Започна набирането на заявки за благоустрояване във Вършец

Автор:
Снимка: Радио ВИДИН

Продължава публично-частното партньорство между Община Вършец и гражданите. Започна набирането на заявления за отпускане на средства за благоустрояване и озеленяване на отделни имоти - публична общинска собственост през 2019 г. в различни части на гр. Вършец.

Целта е съвместно Общината и населението да работят за поддържането на чистотата и приветливия вид на града.

Средства се отпускат за поддръжка и ремонт на тротоари, засаждане на дървета и храсти, обособяване на вътрешноблокови и вътрешноквартални градини и цветни фигури, направа и монтаж на пейки, изпълнение и оборудване на места за отдих.

За да се включат гражданите в тази практика, те трябва да подадат специален формуляр по образец и да осигурят дялово участие в реализацията на дейностите – финансово или нефинансово (труд,), в размер на 25% от общата стойност.

Специална комисия, назначена от кмета Иван Лазаров, ще разглежда постъпилите заявления, както и ще следи за съвестно и качествено изпълнение на заявените дейности и изразходваните материали, предоставени от Общината.

Право да кандидатстват за финансиране на обекти имат:

• Физически и юридически лица;

• Местни общности;

• Неправителствени организации.

След одобрение на заявлението, се сключва споразумение, а извършването на дейностите в одобрения за облагородяване обект са в рамките на един месец.

Заявление по образец се подава в деловодството на Община Вършец.

Крайният срок за изпълнение на дейностите за текущата година е  30.09.2019 г.


Вижте още

До днес се подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия

Днес изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия на евроизборите тази неделя в общините от видинска област. Това каза Ирена Дочева , секретар на Районнната избирателна комисия в Крайдунавския град: "Районнната избирателна комисия е определила броя на секциите за гласуване с подвижна избирателна кутия на..

публикувано на 20.05.19 в 08:20

Ученици представят изложба в Лом

Учебни рисунки на млади художници ще видят днес ценителите на изобразителното изкуство в Лом. Творбите са подредени в Общинската художествена галерия "Поломие", а откриването е от 17,30 часа. Участниците в изложбата са от "Ателие на младия художник" към Представителството на Съюза на българските художници в града, с ръководител Кирил Апостолов,..

публикувано на 20.05.19 в 08:10

Обучения за машинно гласуване ще се проведат във Видин

Обучението на представителите на секциите в област Видин за машинно гласуване на евроизборите ще се проведе на 21 май. Това каза Ирена Дочева , секретар на Районнната избирателна комисия в Крайдунавския град и допълни: "Обученията ще се провеждат съответно от 13.00 часа и 14.30 часа, като в нашето решение са определени и секциите и графика на..

публикувано на 19.05.19 в 15:38

Врачанската полиция с акция срещу нередовни мотопедисти

Полицията във Враца проведе наказателна акция срещу нередовни мотопедисти, а в рамките на 24 часа спипа трима нарушители.  30 минути след полунощ в неделя автопатрул спрял за проверка движещ се в зиг- заг мотопед, управляван от 31-годишен мъж от Враца. Тестът с дрегер отчел наличие на 2.23 промила алкохол. Нарушителят е съпроводен до спешния център,..

публикувано на 19.05.19 в 10:23

Стартира Национален литературен конкурс в Лом

Творци от цялата страна на възраст от 14 до 35 години могат да участват в тринадесетото издание на Националния литературен конкурс "Яна Язова", което стартира в Лом . За пръв път тази година е предвиден и раздел "поезия". Условието е да се изпращат до три разказа или стихотворения в три екземпляра, които не са награждавани в други конкурси...

публикувано на 19.05.19 в 10:02

Пръскат срещу фомоза в община Лом

Общо 1 469 декара в землището на община Лом ще бъдат обработени срещу болестта фомоза. Пръскането ще се извърши от днес до  21 май  на площи, засети с рапица. Ще бъде използван препарат " Пропулс"  при доза 100 мл/декар, с карантинен срок от 56 дни. Площите ще бъдат обработвани с наземна техника от залез слънце до 10.00 часа на следващия ден...

публикувано на 19.05.19 в 09:30

Хиляди рокери посетиха мотосъбора във Враца

За втора поредна година хиляди рокери посетиха тридневния събор "Мото- рок уикенд", който се проведе в местността "Леденика". Гост на събитието бе и кметът на Община Враца  Калин Каменов , който поздрави участниците:  "Благодарение на добрата организация, стриктното спазване на реда и качествената програма, броят на посетителите и..

публикувано на 19.05.19 в 09:24