Снимката на 9 април 2019 година

Снимка: Радио Видин

През целия ден продължи съвместната акция на Специализираната прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията по отношение на кмета на Община Чупрене Ваньо Костин.  Селото осъмна със 7 коли на жандармерията, както и автомобил на прокуратурата. Разследващите останаха в сградата на Общината, където провеждаха разпити, при заключени врати. В края на деня кметът и неговата съпруга бяха задържани от Специализираната прокуратура за 24 часа. Костин ще бъде отведен в ареста в София, а там в Съдебната палата ще бъде дадена информация относно разследването. Утре ще бъде поискано мярката да бъде удължена.

Делото срещу бившите директори на МБАЛ "Христо Ботев" - Светозар Луканов и Орлин Цветков, както и срещу ексначалника на отделението по "Съдова хирургия" д-р Румен Цветанов, беше отложено заради неявяването на единия от обвиняемите. Днес, когато се очакваше да се четат присъди от съдия Васил Ганов, в залата не дойде Светозар Луканов.

40 лева еднократна допълнителна сума ще получат 30 747 пенсионери в област Монтана. От Великденската добавка на правителството ще се възползват хората, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2019 година е в размер до 348 лева включително.

7 работодатели обявиха 31 свободни работни места на състоялата се днес трудова борса в Белоградчик. При откриването директорът на Дирекция "Бюро по труда" Ангел Георгиев запозна присъстващите с мрежата EURES и начините за кандидатстване за работа в страните от Европейския съюз, както и възможността български работодатели да приемат на работа лица от страните на ЕС.

Председателят на Управителния съвет на Търговско промишлена палата /Видин/ Красимир Кирилов направи в Белоградчик презентация на предстоящи курсове за трайно безработни лица. Той отчете и какво е постигнато до момента в съвместната работа с румънските партньори.

Премахват опасни дървета във Видин. Проверихме сигнал на слушатели на Радио ВИДИН, че се режат стари дървета в квартал "Калето" град Видин. В момента режем на улица "Стефан Караджа", имаме 2 издадени разрешителни за отсичане на тези дървета, уточни управителят на фирмата по озеленява в града Даниела Димитрова.

Алея на здравето беше открита в близост до крепостта "Баба Вида" във Видин. На алеята в крайдунавския парк е представена здравна информация на 11 табла, в помощ на жителите на града за по-здравословен начин на живот. На тях са посочени основните рискови фактори за здравето.

Пенсионери от пет села в Община Ружинци ще получат пакети с козунаци като част от кампанията "Козунак за всеки пенсионер". Инициатор е ученикът Кирил Балдев, организатор и на кампанията "Подай ръка на нуждаещия се", която раздаде хранителни пакети на 50 местни жители за Коледа.

Вижте още

Празнично шествие за 24 май премина по улиците на Белоградчик

С празнично шествие по главната улица на Белоградчик започна отбелязването на Деня българската просвета и култура и славянската писменост. В него участваха децата от ДГ "Иглика", НУ "Васил Левски" и СУ "Христо Ботев", както и представители на културните организации и институции. Прeд събралото се множество на площад "Възраждане" кметът..

публикувано на 24.05.19 в 17:56

За 24 май наградиха просветни дейци в Монтана

В Монтана за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост обявиха носителите на  почетна значка на община Монтана и почетното отличие "Неофит Рилски" на министъра на образованието. Отличените са   92-годишният  доктор - физиотерапевт Георги Б.Георгиев популярен с периодичните си анализи в местни вестници,..

публикувано на 24.05.19 в 17:00

Паметник на кинорежисьора Людмил Кирков е открит във Враца

Кметът на Враца Калин Каменов и актьорът Филип Трифонов откриха официално паметник-чешма в памет на емблематичния кинорежисьор Людмил Кирков, роден във Враца и заснел едни от най-великите български филми - "Момчето си отива", "Оркестър без име", "Селянинът с колелото". Идеята за създаване на монумента е на инициативен комитет "В памет..

публикувано на 24.05.19 в 16:00

За 24 май наградиха учители и изявени деятели на културата

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост беше отбелязан във Видин с празнично шествие, награждаване на изявени деятели и концерт. Шествието потегли от средно училище "Цар Симеон Велики" към откритата сцена пред художествената галерия "Никола Петров". Духовият оркестър при училището по изкуствата "Св. св. Кирил и..

публикувано на 24.05.19 в 15:25

50- годишнината на училище "Иван Вазов" отбелязаха в Берковица

С голям празничен концерт берковското основно училище "Иван Вазов" отбеляза своя половинвековен юбилей. Препълненият салон на читалище "Иван Вазов" в Берковица събра поколения учители и ученици, родители, граждани, обединени от спомените, традицията и благодарността. Тържеството уважиха народният представител Илиян Тимчев,..

публикувано на 24.05.19 в 14:46

До края на август ще има комплекс за мини футбол на колодрума във Видин

До края на август ще приключи изграждането на комплекса за мини футбол на колодрума във Видин . Инвестицията е на Българския футболен съюз. За да бъде реализирана, Общинският съвет е учредил безвъзмездно право на строеж върху имота в полза на Българския футболен съюз за срок от 25 години, каза кметът Огнян Ценков . Заедно с изпълнителния..

публикувано на 24.05.19 в 12:18

Наградиха деятели за принос в образованието и културата в Лом

Награди за принос в образованието и духовната култура връчи кметът Пенка Пенкова на 24 май в Лом . Общо 57 културни деятели, учители и ученици получиха грамоти и почетни плакети за своите постижения.   Женският вокален ансамбъл "Мистерия на българските гласове" зарадва ломчани с концерт пред  Народно читалище „Постоянство”, където се..

публикувано на 24.05.19 в 12:00