Ученици от Монтана превърнаха склад в кабинет

3
Снимка: Любо Андреев

Деца от монтанско училище преобразиха склад в изряден кабинет по биология. 

С нов почистен и спретнат кабинет по биология разполага 7-мо училище “Йордан Радичков” в Монтана. 14 момичета и момчета от 5-и, 6-и и 7-и клас, подпомогнати от родители и техните преподаватели, преобразили стая, използвана за склад за стари чинове, в образцов кабинет по биология. Всичко това се е случило в рамките на националния конкурс на Центъра за приобщаващо образование "Ученици в действие", съобщи директорката Станка Костова

"Инициативата ни беше да направим кабинет по биология, тъй като нашият профил "спорт" предполага засилено изучаване на биология... 98 училища, които участваха в тази инициатива, все пак за нас е голямо постижение, че избраха нашата инициатива."

Бившето спортно училище очаква и 1000 лева награда. С парите ще закупят лаптоп и мултимедия за кабинета по биология, в които преподават Цеца Тодорова и Галя Манова. Седмокласничката Поли Димитрова с удоволствие се включила в работата:

"Ние го боядисахме с помощта на учениците, на родителите. Ние го подредихме и благодарение на нашата директорка и учителите стигнахме до този завършен вече кабинет."

Учениците се почерпиха с огромна торта с еко мотиви - животни и растения. За каузата те получиха поздравление и от Оля Георгиева от Регионалното управление на образованието в Монтана:

"Да направите поне още един кабинет като този, в който да направите вашите часове интересни."

Сред 25-те финалисти в конкурса бяха класирани и проектите на 4-то училище “Иван Вазов” в Монтана, Основно училище “Васил Левски” в Габровница и училище “Васил Левски” във Вълчедръм. 

Галерия

Вижте още

В Ружинци са на път да решат проблема с транспорта

В община Ружинци, където от поне десетилетие на няма обществен превоз с автобуси, са на път да решат проблема. Прието е и решение на общинския съвет,  каза кметът Александър Александров . Маршрутът е утвърден от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията: "Взехме решение за процедура за избор на превозвач по линията..

публикувано на 21.07.19 в 14:50

Малолетни ограбили 38-годишен мъж в Тишевица

Малолетни от врачанското село Тишевица са откраднали пари от 38-годишен мъж от същото населено място. При екшъна към 2 часа сутринта в събота до заведение край местния язовир, невръстните хлапаци използвали сила, за да ограбят жертвата си, съобщават от полицията. Двамата тийнейджъри били и душили мъжа преди да му отмъкнат портфейла с 280..

публикувано на 21.07.19 в 14:13

13 сгради във Видин ще бъдат санирани с европейски средства

С европейски средства ще бъдат санирани жилищни сгради във Видин , които не са в обхвата на националната програма за енергийна ефективност, каза кметът Огнян Ценков: "По оперативна програма "Региони в растеж" ще бъдат санирани 13 блока с европейски средства, които са с по-малко апартаменти и не са в обхвата на националната програма."..

публикувано на 21.07.19 в 12:00

С най-новия спектакъл на Софийската опера и балет започна летният фестивал край скалите в Белоградчик

С балета "Кармина Бурана", който е премиера за Софийската опера и балет започна фестивалът "Опера на върховете-Белоградчишки скали". Тази година е неговото четвърто издание. В продължение на три седмици скалите в Белоградчик и пещерата "Магурата" ще са естествен декор за представленията на Софийската опера и балет. Мястото е..

публикувано на 21.07.19 в 09:30

Край на историята със серовъглерода във Враца

Изкараха 110-те тона серовъглерод от площадката на "Химко" днес /20 юли/ . Така беше сложен край на операцията по извеждането на опасното вещество от границите на неработещия бивш химически комбинат край Враца. Наличието на химикала предизвика истинска истерия, която гръмна в навечерието на европейските избори. Наложи се намесата на..

публикувано на 20.07.19 в 16:31

Участници от "На базар сме! В парка" събират средства за Йоско от Видин

Инициативата "На базар сме! В парка" продължава до края на днешния ден . На базара се събират средства за спешната операция на Йоско от Видин . Хората просто минавайки пускат пари в кутията, каза за Радио ВИДИН  Цецка Александрова от участниците и допълни: "Не знам дали има един час от както сме тук, вече повече от половината картини на децата за..

публикувано на 20.07.19 в 16:24
Белоградчишки скали

Започва фестивалът "Опера на Върховете 2019" в Белоградчик

Белоградчишките скали ще станат декор на едни от най-зрелищните спектакли на Софийската опера и балет. Това дава възможност на публиката да усети по различен начин своите любими произведения, каза директорът на Софийската опера и балет Акад. Пламен Карталов : "Знае се, че когато публиката отиде на опера на върховете ще види необичайни сценични..

публикувано на 20.07.19 в 08:46