"Напоителни системи" прави оглед на язовирите и Дунавските диги

Снимка: Радио ВИДИН

Регулярен оглед на хидро- техническите съоръжения, стопанисвани от "Напоителни системи“, се извършва на територията на област Видин. Сред проверяваните обекти са корекции на реки, Дунавски диги, язовири и съоръжения за отводняване. За момента няма повод за притеснение относно състоянието и безопасността на обектите, уточни за Радио Видин главният инженер на дружеството във Видин, Боян Михайлов:

"Има свободен обем в язовирите, дигите са в добро състояние, контролира се положението, обикалят нашите хора... Нашето дружество отговаря за 8 язовира. Това са язовирите "Кула", "Рабиша", "Полетковци", "Ушане", "Дреновец", "Божурица", "Бяла Рада" и "Неговановци". Дунавските диги на територията на област Видин са 37 км."

От МОСВ припомнят, че кметовете на населените места са длъжни да осигурят проходимост на речните коридори, а извън населените места задачата е на областните управители. За дигите и речните корита отговарят „Напоителни системи“. АПИ на свой ред трябва да огледа мостовите съоръжения

Вижте още

Стартира инициативата "Дари надежда за повече детски усмивки" във Видин

Благотворителната инициатива "Дари надежда за повече детски усмивки" стартираха фондация "Искам бебе" и една от най-големите млекопреработвателни компании у нас. Целта е да бъдат събрани средства за млади двойки с репродуктивни проблеми от Видин , обясни координаторът на организацията за Северозападна България Здравка Гергова: "Във всички..

публикувано на 18.06.19 в 15:58

Пръскат извънредно за комари в община Видин

Извънредна обработка срещу комари ще бъде извършена във Видин. Заради по-голямата популация на насекомите през този сезон, следващата аерозолна обработка ще бъде извършена по-рано от предвиденото в графика, съобщават от Общината. При благоприятни метеорологични условия пръскане ще бъде извършено тази вечер в трите парка на град Видин-..

публикувано на 18.06.19 в 15:30

Протест на медицинските сестри във Враца

Медицински сестри блокираха днес след 13 часа движението по възловия за Враца булевард "Втори юни". Протестът им беше насочен към здравния министър Кирил Ананиев и ведомството, от което обещаха увеличение на заплатите. Такова досега няма. От ограничението на движението пострада основно градският транспорт, а тролеите не се движеха до..

публикувано на 18.06.19 в 14:59

Съставиха акт на врачанин заради отсичане на липови клони

Нерегламентирано отсичане на клони от дървета, с цел събиране на липов цвят, е констатирано при съвместната проверка от звено "Инспекторат" и служители на полицията във Враца, съобщават от Общината.   Нарушителят на Наредбата за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и опазване на имуществото на територията общината  е установен при..

публикувано на 18.06.19 в 14:30

"Капачки за бъдеще" дарява кувьоз на Бяла Слатина

Нов кувьоз от кампанията "Капачки за бъдеще" ще бъде дарен на 23 юни, неделя, на болницата в Бяла Слатина . С него лечебното заведение ще може да осигури по-добри грижи за новородените, обясни Лазар Радков от екипа на кампанията: "Това е кувьоз с базови функции, с който болницата и лекарите да могат да се погрижат за недоносените бебенца и за..

публикувано на 18.06.19 в 14:10

Годишен концерт изнасят танцьорите на читалище "Светъл ден"

Танцовите формации на Читалище "Светъл ден - 2009" град Видин ще представят тази вечер пред видинска публика своя годишен концерт. С концерта се поставя край на учебната година, съобщи за Радио Видин Йоана Ванкова, ръководител на детския танцов състав към читалището: "За трета поредна година ще си направим годишен концерт, на който да покажем и..

публикувано на 18.06.19 в 14:00

Ремонтирана е сградата на направление "Социални услуги и здравни дейности" във Видин

Ремонт е извършен в сградата на направление "Социални услуги и здравни дейности"-Видин. Управителят на социалния център Силвия Венчева показа на гостите, сред които бяха кметът на Видин Огнян Ценков и заместник-кмета Венци Пасков какви ремонтни дейности са осъществени, за да могат служителите да работят в по-комфортна среда, а посетителите да се..

публикувано на 18.06.19 в 13:38