Снимката на 8 април 2019 година

Снимка: Община Враца

Направиха първа копка на завода на немската компания МД Електроник край Враца.

Централната избирателна комисия /ЦИК/ назначи Районна избирателна комисия /РИК/ в пети Видински район за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент на 26 май, съобщават от Областната администрация.

Сериозно обезпокоени са земеделците дни преди изборите за европарламент. Притесненията са, че заради вота и заради Брекзит, никой не мисли за това, какво ще се случи с общата селскостопанска политика следва през следващия програмен период.


Пръскат рапицата в Лом. Общинската администрация в Лом уведомява земеделските производители и собствениците на пчелни семейства за предстоящо третиране на засети площи с рапица в землището на града.


Община Монтана започва прием на заявления за подмяна на печките на дърва и въглища с котлета на газ и пелети.


Днес, 8 април, е Международен ден против генетичното модицифиране на организми (ГМО)
. Това е организъм, чийто гени са умишлено променени от човека.


С водосвет започнаха ремонтните дейности по проекта за цялостна реконструкция на улица „Радецки” и улица „Христо Ботев” в Козлодуй.


И тази година продължава ремонтът на улици в Белоградчик. Предвидени са улиците "Миджур", "Стара планина", "Н. Й. Вапцаров", "Доц. Д-р Емил Павлов",  "Кольо Фичето", "Белоградчишки проход", жк. "Здравец" и булевард "Съединение".


Стела Костова спечели конкурса за Директор на дирекция „Административно обслужване“ в Община Мездра. Тя заменя напусналата преди една година Вилма Иванова. Стела Костова последно е заемала длъжността „Главен счетоводител“ в Комплекса за социални услуги и дейности за лица с увреждания - Мездра. Работила е в банковата сфера и като счетоводител в производствената сфера.


Отбелязахме Международния ден на ромите.


Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" продължава и през новата седмица с проявите, посветени на Седмицата на гората. На 9 април от 12.15 ч. в двора на СУ „Никола Войводов“ във Враца ще бъде организирана национална инициатива "Лесовъд за един ден". На децата ще се предостави възможност чрез интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъди да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях. Ще бъдат засадени 5 дръвчета в двора на училището.
 

Градската художествена галерия в Мездра гостува на Художествена галерия „Иван Фунев“ при Регионален исторически музей Враца с творби на художника Любомир Минковски, по повод 85 години от неговото рождение. Съвместната изложба ще бъде открита на 11 април от 17. 00 часа и ще бъде експонирана през месеците април и май. Доайенът на врачанските живописци  Любомир Минковски е първият  уредник на Градска художествена галерия - Мездра, а на 23 април той ще навърши 85 години.


Децата от група "Пчелица" на Целодневна детска градина „Българче” град Враца се запознаха с част от дърветата в двора на градината. Сложиха им табелки, за да си припомнят всеки ден техните имена.


За поредна година Община Мездра организира пролетен спортен празник. Инициативата „Пролетта е вече тук“ ще се проведе на 19 април на изкуствения терен на стадион „Локомоти“, а надпреварата ще започне в 14.30 ч.


Многофункционално спортно игрище ще бъде изградено в община Берковица. Средствата, които са от европейски фондове, са на стойност около 100 000 лева. Новата площадка ще се намира до Спортната зала в града.Вижте още

Младежи от община Ружинци подписаха трудови договори по проект

50 младежи на възраст до 29 години подписаха трудови договори по проект "Нова възможност за младежка дейност", на територията на община Ружинци. Благодарение на участието си в проекта младежите ще имат възможността да придобият професионален опит и практически умения чрез стажуване и обучение по специалността, за период от 6 месеца, с определен от..

публикувано на 20.10.19 в 14:10

Отбелязваме Световния ден за профилактика на йоддефицитните заболявания

Днешният 20 октомври е обявен за Световен ден за профилактика на йоддефицитните заболявания. Те са глобален проблем, който засяга над 1,5 млрд. души по света. България е част от балканския йоддефицитен район, тъй като голяма част от територията й е с намалено количество йод в почвата и водата, каза д-р Мариана Чавдарова , началник отдел "Държавен..

публикувано на 20.10.19 в 13:30

Продължават ремонтите на училища в община Лом

Продължават ремонтните дейности в ОУ "Константин Фотинов" в Лом. В момента се извършва вътрешен ремонт на сградата и се изгражда нов физкултурен салон. На учебното заведение ще бъдат доставени нови чинове, маси, интерактивни дъски и допълнително училищно оборудване за класните стаи. Продължаващият ремонт налага  учениците да продължат, както и..

публикувано на 20.10.19 в 13:00

Стартира ремонт на участък от пътя Мездра- Роман

За огромна радост на жителите на мездренските села Долна Кремена и Горна Кремена стартира работата по 4- километров участък от третокласния път Мездра – Роман в отсечката между Мездра и Горна Кремена.  Това стана ясно при инспекция на част от републиканската пътна мрежа във врачанска област, която направи министърът на регионалното развитие и..

публикувано на 20.10.19 в 10:15

Управителят на медицински център във Враца е с удължен договор

Удължиха с 90 дни договора на настоящия управител на общинския Диагностично- консултативен център №1  д-р Огнян Тошев . На последното си заседание местният парламент във Враца удължи контракта му с до 3 месеца, докато новоизбраните общински съветници свикат конкурс за поста. Според внесеното п редложение, управителят има договорни отношения до 24..

публикувано на 20.10.19 в 09:06

Отбелязваме Световния ден на статистиката

20 октомври е обявен за Световен ден на статистиката. Това се случва с резолюция на Общото събрание на ООН през 2010 година, а този ден подчертава нарасналото значение на статистиката като наука при вземането на решения, от които човечеството непрекъснато се нуждае. Знаят ли видинчани с какво се занимава статистиката- това проверихме в анкета:..

публикувано на 20.10.19 в 08:54
Читалището в село Алтимир

90 години от рождението на Йордан Радичков отбелязват в Алтимир

90- тата годишнина от рождението на българския писател и драматург  Йордан Радичков  ще бъде отбелязана в библиотеката на Народно читалище "Просвета-1926" във врачанското село село Алтимир. Предвидена е изложба с произведения на сърцеведа на българския Северозапад, каза за радио Видин  Нина Нинова , билиотекар в читалището. "По повод годишнината..

публикувано на 20.10.19 в 08:36