възстановка на "Стариятъ видински пазар"

Деца и учители от видинската детска градина "Русалка", с филиал детска градина "Здравец", участваха във възстановка на "Стариятъ видински пазар" в парк "Владикина бахча". "Целта е да потопим децата в историята" , каза при откриването директорката на детското заведение Красимира Виденова: "Искахме децата да се запознаят с историята на стария Видин...

публикувано на 15.10.19 в 17:39

Заплатите във Видинско се увеличават, но остават значително по-ниски от средните за страната

Броят на работещите в област Видин в средата на годината незначително се е увеличил, в сравнение с първото тримесечие. По-виско е и средното възнаграждение за региона, но остава значително под средното за страната. По предварителни данни на Националния статистически институт  16 600 са наетите лица по трудово и служебно правоотношение в..

публикувано на 15.10.19 в 14:13

Нова техника и апарати от последно поколение в монтанската болница

По целева програма на Министерството на здравеопазването е доставено ново оборудване и апарати за отделението по физиотерапия в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД – Монтана.  11 броя техника от последно поколение подменя част от досегашната апаратура, допълва и подобрява възможностите за рехабилитация и лечение на пациенти след дълго обездвижване, с..

публикувано на 15.10.19 в 14:10

Есенна изложба украси видинско училище

Изложба "Даровете на есента" e подредена във видинското училище "Иван Вазов". Експозицията е традиционна, като ученици, съвместно с родителите си, представят красотата на сезона. Всичко е изработено от природни материали, каза директорът на училището Пролетка Цветкова : "Това наистина е традиционна изложба. Тази година участват децата от първи и..

публикувано на 15.10.19 в 13:06

Предизборен диспут по радио Видин

Радио ВИДИН  осигурява възможност за провеждането и излъчването на  три платен диспута , в рамките на предизборната кампания за  Местни избори 2019 . Втората определена дата е 18 октомври от 9:15 до 10:30 часа.  Темата на диспута е: "Регионална политика и идеи за превръщането на общината в сигурно и привлекателно място за инвестиции и живот. Бизнес и..

публикувано на 15.10.19 в 11:55

Преобразяват пътния възел на входа на Мездра

Дългогодишният проблем, затрудняващ автомобилния поток на входа на Мездра, е решен с премахването на релсите, пресичащи пътния възел.  Преасфалтира се целият участък от бирената фабрика до моста на Моравешка река. Обновяването на входа на града започна с реновирането на блоковете и изграждането на модерна детска площадка. Завършва и етап от ремонта..

публикувано на 15.10.19 в 11:46