Мама Нинджа представя книга във Видин

Мария Пеева, блогър и преводач, автор на книгата "Писмо до сестра ми"
Снимка: Радио ВИДИН

Мария Пеева, известна с блога си "Мама Нинджа", ще представи пред читатели от Видин първия си роман „Писмо до сестра ми“, написан съвместно с доктора по клинична психология Люси Рикспуун от САЩ. Книгата разказва историята на две сестри, които са неразривно свързани, но и много различни. 

"Не познавах Люси Рикспуун на живо, когато започнахме да пишем книгата. Малко преди да направя блога се намерихме в някаква кулинарна тема във Фейсбук, надушихме се като сродни души и започнахме да си пишем. После дойде един момент, в който имах много тежък момент в личния ми живот, моите родители се разболяха и двамата. Бях много изумена от това, което се случва, и не знаех как да се справя. Тогава не потърсих веднага психолог, но просто така се случи, че тя ми помогна и се сближихме страшно много... След това вече бях направила този блог, пишех много истории, хората много ги четяха и тя каза: Мими напиши една книга, напиши всякакви теми, обедини ги в една книга... Всъщност идеята на романа е, че когато имаш близък човек, на когото можеш да се довериш изцяло, дори да е на края света, той ще ти помогне. Разказвайки това, което ти се случва на него, ти всъщност намираш себе си. Има много психология в книгата, но е написана забавно. Има и трилър елемент", разказва Мария Пеева.

Романът разказва историята на две сестри като двете страни на монета - неразривно свързани, но и неоспоримо различни. Животът им тече с десет часа разлика и 180 градуса разминаване в ежедневието. Докато в София Радост приготвя закуската на болния си син, отбягва сърдитото сумтене на дъщеря си и преглъща собствените си гневни погледи към своя съпруг,  Лора се приспива с шума на океана в Калифорния и с топлата прегръдка на красив италианец след поредния професионален успех като психолог.

"Книгата има голям успех и това много ни радва, значи сме дали нещо стойностно на хората. Искам читателят да повярва, че има право на втори шанс, че има право да потърси своето място в живота, своето щастие и когато е сгрешил, това не е краят, имаме втори шанс", посочи авторката и сподели, че ще зарадва читателите си с продължение на романа. 

Представянето на книгата е днес от 17:30 ч. в залата за изяви на отдел „Заемна за възрастни” на видинската библиотека.


Във виртуалното пространство Мария Пеева е по-известна като Мама Нинджа. Блогът ѝ има хиляди последователи и разглежда откровено, с много хумор и щипка мъдрост всякакви теми, свързани със семейството, родителството и обществото. По професия Мария е филмов преводач, а по призвание - майка на четирима сина и баба на един внук. Тя искрено вярва в необикновеността на обикновените хора.

Вижте още

Подменят електрическите стълбове в квартал "Нов път", жителите недоволни от работата

Нередности при подмяната на електрическите стълбове във видинския квартал "Нов път" карат Йордан Ванков да потърси Радио ВИДИН за съдействие. Нашият слушател алармира, че след подмяната им, фирмата не почиства:  "Възмущава ме изпълнението на подмяната на електрическите стълбове с по-високи. Изпълнението и замърсява, и затруднява..

публикувано на 15.10.19 в 16:25

Във Видин отбелязаха Международния деня на белия бастун

С празнична програма видинската организация на Съюза на слепите в България отбеляза Деня на белият бастун. В световен мащаб той започва да се чества по инициатива на Националната федерация на слепите на САЩ от юли 1963 г. "Белият бастун" е символ на слепите хора, щом човек е с такъв, това значи, че има нужда от помощ. С навлизането на демокрацията..

публикувано на 15.10.19 в 15:14

Време е да подготвим автомобила за зимния сезон

Макар в момента времето навън да не подсказва с нищо, че зимата наближава, студените утрини и капките роса по стъклата на автомобилите вече са все по- често срещани. Подготовката на автомобилите за зимно шофиране е важна и неотложна част от нашето всекидневие. Ако ви предстои шофиране през студения сезон е добре да свършите някои основни неща,..

публикувано на 14.10.19 в 15:16

"Фортисимо в клас" гостува във Видин с уроци по класическа музика

За пета поредна година музикалната образователна програма "Фортисимо в клас" ще гостува във Видин. Новаторският метод на работа е на цигуларя Хари Ешкенази и дава възможност професионални музиканти да влязат в часовете по музика, за да запознаят учениците с основните музикални инструмента във филхармоничния оркестър. Тазгодишната платформа..

публикувано на 14.10.19 в 14:02

Във Враца ще почетат делото на Архимандрит Гаврил Бистричанин с паметник

Инициативен комитет във Враца ще изгради паметник на Архимандрит Гаврил Бистричанин - национален герой, възрожденец, малко известна и проучвана фигура. Дейността на Архимандрита е съизмерима по величавост с най-добрите образци на европейското просвещение, казват от комитета . Румен Петров, Илиян Нисторов и Ивайло Симеонов решават да спомогнат за..

публикувано на 14.10.19 в 13:09

Вносът на месни и животински продукти от Сърбия не е позволен

Забранено ли е да се внасят месни продукти от Сърбия на ГКПП "Връшка чука" - с този въпрос към Радио ВИДИН се обърна слушател , чиито покупки са задържани на митницата.   Законът регламентира вносът на този вид продукти, разясни д-р Бисер Ангелов , главен инспектор на Граничен инспекционен пункт Брегово.  "Влизането на нашата държава в ЕС..

публикувано на 14.10.19 в 11:23

Доброто и лошото семе

"Излезе сеяч да сее семе… едни зърна паднаха край пътя… други паднаха на камък… други пък паднаха между тръни… а други паднаха на добра земя…" В Четвърта неделя след Неделя подир Въздвижение,  която отбелязваме днес, Църквата ни отваря телесните и духовни очи, за да прозрем и..

публикувано на 13.10.19 в 08:00