Обявиха резултатите от проведената във Видин XV-та Националната олимпиада по география и икономика

Снимка: Областна администрация- Видин

Във Видин приключи XV-та Националната олимпиада по география и икономика. В нея участваха 90 ученици от цялата страна. Резултатите оповести за Радио Видин Владко Вълчев - старши експерт по обществени науки,  гражданско образование и религия в РУО- Видин:

"Най-важното е, че за първи път имаме толкова добре представили се ученици във всички възрастови групи. В най-малката възрастова група- VII клас, подреждането е както следва:

Георги Николаев Георгиев от гр. Варна - първо място
Виктор Руменов Христов от гр. Плевен - второ място
Цветелин Яворов Киров от гр. Русе - трето място

Сътезателна група VIII - IX клас:


Боромир Чавдаров Видев от гр. София - първо място
Теодор Павлов Костов от гр. Варна - второ място
Лало Иванов Лалов от гр. Златица - трето място

И разбира се, най-голямата възрастова група X - XII клас, където има пет лауреати. С най -много точки са:

Стефан Тодоров Стефанов от гр. Бургас - първо място
Петър Атанасов Цонев от гр. Добрич - второ място
Дилян Денев Пенев от гр. Варна - трето място

Като уточняваме, че от възрастови групи VIII - IX клас и X - XII клас ще бъде формиран от най-добре представилите се и националният отбор за международната олимпиада, която ще се проведе през юли и август в Хонг Конг"


Вижте още

Снимката на 19 юни 2019

14 къщи за гости в областите Видин и Монтана, построени или подобрени със средства по европейски програми, подлежат на проверка.  Проверяващи посетиха туристически обекти в община Белоградчик. Не са констатирани нередности, каза Димитрана Каменова, директор на Фонд "Земеделие" в Монтана. Ще бъде ли достъпен след ремонта централният площад на Видин за..

публикувано на 19.06.19 в 18:25

Детски лагер е организиран в село Синаговци

Летен лагер е организиран за поредна година в базата на филиала на Детска градина "Детелина" в село Синаговци.  Базата приема през летния сезон деца на възраст от 5 до 7 години от детските градини на територията на Общинап Видин. В момента там са 17 деца от детска градина "Зорница". "Престоят е една пет  дни" , каза за Радио Видин директорката на..

публикувано на 19.06.19 в 16:02

Ученически клуб по фотография откри изложба във Видин

Изложба с най-хубавите снимки на клуба по фотография към средно училище "Цар Симеон Велики" Видин откриха в художествена галерия "Никола Петров". "Занимаваме се със снимане на различни части на Видин и даване на нова перспектива върху старите неща", каза Антония Каменова от училищния клуб по фотография и добави: "Не ни отне много време и смятам, че..

публикувано на 19.06.19 в 16:00

Асфалтираха улица "Рибарска" във Видин

Днес е положен нов асфалт на улица "Рибарска" във Видин. Тя не е ремонтирана от години и беше в окаяно състояние, това каза за Радио ВИДИН инж. Георги Кардашимов , който отговаря за ремонта на улиците и пътищата в Община Видин. "Улицата е представителна и кметът на общината изяви желание да се асфалтира, за да се направи градът по-приветлив и..

публикувано на 19.06.19 в 14:44

Лекарства за ревматизъм, диабет и Паркинсон покрива най-често НЗОК във Видин

Районната здравноосигурителна каса е изплатила 460 313 лв. на 25 аптеки в област Видин. Средствата са за осигурените лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели, за домашно лечение за периода от 1-ви до 15-ти май. Най-често отпускани лекарства по заболявания за област Видин са за ревматоидни заболявания,..

публикувано на 19.06.19 в 14:38

Започна мащабна операция на "Пътна полиция"

Специализирана операция на „Пътна полиция“ се провежда в цялата страна. Тя ще продължи до 24:00ч. на 22 юни. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се..

публикувано на 19.06.19 в 11:44

Ремонтът на бреговското училище ще завърши до началото на учебната година

Ремонтът на сградата на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Брегово ще бъде приключен до началото на новата учебна година. 200 000 лева отпусна Министерството на образованието и науката за предвидените дейности. Със свое решение Oбщинският съвет в Брегово задели средства, за  да се извърши и боядисване.  "Изпълнението на проекта започна от 17 юни...

публикувано на 19.06.19 в 11:31