Блестяща премиера на самодейната трупа от берковското село Замфирово

Автор:
3
Снимка: Петя Генова

Самодейният театрален колектив  при Народно читалище „Развитие – 1928“ - село Замфирово представи комедията от Антон Страшимиров „Свекърва“. Повече от триста човека бурно аплодираха майсторските превъплъщения на самодейците.

В главната роля на свекървата се изяви Екатерина Куздова. Тя направи една роля, достойна за всяка софийска сцена. За това й помогнаха и останалите актьори Русалка Йосифова, Веселина Станкова, Мария Рангелова, Димитър Иванов, Кристиян Петров, Красимира Найденова, Красимира Панталеева, Диляна Иванова, Соня Христова, Илия Илиев и Ангел Ангелов. Кметът Ангел Ангелов, освен главно действащо лице – в ролята на брата на снахата, е и режисьор на постановката.

Майсторска игра, динамична режисура, вярност към оригинала – с това трупата въвлече в постановката вярната си публика.

Всяка година самодейците представят по една българска пиеса. Миналата година те поставиха „Българи от старо време“, а през 2017 г. – „Женско царство“.

Читалището развива много активна дейност, има работеща библиотека, състав за автентични народни песни и танци, организира фестивала „Гушански събор по Спасовден“. 


Галерия

Вижте още

Назначават на работа младежи в Ружинци

15 души в Община Ружинци са назначени на работа по програма за младежка заетост на социалното министерство. Това съобщи кметът на Общината Александър Александров : "Те ще работят като портиери една малка част, а останалите като пазачи - невъоръжена охрана по улиците. Тяхната задача ще е, ако някой извърши противообществена проява, счупи или..

публикувано на 17.09.19 в 15:51

Библиотеката в Монтана с подарък за най-малките читатели

За началото на новата учебна година Регионална библиотека "Гео Милев" в град Монтана е подготвила подарък за семействата с две и повече деца- безплатна читателска карта. Това съобщи Пенка Вацкова - експерт "Връзки с обществеността" в библиотеката. "От днес до края на септември всеки читател на библиотеката може да доведе своите братя и сестри до..

публикувано на 17.09.19 в 15:44

Договориха състава на секционните комисии в Белоградчик

Представители на политическите партии и коалиции се събраха, за да разпределят броя на членовете в Секционната избирателна комисия в община Белоградчик .  На срещата,  ръководена от Секретаря на общината Албена Бакалеева,  присъстваха представители на Партия ГЕРБ, Коалиция БСП за България, Партия ДПС, Коалиция "Обединени патриоти", Партия "Воля" и..

публикувано на 17.09.19 в 15:25

Художникът Огнян Боянов подреди изложба в галерията в Лом

Експозицията е ретроспективна и обхваща творчеството на автора през годините. Гостите на галерията могат да видят близо 40 негови творби – скулптура, дърворезба и акварел. В пластиките си художникът съчетава дърво и камък /мозайка/. Сюжетите му са вдъхновени от християнството, библейски мотиви от Стария и Новия завет, историята и..

публикувано на 17.09.19 в 15:20

Обновена сграда на детска градина откриха във Враца

Над 190 деца ще се обучават в напълно обновената сграда на детска градина "Знаме на мира". Модернизираната образователна институция бе открита от кмета Калин Каменов :  "Това е поредният инфраструктурен обект във Враца, който успяхме да реновираме. Детската градина не беше ремонтирана повече от 35 години, а днес е напълно преобразена...

публикувано на 17.09.19 в 14:46

Консултациите за определяне на състава на Секционната избирателна комисия - Белоградчик

Във връзка с произвеждането на изборите за общински съветници и кметове,  насрочени на 27 октомври 2019г. от 14.00 часа в Младежкия дом в Белоградчик ще се състоят консултации за определяне на състава на Секционната избирателна комисия.  В поканата, отправена към партиите и коалициите са изброени документите, които трябва да бъдат..

публикувано на 17.09.19 в 13:42

Открити са мъртви белоглави лешояди в Природен парк "Врачански балкан"

Три мъртви белоглави лешояда са открити в района на селата Гара Бов, Бов и Церово.  Птиците са от колонията в Природен парк "Врачански Балкан". Два от лешоядите са с поставени предаватели, които са престанали да излъчват сигнал на 16 септември 2019. Предполагаемата причина за смъртта е разпръсната отрова. Освен лешоядите е намерен и труп на..

публикувано на 17.09.19 в 13:37