Ученици от Монтана превърнаха склад в кабинет

3
Снимка: Любо Андреев

Деца от монтанско училище преобразиха склад в изряден кабинет по биология. 

С нов почистен и спретнат кабинет по биология разполага 7-мо училище “Йордан Радичков” в Монтана. 14 момичета и момчета от 5-и, 6-и и 7-и клас, подпомогнати от родители и техните преподаватели, преобразили стая, използвана за склад за стари чинове, в образцов кабинет по биология. Всичко това се е случило в рамките на националния конкурс на Центъра за приобщаващо образование "Ученици в действие", съобщи директорката Станка Костова

"Инициативата ни беше да направим кабинет по биология, тъй като нашият профил "спорт" предполага засилено изучаване на биология... 98 училища, които участваха в тази инициатива, все пак за нас е голямо постижение, че избраха нашата инициатива."

Бившето спортно училище очаква и 1000 лева награда. С парите ще закупят лаптоп и мултимедия за кабинета по биология, в които преподават Цеца Тодорова и Галя Манова. Седмокласничката Поли Димитрова с удоволствие се включила в работата:

"Ние го боядисахме с помощта на учениците, на родителите. Ние го подредихме и благодарение на нашата директорка и учителите стигнахме до този завършен вече кабинет."

Учениците се почерпиха с огромна торта с еко мотиви - животни и растения. За каузата те получиха поздравление и от Оля Георгиева от Регионалното управление на образованието в Монтана:

"Да направите поне още един кабинет като този, в който да направите вашите часове интересни."

Сред 25-те финалисти в конкурса бяха класирани и проектите на 4-то училище “Иван Вазов” в Монтана, Основно училище “Васил Левски” в Габровница и училище “Васил Левски” във Вълчедръм. 

Галерия

Вижте още

Снимката на 23 април 2019 година

Средно училище “Цар Симеон Велики” спечели  Областното състезание  на ученическите екипи по първа помощ във Видин.  Инициативата бе организирана от Български Червен кръст Видин и се проведе в спортна зала "Фестивална".  В община Чупрене, която остана без кмет след задържането на Ваньо Костин, е насрочено заседание на Общинската избирателна..

публикувано на 23.04.19 в 18:00

В Деня на книгата представиха стихосбирка във Видин

Стихосбирката на Лидия Койчева "Земни ангели на добротата" бе представена в Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин. Лидия е потребител на Центъра към Фондация "Подкрепа за реализация". Тя е третият автор, на когото от неправителствената организация помагат, каза логопедът Даниела Иванова: "За тях това е изливане на..

публикувано на 23.04.19 в 16:39

Областното състезание по първа помощ се проведе във Видин

Средно училище “Цар Симеон Велики” спечели Областното състезание на ученическите екипи по първа помощ във Видин. Инициативата бе организирана от Български Червен кръст Видин и се проведе в спортна зала "Фестивална".  Направили сме 7 пункта, отборите се редуват на всеки един от тях през 10 минути, каза за Радио ВИДИН главния специалист "Младежки..

публикувано на 23.04.19 в 16:21

Петокласници от СУ "П. Р. Славейков" мериха знания в състезание

Състезание '' Това го знае всяко дете, което книги чете " се проведе във видинското училище " Петко Рачов Славейков ". Учениците демонстрираха знания и умения по български език и литература, математика, технологии и предприемачество . "С това състезание ние целим първо да повишим мотивацията на учениците за учене. В същото време това е начин те да..

публикувано на 23.04.19 в 16:21

Наградиха победителите във фотоконкурса "Моята област Видин"

Победителите в Регионалния конкурс за фотография на тема "Моята област Видин" бяха наградени от Областния управител Албена Георгиева .  К онкурсът бе обявен по повод отбелязване на 20 години от създаването на Областна администрация Видин, а снимките са класирани след гласуване  във Фейсбук. На първо място е класирана 14-годишната Зорница..

публикувано на 23.04.19 в 16:20

Куклен театър от Китай гостува във Видин

Куклен театър от провинция Хънан в Китай ще изнесе представление във Видин утре (24.04.2019 г.). Кукленото шоу, което театърът ще представи, включва откъси от шест приказки, с много музика и танци. Гостуването е по покана на Държавен куклен театър- Видин. Трупата от Китай пристига в града сред участие в сръбския град Зайчар, каза директорът..

публикувано на 23.04.19 в 15:34

Общинската избирателна комисия в Чупрене ще заседава по казуса с кметския пост

В община Чупрене, която остана без кмет след задържането на Ваньо Костин, е насрочено заседание на Общинската избирателна комисия. Поводът е постъпило писмо от Общинския съвет. Ваньо Костин е задържан, но не и отстранен от длъжност, затова Общинският съвет не може да определи временно изпълняващ поста. Длъжност заместник- кмет в Чупрене няма, така че..

публикувано на 23.04.19 в 15:06