Обявиха резултатите от проведената във Видин XV-та Националната олимпиада по география и икономика

Снимка: Областна администрация- Видин

Във Видин приключи XV-та Националната олимпиада по география и икономика. В нея участваха 90 ученици от цялата страна. Резултатите оповести за Радио Видин Владко Вълчев - старши експерт по обществени науки,  гражданско образование и религия в РУО- Видин:

"Най-важното е, че за първи път имаме толкова добре представили се ученици във всички възрастови групи. В най-малката възрастова група- VII клас, подреждането е както следва:

Георги Николаев Георгиев от гр. Варна - първо място
Виктор Руменов Христов от гр. Плевен - второ място
Цветелин Яворов Киров от гр. Русе - трето място

Сътезателна група VIII - IX клас:


Боромир Чавдаров Видев от гр. София - първо място
Теодор Павлов Костов от гр. Варна - второ място
Лало Иванов Лалов от гр. Златица - трето място

И разбира се, най-голямата възрастова група X - XII клас, където има пет лауреати. С най -много точки са:

Стефан Тодоров Стефанов от гр. Бургас - първо място
Петър Атанасов Цонев от гр. Добрич - второ място
Дилян Денев Пенев от гр. Варна - трето място

Като уточняваме, че от възрастови групи VIII - IX клас и X - XII клас ще бъде формиран от най-добре представилите се и националният отбор за международната олимпиада, която ще се проведе през юли и август в Хонг Конг"


Вижте още

Снимката на 23 април 2019 година

Средно училище “Цар Симеон Велики” спечели  Областното състезание  на ученическите екипи по първа помощ във Видин.  Инициативата бе организирана от Български Червен кръст Видин и се проведе в спортна зала "Фестивална".  В община Чупрене, която остана без кмет след задържането на Ваньо Костин, е насрочено заседание на Общинската избирателна..

публикувано на 23.04.19 в 18:00

В Деня на книгата представиха стихосбирка във Видин

Стихосбирката на Лидия Койчева "Земни ангели на добротата" бе представена в Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин. Лидия е потребител на Центъра към Фондация "Подкрепа за реализация". Тя е третият автор, на когото от неправителствената организация помагат, каза логопедът Даниела Иванова: "За тях това е изливане на..

публикувано на 23.04.19 в 16:39

Областното състезание по първа помощ се проведе във Видин

Средно училище “Цар Симеон Велики” спечели Областното състезание на ученическите екипи по първа помощ във Видин. Инициативата бе организирана от Български Червен кръст Видин и се проведе в спортна зала "Фестивална".  Направили сме 7 пункта, отборите се редуват на всеки един от тях през 10 минути, каза за Радио ВИДИН главния специалист "Младежки..

публикувано на 23.04.19 в 16:21

Петокласници от СУ "П. Р. Славейков" мериха знания в състезание

Състезание '' Това го знае всяко дете, което книги чете " се проведе във видинското училище " Петко Рачов Славейков ". Учениците демонстрираха знания и умения по български език и литература, математика, технологии и предприемачество . "С това състезание ние целим първо да повишим мотивацията на учениците за учене. В същото време това е начин те да..

публикувано на 23.04.19 в 16:21

Наградиха победителите във фотоконкурса "Моята област Видин"

Победителите в Регионалния конкурс за фотография на тема "Моята област Видин" бяха наградени от Областния управител Албена Георгиева .  К онкурсът бе обявен по повод отбелязване на 20 години от създаването на Областна администрация Видин, а снимките са класирани след гласуване  във Фейсбук. На първо място е класирана 14-годишната Зорница..

публикувано на 23.04.19 в 16:20

Куклен театър от Китай гостува във Видин

Куклен театър от провинция Хънан в Китай ще изнесе представление във Видин утре (24.04.2019 г.). Кукленото шоу, което театърът ще представи, включва откъси от шест приказки, с много музика и танци. Гостуването е по покана на Държавен куклен театър- Видин. Трупата от Китай пристига в града сред участие в сръбския град Зайчар, каза директорът..

публикувано на 23.04.19 в 15:34

Общинската избирателна комисия в Чупрене ще заседава по казуса с кметския пост

В община Чупрене, която остана без кмет след задържането на Ваньо Костин, е насрочено заседание на Общинската избирателна комисия. Поводът е постъпило писмо от Общинския съвет. Ваньо Костин е задържан, но не и отстранен от длъжност, затова Общинският съвет не може да определи временно изпълняващ поста. Длъжност заместник- кмет в Чупрене няма, така че..

публикувано на 23.04.19 в 15:06