Започна набирането на заявки за благоустрояване във Вършец

Автор:
Снимка: Радио ВИДИН

Продължава публично-частното партньорство между Община Вършец и гражданите. Започна набирането на заявления за отпускане на средства за благоустрояване и озеленяване на отделни имоти - публична общинска собственост през 2019 г. в различни части на гр. Вършец.

Целта е съвместно Общината и населението да работят за поддържането на чистотата и приветливия вид на града.

Средства се отпускат за поддръжка и ремонт на тротоари, засаждане на дървета и храсти, обособяване на вътрешноблокови и вътрешноквартални градини и цветни фигури, направа и монтаж на пейки, изпълнение и оборудване на места за отдих.

За да се включат гражданите в тази практика, те трябва да подадат специален формуляр по образец и да осигурят дялово участие в реализацията на дейностите – финансово или нефинансово (труд,), в размер на 25% от общата стойност.

Специална комисия, назначена от кмета Иван Лазаров, ще разглежда постъпилите заявления, както и ще следи за съвестно и качествено изпълнение на заявените дейности и изразходваните материали, предоставени от Общината.

Право да кандидатстват за финансиране на обекти имат:

• Физически и юридически лица;

• Местни общности;

• Неправителствени организации.

След одобрение на заявлението, се сключва споразумение, а извършването на дейностите в одобрения за облагородяване обект са в рамките на един месец.

Заявление по образец се подава в деловодството на Община Вършец.

Крайният срок за изпълнение на дейностите за текущата година е  30.09.2019 г.


Вижте още

Институции в интерактивни действия срещу противообществените прояви сред децата във Видин

Съвместната работа на институциите в подкрепа на деца и младежи в конфликт с морала и закона обсъдиха на форум във Видин . Организатори са Общината, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Общинския съвет по наркотични вещества.   78 са противообществените прояви сред децата за миналата година,..

публикувано на 18.09.19 в 12:30

В 7 врачански села ще назначават кметски наместници

10 партии, 5 коалиции и 2 инициативни комитета са се регистрирали за предстоящите местни избори на 27 октомври. Голяма част от не са издигнали свои кандидати за кмет на община Враца, но фигурират с претенденти за общински съветници и кметове на малките населени места, съобщиха от ОИК - Враца. До момента отказани регистрации на политически..

публикувано на 18.09.19 в 12:00

Разкриха кражба на ток в кметство

Три случая на неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа са разкрили екипи на ЧЕЗ и полицията вчера в района на Вършец. В мазето на кметството в село Спанчевци е установено ел. табло с трифазен електромер и титуляр на партидата Община Вършец с непълно отчитане на потреблението заради направено присъединяване преди мерене директно от главните..

публикувано на 18.09.19 в 11:33

Млад мъж загина на пътя в Монтанско

27-годишен столичанин, седнал зад волана след употреба на алкохол, е причинил тежка катастрофа на пътя Монтана-Ерден. В ранното утро вчера при управление на Мерцедес не успял да вземе ляв завой, излязъл от пътя и се преобърнал в дворно място в частен имот. На място е починал 25-годишен пътник в колата от Монтана, със средна телесна повреда- счупена..

публикувано на 18.09.19 в 11:14

60-годишен видинчанин пострада при катастрофа

Челна катастрофа е станала вчера сутринта на ул.“Цар Иван Асен II“ във Видин. 18-годишен младеж от Кула (правоспособен водач категория „В“ с два месеца стаж), шофирайки лек автомобил „БМВ“, предприел изпреварване, навлязъл в насрещното платно и се блъснал челно в лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 60-годишен жител на областния град...

публикувано на 18.09.19 в 11:04

Община Кула ще кандидатства за закриване на депото за твърди битови отпадъци

Спокойна е оперативната обстановка в община Кула, ръстът на престъпността е нисък, животът в селата и град Кула е спокоен. Това е посочено в отчета на  началника на Районното управление на МВР в Кула за второто тримесечие на 2019 г. относно състоянието на престъпността и охраната на обществения ред в община Кула.  Документът е внесен за разглеждане от..

публикувано на 18.09.19 в 10:00

Патриарх Неофит пристигна във Враца

Продължават Свети-Софрониевите чествания във Враца.  Патриарх Неофит ще оглави празничните богослужения в чест на светеца- будител в старинния Възнесенски храм в града. "След посрещане на Негово Светейшество ще бъде отслужена Света литургия с участието на Негово Светешейство, архиереи и духовници. Ще бъде последвана Светата литургия от молебен към..

публикувано на 18.09.19 в 09:45