Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мама Нинджа представя книга във Видин

Мария Пеева, блогър и преводач, автор на книгата "Писмо до сестра ми"
Снимка: Радио ВИДИН

Мария Пеева, известна с блога си "Мама Нинджа", ще представи пред читатели от Видин първия си роман „Писмо до сестра ми“, написан съвместно с доктора по клинична психология Люси Рикспуун от САЩ. Книгата разказва историята на две сестри, които са неразривно свързани, но и много различни. 

"Не познавах Люси Рикспуун на живо, когато започнахме да пишем книгата. Малко преди да направя блога се намерихме в някаква кулинарна тема във Фейсбук, надушихме се като сродни души и започнахме да си пишем. После дойде един момент, в който имах много тежък момент в личния ми живот, моите родители се разболяха и двамата. Бях много изумена от това, което се случва, и не знаех как да се справя. Тогава не потърсих веднага психолог, но просто така се случи, че тя ми помогна и се сближихме страшно много... След това вече бях направила този блог, пишех много истории, хората много ги четяха и тя каза: Мими напиши една книга, напиши всякакви теми, обедини ги в една книга... Всъщност идеята на романа е, че когато имаш близък човек, на когото можеш да се довериш изцяло, дори да е на края света, той ще ти помогне. Разказвайки това, което ти се случва на него, ти всъщност намираш себе си. Има много психология в книгата, но е написана забавно. Има и трилър елемент", разказва Мария Пеева.

Романът разказва историята на две сестри като двете страни на монета - неразривно свързани, но и неоспоримо различни. Животът им тече с десет часа разлика и 180 градуса разминаване в ежедневието. Докато в София Радост приготвя закуската на болния си син, отбягва сърдитото сумтене на дъщеря си и преглъща собствените си гневни погледи към своя съпруг,  Лора се приспива с шума на океана в Калифорния и с топлата прегръдка на красив италианец след поредния професионален успех като психолог.

"Книгата има голям успех и това много ни радва, значи сме дали нещо стойностно на хората. Искам читателят да повярва, че има право на втори шанс, че има право да потърси своето място в живота, своето щастие и когато е сгрешил, това не е краят, имаме втори шанс", посочи авторката и сподели, че ще зарадва читателите си с продължение на романа. 

Представянето на книгата е днес от 17:30 ч. в залата за изяви на отдел „Заемна за възрастни” на видинската библиотека.


Във виртуалното пространство Мария Пеева е по-известна като Мама Нинджа. Блогът ѝ има хиляди последователи и разглежда откровено, с много хумор и щипка мъдрост всякакви теми, свързани със семейството, родителството и обществото. По професия Мария е филмов преводач, а по призвание - майка на четирима сина и баба на един внук. Тя искрено вярва в необикновеността на обикновените хора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фестивал "Занаяти и култура" ще се проведе във Видин

Двудневен фестивал "Занаяти и култура" ще се проведе тази събота и неделя, 20-и и 21 април, пред средновековния замък "Баба Вида" във Видин . Той се осъществява от Сдружение "Клуб за семейно спортуване и приключения "Семеен спорт". За участие са поканени местни занаятчии, производители на вина, ще има кулинарна изложба, изложение на оръжия,..

публикувано на 19.04.24 в 15:48

Арти - лабрадорът на актьорите Ани и Кирил Кирилови

Рубриката "97 Лапи и 1 опашка" днес ни среща с най-артистичното куче във Видин - домашния любимец на актьорите от видинския театър Ани и Кирил Кирилови . И не случайно то се казва Арти , което идва от английската дума за изкуство "art". Той е порода лабрадор , черен на цвят, от по-рядко срещаните лабрадори. Ани и Кирил са толкова..

публикувано на 19.04.24 в 14:30

Ема Величкова: Животът трябва да е шарен, професията също

Срещата ни с Ема Величкова е и билетът за шарения  ѝ свят, в който ни допусна. С нейните изключително талантливи ръце, тя създава не само изкуство, не само формички за сладки. С дизайните си тя разказва истории за радост и веселие, които впоследствие преливат в нежност и вкус. Нейната личност се отразява във всяка нейна изработка -..

публикувано на 19.04.24 в 14:00

В деня на велосипеда: Веселин Филипов за любовта към колоезденето

В международния ден на велосипеда се срещаме с един видинчанин, който обожава колоезденето. Веселин Филипов кара колело от малък. Описва тези спомени като хубави, макар като всяко дете те да са свързани с рани по коленете, но рани, които днес го карат да се усмихва. Вече не пада от колелото, защото знае да го управлява повече от добре. Дори..

публикувано на 19.04.24 в 13:00

Март- горещ и с нови рекорди

Изминалият месец март беше с най- висока средна температура в глобален аспект, със стойности, които досега не са измервани в метеорологичната инструментална история на човечеството. По-важното е, че това е десетият пореден месец, в който се отбелязва най- високата глобална температура. Това означава, че почти една година имаме най- топлите..

публикувано на 18.04.24 в 15:58
Виктория Гузелска, инспектор по защита на населението към сектор

Как работи националната система за ранно предупреждение при бедствия и кризи?

Никой не е застрахован срещу това да се сблъска с природно бедствие или друг вид кризисна ситуация. Новини за подобни инциденти заливат световния медиен поток. В последните години и на много места в България природата показа своята мощ. Според данните на националната статистика за 2022 година, над 14 600 са възникналите в страната бедствия, аварии,..

публикувано на 18.04.24 в 14:30

Майстори на баницата отново се събират в Крушовица

Фестивал на баницата организират за поредна година в Крушовица, община Мизия. Четвъртото издание на проявата "Да завием баница" ще се проведе на 20 април, събота, на площад "Проф. д-р Иван Митев" в селото. Майстори на кулинарното изкушение от цялата страна ще могат да демонстрират своите умения в четири категории за най-добра баница - солена,..

публикувано на 18.04.24 в 14:00