Мама Нинджа представя книга във Видин

Мария Пеева, блогър и преводач, автор на книгата "Писмо до сестра ми"
Снимка: Радио ВИДИН

Мария Пеева, известна с блога си "Мама Нинджа", ще представи пред читатели от Видин първия си роман „Писмо до сестра ми“, написан съвместно с доктора по клинична психология Люси Рикспуун от САЩ. Книгата разказва историята на две сестри, които са неразривно свързани, но и много различни. 

"Не познавах Люси Рикспуун на живо, когато започнахме да пишем книгата. Малко преди да направя блога се намерихме в някаква кулинарна тема във Фейсбук, надушихме се като сродни души и започнахме да си пишем. После дойде един момент, в който имах много тежък момент в личния ми живот, моите родители се разболяха и двамата. Бях много изумена от това, което се случва, и не знаех как да се справя. Тогава не потърсих веднага психолог, но просто така се случи, че тя ми помогна и се сближихме страшно много... След това вече бях направила този блог, пишех много истории, хората много ги четяха и тя каза: Мими напиши една книга, напиши всякакви теми, обедини ги в една книга... Всъщност идеята на романа е, че когато имаш близък човек, на когото можеш да се довериш изцяло, дори да е на края света, той ще ти помогне. Разказвайки това, което ти се случва на него, ти всъщност намираш себе си. Има много психология в книгата, но е написана забавно. Има и трилър елемент", разказва Мария Пеева.

Романът разказва историята на две сестри като двете страни на монета - неразривно свързани, но и неоспоримо различни. Животът им тече с десет часа разлика и 180 градуса разминаване в ежедневието. Докато в София Радост приготвя закуската на болния си син, отбягва сърдитото сумтене на дъщеря си и преглъща собствените си гневни погледи към своя съпруг,  Лора се приспива с шума на океана в Калифорния и с топлата прегръдка на красив италианец след поредния професионален успех като психолог.

"Книгата има голям успех и това много ни радва, значи сме дали нещо стойностно на хората. Искам читателят да повярва, че има право на втори шанс, че има право да потърси своето място в живота, своето щастие и когато е сгрешил, това не е краят, имаме втори шанс", посочи авторката и сподели, че ще зарадва читателите си с продължение на романа. 

Представянето на книгата е днес от 17:30 ч. в залата за изяви на отдел „Заемна за възрастни” на видинската библиотека.


Във виртуалното пространство Мария Пеева е по-известна като Мама Нинджа. Блогът ѝ има хиляди последователи и разглежда откровено, с много хумор и щипка мъдрост всякакви теми, свързани със семейството, родителството и обществото. По професия Мария е филмов преводач, а по призвание - майка на четирима сина и баба на един внук. Тя искрено вярва в необикновеността на обикновените хора.

Вижте още

В "Музикална зона" на 23 май 2019 слушаме Ричард Бона

Ричард Бона е виртуозен камерунски джаз басист, певец и композитор. Произхожда от семейство на гриоти – странстващи певци и поети в Западна Африка, съхранители на устното фолклорно творчество. Съчетава музиката на Западна Африка с култури от цял свят. Рядък африкански артист с доказана репутация в международен мащаб. За критиците -..

публикувано на 23.05.19 в 09:00

Руши се библиотеката в село Буковец

Днес ви срещаме с историята на библиотеката във видинското село Буковец. Повод за пътуването ни дотам бе публикация в социалните мрежи на жена от селото - Катрин Каменова и нейния апел за помощ. Отидохме и видяхме- стара дървена дограма, която е закована, стените се рушат, а покривът тече. "Написах тази публикация и качих снимките, тъй като съм..

публикувано на 22.05.19 в 17:55
Читалището в с. Арчар

Читалища недоволстват от законови промени

Читалищни дейци изразиха недоволството си от изискване в Закона за мерките срещу изпирането на пари, което задължава председателя на читалището като физическо лице, което притежава юридическото лице, отговарящо за всички операции, да бъде вписан в Агенцията по вписванията. В Интернет те са инициирали петиция под наслов "Будителите не сме търговци! За..

публикувано на 22.05.19 в 16:35

Елица Петрова: Грижата за собственото ни здраве е предпоставка за дълъг и достоен живот

Едва 40 % от хората в България знаят и контролират високото си кръвно налягане. Ето защо тази година Световният ден за борба с хипертонията - 17 май, премина под мотото "Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвното налягане" . Какво означава оптимален контрол, обясни в предаването "Направление здраве" председателят на Фондация "Национална..

публикувано на 20.05.19 в 17:24

Непрестанната надежда на Разслабления

Днес, Христовата Църква отбелязва Четвърта неделя след Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Неделята е наречена на Разслабления . "…и който пръв влизаше след раздвижване на водата, оздравяваше от каквато болест и де бе налегнат." ( Йоан 5 :4 ) "Възлюбени в Господа, братя и сестри, от..

публикувано на 19.05.19 в 08:00

Христина Кирилова - за историята като начин на живот

С историка Христина Кирилова си говорим тази седмица в "Калейдоскоп". Разговаряме уж за нея, а всъщност разговорът ни все отива към миналото на Видин, към онези знайни и незнайни наши предци, отдали живота си за свободата на родината. Защото оказва се в забързаното ни ежедневие някак си забравяме за най-висшето благо, което имаме, свободния живот,..

публикувано на 18.05.19 в 19:25

Жители на Черкаски: Не ни върви, защото не вярваме в собствените си сили

Днес рубриката "Добро утро, кмете!" гостува на село Черкаски . Намира се в община Вършец, а името му идва от руския юрист и държавник Владимир Черкаски. Генади Вельов провери какъв е животът на местните, стигат ли им заплатите и пенсиите, как се справят с поскъпването и доволни ли са от жизнения си стандарт точно по времето, когато в селския..

обновено на 17.05.19 в 19:00