Нови производства и инвестиции от над 125 милиона лева се очакват във Видин

Снимка: Радио Видин

Трима потенциални инвеститори са проявили интерес към Видин, каза за Радио ВИДИН общинският кмет Огнян Ценков. По думите му общината е изключително интересна дестинация за разкриване на нови инвестиционни намерения. 

"Преди две години подписахме меморандум за сътрудничество с Национална компания "Индустриални зони", с цел да привлечем инвеститори. Община Видин е една изключително интересна дестинация за разкриване на нови инвестиционни намерения... Конкретно за безмитната зона, на стойност 125 милиона лева ще бъдат разкрити производства от три потенциални инвеститори. Най-голямото предприятие ще бъде завод за производство на агрегати и части за селскостопанска техника от германски инвеститор. Италиански инвеститор е проявил интерес за завод за разфасоване на стари автомобили и извличане на различни компоненти от тях, и предприятие, което да изгражда тръбопроводи за горивното и стъкломиещите устройства на автомобилите... 

Наскоро на територията на бившия Химкомбинат Видин е учредено търговско дружество "Инвестиционна зона Видин", което да управлява тази територия от над 10 хиляди декара и да може да привлича нови инвеститори. При мен бяха представител на индустриалната компания и белгийски инвеститор, които са производители на стъкло. Фирмата е белгийска, дъщерна фирма на японската компания "Мицубиши"- най-големият производител на стъкло в света. Изпълнителният директор на тази компания е българин и беше харесал Видин като най-удобно и комуникативно място с транспортните коридори - 4 и 7, за изграждане, което вече е стартирало, на логистичен център за доставка и предоставяне на тяхно стъкло в съседните ни държави. В началото те ще открият 20 работни места с тенденцията един ден да преместят всичките си заводи тук в България, където да увеличат продукцията и да намерят нови пазари. Факт е и концесията на товарно Пристанище Видин-юг, където са инвестирани около 3 800 000 лева за подобряване на пристанищната инфраструктура, за изграждане на нова административна сграда и са разкрити 25 работни места" - каза Огнян Ценков.

Кметът на Видин потвърди, че все повече потенциални инвеститори посещават Видин с желание да осъществят инвестиционните си намерения. 

Вижте още

Снимката на 17 юни 2019 година

631 седмокласници в област Видин са се явили на  националното външно оценяване  по български език и литература.  Те писаха по Вариант 1. Новост е, че разсекретяването на изпитните работи ще е в София, а оценяването ще е електронно, каза началникът на Регионалното управление на образованието във Видин Веселка Асенова. Видинска област е на пето..

публикувано на 17.06.19 в 18:00
Димитър Ганчев, автор на статуята на Диана, която бе възстановена

Художник, писател и хореограф са почетни граждани на Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков връчи почетен знак на община Монтана на хореографът Антон Димов /посмъртно/, писателят Радослав Игнатов , скулпторът Димитър Ганчев , собствениците на фирма "Крос" Любомир Мартинов и Лукан Луканов , и на фирма "Войнов и сие" Никодим Войнов . Церемонията бе извършена на тържествената сесия на Общинския..

публикувано на 17.06.19 в 17:45

Безплатен транспорт за фолклорния събор "Леденика"

Транспортът на желаещите да посетят Национален фолклорен събор "Леденика" ще бъде напълно безплатен, съобщиха от община Враца. На 22 юни /събота/, автобусите от Враца до Горна лифтова станция ще тръгват от спирката на площад "Македония"/Суми/, от 07:00 часа до 20:00 часа, на всеки кръгъл час. В обратна посока, от Горна лифтова станция до град..

публикувано на 17.06.19 в 17:31

Тестват фонтана пред Спортаната зала

Пробни пускове и профилактика на фонтана пред Спортната зала ще се извършват в следващите дни, информират от Община Видин. Заради опасност от възникване на инциденти, от  ръководството  апелират  родителите да не допускат децата им да влизат, преминават или играят на територията на съоръжението.    Очаква се до дни фонтанът да заработи..

публикувано на 17.06.19 в 17:24

Монтана посрещна празника си в нов храм, посветен на Свети Дух

Двама владици осветиха новия храм на Монтана – видинския Даниил и ловчанския Гавраиил. Богослуженията започнаха от 06,30 часа сутринта и продължиха четири часа. Пет камбани призоваха вярващите за големия празник. След 130 години града има  нов храм, посветен на Свети Дух – небесния покровител, които жителите си избрали още преди..

публикувано на 17.06.19 в 17:09

В Монтана бе открита изложба "Нека има светлина"

Изложбата бе открита днес по повод празника на града в художествена галерия "Кутловица". В нея участват деца от 6 до 16 годишна възраст от детските градини и училищата в града. Членове на журито бяха заместник областния управител Нина Петкова, Румен Атанасов, художник и производител на материали за рисуване, Сияна Миланова – художник и..

публикувано на 17.06.19 в 17:02

Асфалтират улици в село Търнава

Шест улици се асфалтират в белослатинското село Търнава. "Средства са осигурени с решение на Министерски съвет" , каза за радио Видин кмета на селото Габриела Раловска: "Шест улици асфалтираме и то не от край до край. Започнахме ги миналата година и сега ги довършваме. Това са улици, по които е бил подменен водопровода...Те водят до важни институции-..

публикувано на 17.06.19 в 16:53