Нови производства и инвестиции от над 125 милиона лева се очакват във Видин

Снимка: Радио Видин

Трима потенциални инвеститори са проявили интерес към Видин, каза за Радио ВИДИН общинският кмет Огнян Ценков. По думите му общината е изключително интересна дестинация за разкриване на нови инвестиционни намерения. 

"Преди две години подписахме меморандум за сътрудничество с Национална компания "Индустриални зони", с цел да привлечем инвеститори. Община Видин е една изключително интересна дестинация за разкриване на нови инвестиционни намерения... Конкретно за безмитната зона, на стойност 125 милиона лева ще бъдат разкрити производства от три потенциални инвеститори. Най-голямото предприятие ще бъде завод за производство на агрегати и части за селскостопанска техника от германски инвеститор. Италиански инвеститор е проявил интерес за завод за разфасоване на стари автомобили и извличане на различни компоненти от тях, и предприятие, което да изгражда тръбопроводи за горивното и стъкломиещите устройства на автомобилите... 

Наскоро на територията на бившия Химкомбинат Видин е учредено търговско дружество "Инвестиционна зона Видин", което да управлява тази територия от над 10 хиляди декара и да може да привлича нови инвеститори. При мен бяха представител на индустриалната компания и белгийски инвеститор, които са производители на стъкло. Фирмата е белгийска, дъщерна фирма на японската компания "Мицубиши"- най-големият производител на стъкло в света. Изпълнителният директор на тази компания е българин и беше харесал Видин като най-удобно и комуникативно място с транспортните коридори - 4 и 7, за изграждане, което вече е стартирало, на логистичен център за доставка и предоставяне на тяхно стъкло в съседните ни държави. В началото те ще открият 20 работни места с тенденцията един ден да преместят всичките си заводи тук в България, където да увеличат продукцията и да намерят нови пазари. Факт е и концесията на товарно Пристанище Видин-юг, където са инвестирани около 3 800 000 лева за подобряване на пристанищната инфраструктура, за изграждане на нова административна сграда и са разкрити 25 работни места" - каза Огнян Ценков.

Кметът на Видин потвърди, че все повече потенциални инвеститори посещават Видин с желание да осъществят инвестиционните си намерения. 

Вижте още

Снимката на 18 октомври 2019 година

Картини, включени в  изложбата  "Изповед по цвят", бяха подредени в централната част на град Видин. Организира се по проект на европейска образователна мобилност между България и Румъния - обясни организаторът Мирослав Людмилов. В проекта са включиха  младежи от крайовското училище  по изобразително  изкуство, към тях се присъединиха и видински младежи...

публикувано на 18.10.19 в 18:20

Във Враца определиха местата за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването

Общинска администрация Враца предприе мерки, които позволяват на избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването. Мерките са утвърдени с решение № 126/17.10.2019 на ОИК Враца.  Като достъпни за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването са определени   25 секции  във Враца и..

публикувано на 18.10.19 в 17:34

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Пушена риба, в която е установено наличие на Листерия моноцитогенес, е изтеглена от търговската мрежа, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Общото количество на рибата е малко над  251 кг. Рибата е пушена скумрия във вакуумна опаковка, произведена от "Ocean Fish" – Румъния, с партиден № L 12.11.2019...

публикувано на 18.10.19 в 17:15

Дискусии за вредите от алкохола проведоха в Ново село

Вредите от ранната употреба на алкохол представиха здравни инспектори пред ученици от 7 до 18-годишна възраст в Ново село. Двудневното събитие е организирано по Националната програма за превенция на хроничните незаразни заболявания, обясни д-р Марияна Чавдарова от Регионалната здравна инспекция във Видин: "То включваше презентации на тема..

публикувано на 18.10.19 в 16:16

Състезание по програмиране в математическата гимназия във Видин

Детски хакатон "Аз и моят Scratch герой в защита на планетата" се провежда в Профилирана природоматематическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин. В него участват ученици от 6 и 7 клас от СУ "Цар Симеон Велики", ОУ "Иван Вазов", ОУ "Любен Каравелов", СУ "Свети свети Кирил и Методий"- Видин и СУ "Свети свети Кирил и Методий"- град Брегово. Състезанието..

публикувано на 18.10.19 в 15:20

"Изповед по цвят" на площада във Видин

Картини, включени в изложбата "Изповед по цвят" , бяха подредени в централната част на град Видин. Организира се по проект за европейска образователна мобилност между България и Румъния - обясни организаторът Мирослав Людмилов : "В тази образователна мобилност ние говорим и споделяме чрез картините социалните си послания към хората..

публикувано на 18.10.19 в 15:02

"Евакуираха" ученици от новоселското училище

Практическо занятие за евакуация при пожар се проведе в  новоселското СУ "Св.Св. Кирил и Методий" днес, под ръководството на ст. инсп. Йорданов от РДПБЗН Видин. Занятието бе планирано от училищното ръководство, а процесът бе управляван от Ралица Ангелова- преподавател в училището. Участваха и  членове на Младежкия червен кръст Видин...

публикувано на 18.10.19 в 14:41