Снимката на 9 април 2019 година

Снимка: Радио Видин

През целия ден продължи съвместната акция на Специализираната прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията по отношение на кмета на Община Чупрене Ваньо Костин.  Селото осъмна със 7 коли на жандармерията, както и автомобил на прокуратурата. Разследващите останаха в сградата на Общината, където провеждаха разпити, при заключени врати. В края на деня кметът и неговата съпруга бяха задържани от Специализираната прокуратура за 24 часа. Костин ще бъде отведен в ареста в София, а там в Съдебната палата ще бъде дадена информация относно разследването. Утре ще бъде поискано мярката да бъде удължена.

Делото срещу бившите директори на МБАЛ "Христо Ботев" - Светозар Луканов и Орлин Цветков, както и срещу ексначалника на отделението по "Съдова хирургия" д-р Румен Цветанов, беше отложено заради неявяването на единия от обвиняемите. Днес, когато се очакваше да се четат присъди от съдия Васил Ганов, в залата не дойде Светозар Луканов.

40 лева еднократна допълнителна сума ще получат 30 747 пенсионери в област Монтана. От Великденската добавка на правителството ще се възползват хората, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2019 година е в размер до 348 лева включително.

7 работодатели обявиха 31 свободни работни места на състоялата се днес трудова борса в Белоградчик. При откриването директорът на Дирекция "Бюро по труда" Ангел Георгиев запозна присъстващите с мрежата EURES и начините за кандидатстване за работа в страните от Европейския съюз, както и възможността български работодатели да приемат на работа лица от страните на ЕС.

Председателят на Управителния съвет на Търговско промишлена палата /Видин/ Красимир Кирилов направи в Белоградчик презентация на предстоящи курсове за трайно безработни лица. Той отчете и какво е постигнато до момента в съвместната работа с румънските партньори.

Премахват опасни дървета във Видин. Проверихме сигнал на слушатели на Радио ВИДИН, че се режат стари дървета в квартал "Калето" град Видин. В момента режем на улица "Стефан Караджа", имаме 2 издадени разрешителни за отсичане на тези дървета, уточни управителят на фирмата по озеленява в града Даниела Димитрова.

Алея на здравето беше открита в близост до крепостта "Баба Вида" във Видин. На алеята в крайдунавския парк е представена здравна информация на 11 табла, в помощ на жителите на града за по-здравословен начин на живот. На тях са посочени основните рискови фактори за здравето.

Пенсионери от пет села в Община Ружинци ще получат пакети с козунаци като част от кампанията "Козунак за всеки пенсионер". Инициатор е ученикът Кирил Балдев, организатор и на кампанията "Подай ръка на нуждаещия се", която раздаде хранителни пакети на 50 местни жители за Коледа.

Вижте още

Снимката на 15 октомври 2019 година

Преобразяват  пътния възел на входа на Мездра. Дългогодишният проблем, затрудняващ автомобилния поток на входа на Мездра, е решен с премахването на релсите, пресичащи пътния възел. Преасфалтира се целият участък от бирената фабрика до моста на Моравешка река. Деца и учители от видинската детска градина "Русалка", с филиал детска градина..

публикувано на 15.10.19 в 17:55

Деца направиха възстановка на "Стариятъ видински пазар"

Деца и учители от видинската детска градина "Русалка", с филиал детска градина "Здравец", участваха във възстановка на "Стариятъ видински пазар" в парк "Владикина бахча". "Целта е да потопим децата в историята" , каза при откриването директорката на детското заведение Красимира Виденова: "Искахме децата да се запознаят с историята на стария Видин...

публикувано на 15.10.19 в 17:39

Заплатите във Видинско се увеличават, но остават значително по-ниски от средните за страната

Броят на работещите в област Видин в средата на годината незначително се е увеличил, в сравнение с първото тримесечие. По-виско е и средното възнаграждение за региона, но остава значително под средното за страната. По предварителни данни на Националния статистически институт  16 600 са наетите лица по трудово и служебно правоотношение в..

публикувано на 15.10.19 в 14:13

Нова техника и апарати от последно поколение в монтанската болница

По целева програма на Министерството на здравеопазването е доставено ново оборудване и апарати за отделението по физиотерапия в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД – Монтана.  11 броя техника от последно поколение подменя част от досегашната апаратура, допълва и подобрява възможностите за рехабилитация и лечение на пациенти след дълго обездвижване, с..

публикувано на 15.10.19 в 14:10

Есенна изложба украси видинско училище

Изложба "Даровете на есента" e подредена във видинското училище "Иван Вазов". Експозицията е традиционна, като ученици, съвместно с родителите си, представят красотата на сезона. Всичко е изработено от природни материали, каза директорът на училището Пролетка Цветкова : "Това наистина е традиционна изложба. Тази година участват децата от първи и..

публикувано на 15.10.19 в 13:06

Предизборен диспут по радио Видин

Радио ВИДИН  осигурява възможност за провеждането и излъчването на  три платен диспута , в рамките на предизборната кампания за  Местни избори 2019 . Втората определена дата е 18 октомври от 9:15 до 10:30 часа.  Темата на диспута е: "Регионална политика и идеи за превръщането на общината в сигурно и привлекателно място за инвестиции и живот. Бизнес и..

публикувано на 15.10.19 в 11:55

Преобразяват пътния възел на входа на Мездра

Дългогодишният проблем, затрудняващ автомобилния поток на входа на Мездра, е решен с премахването на релсите, пресичащи пътния възел.  Преасфалтира се целият участък от бирената фабрика до моста на Моравешка река. Обновяването на входа на града започна с реновирането на блоковете и изграждането на модерна детска площадка. Завършва и етап от ремонта..

публикувано на 15.10.19 в 11:46