"Мисия Младост" в Монтана продължава

Снимка: Архив

"Мисия Младост" продължава и днес в Монтана. Ще се почиства междублоковото пространство от бл.41 до бл. 43 в квартал "Младост".
Акцията стартира в 11 часа и ще продължи до 13, обясниха организаторите. Инициативата е на група доброволци от Монтана, а кампаниите по почистване на различни райони започват в социалните мрежи.

"В почистването се включват и хора от блоковете, което за мен е най- голямата надежда, че хората скоро ще започнат сами да си чистят без специални кампании за това", коментира за Радио Видин доброволката, Теодора Илиева:Вижте още

Сравниха сероводорода в "Химко" с аварията в Чернобил

Серовъглеродът, който все още не е изкаран от производствената площадка на „Химко“ край Враца, влезе в дневния ред на сесията на общинския съвет във Враца. Темата постави Борислав Банчев от ДПС, според когото проблемът приличал на „втория Чернобил“ . Съветникът постави серия от въпроси вместо полагащите се по правилник 2 питания...

публикувано на 25.06.19 в 13:33

Откриха канабис в частен имот в Брегово

20 канабисови растения са иззели вчера полицейски служители от частен имот в град Брегово. По случая е задържан 32-годишен видинчанин. При извършено претърсване, в условията на неотложност, разследващите се натъкнали на 11 растения, посадени в двора. Листната маса реагирала на канабис при полевия наркотест. Други 9 полусухи стръка от същата..

публикувано на 25.06.19 в 09:56

Международен фолклорен фестивал предстои в село Гаганица

На 29 юни в берковското село Гаганица ще се проведе международен фолклорен фестивал "Да запеем край река Златица". Началото е 9.30 часа. "Фолклорна група "Златица" е съорганизатор на събитието. Фестивалът е начин да се отпразнува 60-годишният юбилей на състава. Групата има тесни контакти със състави от държавите гости, с които са участвали..

публикувано на 25.06.19 в 08:55

Общинският съвет на Враца заседава днес

Общинските съветници във Враца се събират днес за редовното си заседание за месец юни. 23 точки са залегнали в дневния ред на заседанието. Прави впечатление докладна, внесена от управителя на Комплексен онкологичен център д-р Григор Томов, в която се настоява за разрешение от принципала за купуването със собствени средства на онкоцентъра на..

публикувано на 25.06.19 в 08:24

Снимката на 24 юни 2019 година

На Еньовден билките са най-лековити по изгрев. Днес православната църква празнува рождението на св. Йоан Пророк, Предтеча и Кръстител Господен. В народния календар денят е познат като Еньовден и е наситен с редица обичаи, свързани с лятното слънцестоене. Приема се, че на този ден билките имат най-голяма лечебна сила, особено при изгрева. На..

публикувано на 24.06.19 в 18:00

С "Кулско мяшано" на Еньовден

Днес в Кула се проведе Третият фолклорен фестивал и конкурс за местен кулинарен специалитет "Кулско мяшано" . Той се организира на хубавия и мистичен летен празник Еньовден от неформално сдружение на местни творци "Майсторителница Убавило", НЧ "Просвета 1882" – Кула  и Община Кула , с подкрепата на дарители.  Главната идея на..

публикувано на 24.06.19 в 17:49

Литературният клуб в Мездра закри творческия си сезон

С литературно четене представителите на  литературен клуб "Хр.Ботев" при "Народно читалище "Просвета 1925-Мездра"  закриха творческия си сезон на Архитектурен комплекс "Калето".  Изненадата на днешната изява бяха младежите от театрално студио "Мелпомена" при Професионална гимназия "Ал.Константинов" гр.Мездра, които припомниха традицията и..

публикувано на 24.06.19 в 15:50