Снимката на 8 април 2019 година

Снимка: Община Враца

Направиха първа копка на завода на немската компания МД Електроник край Враца.

Централната избирателна комисия /ЦИК/ назначи Районна избирателна комисия /РИК/ в пети Видински район за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент на 26 май, съобщават от Областната администрация.

Сериозно обезпокоени са земеделците дни преди изборите за европарламент. Притесненията са, че заради вота и заради Брекзит, никой не мисли за това, какво ще се случи с общата селскостопанска политика следва през следващия програмен период.


Пръскат рапицата в Лом. Общинската администрация в Лом уведомява земеделските производители и собствениците на пчелни семейства за предстоящо третиране на засети площи с рапица в землището на града.


Община Монтана започва прием на заявления за подмяна на печките на дърва и въглища с котлета на газ и пелети.


Днес, 8 април, е Международен ден против генетичното модицифиране на организми (ГМО)
. Това е организъм, чийто гени са умишлено променени от човека.


С водосвет започнаха ремонтните дейности по проекта за цялостна реконструкция на улица „Радецки” и улица „Христо Ботев” в Козлодуй.


И тази година продължава ремонтът на улици в Белоградчик. Предвидени са улиците "Миджур", "Стара планина", "Н. Й. Вапцаров", "Доц. Д-р Емил Павлов",  "Кольо Фичето", "Белоградчишки проход", жк. "Здравец" и булевард "Съединение".


Стела Костова спечели конкурса за Директор на дирекция „Административно обслужване“ в Община Мездра. Тя заменя напусналата преди една година Вилма Иванова. Стела Костова последно е заемала длъжността „Главен счетоводител“ в Комплекса за социални услуги и дейности за лица с увреждания - Мездра. Работила е в банковата сфера и като счетоводител в производствената сфера.


Отбелязахме Международния ден на ромите.


Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" продължава и през новата седмица с проявите, посветени на Седмицата на гората. На 9 април от 12.15 ч. в двора на СУ „Никола Войводов“ във Враца ще бъде организирана национална инициатива "Лесовъд за един ден". На децата ще се предостави възможност чрез интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъди да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях. Ще бъдат засадени 5 дръвчета в двора на училището.
 

Градската художествена галерия в Мездра гостува на Художествена галерия „Иван Фунев“ при Регионален исторически музей Враца с творби на художника Любомир Минковски, по повод 85 години от неговото рождение. Съвместната изложба ще бъде открита на 11 април от 17. 00 часа и ще бъде експонирана през месеците април и май. Доайенът на врачанските живописци  Любомир Минковски е първият  уредник на Градска художествена галерия - Мездра, а на 23 април той ще навърши 85 години.


Децата от група "Пчелица" на Целодневна детска градина „Българче” град Враца се запознаха с част от дърветата в двора на градината. Сложиха им табелки, за да си припомнят всеки ден техните имена.


За поредна година Община Мездра организира пролетен спортен празник. Инициативата „Пролетта е вече тук“ ще се проведе на 19 април на изкуствения терен на стадион „Локомоти“, а надпреварата ще започне в 14.30 ч.


Многофункционално спортно игрище ще бъде изградено в община Берковица. Средствата, които са от европейски фондове, са на стойност около 100 000 лева. Новата площадка ще се намира до Спортната зала в града.Вижте още

До края на август ще има комплекс за мини футбол на колодрума във Видин

До края на август ще приключи изграждането на комплекса за мини футбол на колодрума във Видин . Инвестицията е на Българския футболен съюз. За да бъде реализирана, Общинският съвет е учредил безвъзмездно право на строеж върху имота в полза на Българския футболен съюз за срок от 25 години, каза кметът Огнян Ценков . Заедно с изпълнителния..

публикувано на 24.05.19 в 12:18
Монтана ОД на МВР

Нов директор на Областната дирекция на МВР в Монтана

Със заповед на вътрешния министър Пламен Томов е временно преназначен на длъжността директор на Областна дирекция на МВР- Монтана . До сега той беше началник на  Районно управление - АЕЦ - Козлодуй при Областна дирекция на МВР - Враца. Назначението е след като досегашният директор на ОД на МВР-Монтана старши комисар Ивайло Антонов е подал заявление за..

публикувано на 24.05.19 в 09:12

Започват "Ботеви дни 2019" във Враца

В навечерието на най-светлия български празник – 24 май, Враца е в трескава подготовка, тъй като от Деня на славянската писменост и българската просвета и култура започват "Ботеви дни 2019". Тази година събитията приличат повече на маратонско бягане – толкова много и атрактивни са събитията, които предстоят да се случат в града на Ботевата слава до..

публикувано на 24.05.19 в 09:00

Локомотив е пламнал край Враца, пътниците са изведени от влака

Около 300 пасажери от бързия влак от София за Горня Оряховица бяха преместени в друг влак, след като локомотивът им пламна. По данни на БДЖ инцидентът се е случил 1- минути преди 20 часа снощи между гарите Роман и Кунино . Машинистите на бърз влак №2641 са подали сигнал към пожарната, която се е справила с кризисната ситуация. За..

публикувано на 24.05.19 в 08:10

Празнуваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Във Видин празникът ще започне с шествие от средно училище "Цар Симеон Велики" към художествената галерия "Никола Петров". На откритата сцена в Крайдунавския парк в 11.00 часа ще започне награждаването на изявени деятели в областта на образованието, културата и изкуството.Там  ще е и празничният концерт на ансамбъла за народни песни и танци "Дунав",..

публикувано на 24.05.19 в 08:05

Снимката на 23 май 2019 година

Във Враца  откриха  паметник на фабриканта Мито Орозов.  Един от най-великите врачани от последните два века - индустриалецът Мито Орозов, който е отказал да работи с Хенри Форд, вече има паметник в родния си град. Днес монументът беше открит, благодарение на общественика Христо Илиев. Инспекция   на извършения ремонт на улици и..

публикувано на 23.05.19 в 18:00

Благотворителен събор организират във видинското село Владиченци

Празничен благотворителен събор ще се проведе на 25 май, събота, във видинското село Владиченци . На него ще бъде обявено началото на дарителска кампания за построяване на православен параклис. Видинският митрополит Даниил ще освети кръст върху мястото, дарено от община Димово за православен храм, обясни преподавателят и организатор на събитието..

публикувано на 23.05.19 в 17:10