Среща на випуска - едно вълнуващо изживяване

Снимка: Личен архив на Красимир Каменов

Срещите на випуска са вълнуващи. Да видиш своите съученици след 10, 20, 30 и повече години е изживяване - променени, с различни житейски пътища и съдби. Какво е преживяването и емоцията от такива срещи, това е темата в "Посоките на делника".

Илона Иванова и Росен Ракаджиев наскоро организираха една такава среща във Видин по повод 25 години от завършването на средното образование на техният клас. Според Илона благодарение на социалните мрежи тези срещи се осъществяват лесно:


"...Не успяхме да се съберем всички, но срещата премина интересно... Надявам се да правим тези срещи по-често... Ние бяхме много задружен клас... Присъства и нашият класен Владимир Маринов - Нацин..."


Класният ръководител Веселин Маринов- Нацин, е трогнат от уважението към него:


"Радвам се, че не са ме забравили... 99% от този випуск са успешно реализирани хора. Радвам се, че доста от тях се занимават с това, което са учили - рисуването... Лично аз съм канен много пъти от моите съученици от Плевен. Аз съм от там, но все не намирам време за такава среща... Такива срещи са хубави. Не е важно яденето и пиенето, а контактите..."


Валентина Вълчева на скоро също е имала среща на випуска след 25 години и е написала интересен разказ за това събитие. Той е озаглавен "Другарска среща + 25 години".


"За да напиша разказа бях провокирана от предишната среща на випуска... Много са интересни тези срещи. Този път бяхме поканили и преподаватели... На такива срещи човек не трябва да ходи с нагласата да се мери с останалите кой какво е постигнал, защото просто трябва да я пропусне..."- коментира срещата Валентина Вълчева. Тук можете да прочетете разказа ѝ.


Енея Георгиева от Монтана завършва тази година средното си образование и поема по нов път. Вълнува ли се и какво очаква от живота и как си представя една такава среща след 20 години:


"Казват ни, че тези години ученическите били най- хубави, но аз смятам, че и тези след това са предизвикателство. Приета съм да уча и се надявам да се справя и да се реализирам... Днешните класове не са толкова сплотени. Има и приятели, но не са задружни като едно време... Би ми било любопитно да се срещнем след 20 години, да видим дали сме реализирали мечтите си, които витаеха в главите ни по коридорите на училището..."


Видинчани смятат, че тези срещи са много интересни, но по старото поколение е по-активно в организирането и участието на подобни събития.


Всичко по темата можете да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Къде намира приложение статистиката

Какво приложение има статистиката и защо са важни данните, които събира и обработва? Поводът да потърсим повече информация по темата е Световният ден на статистиката, който се отбелязва на 20 октомври. Обявен е за такъв през 2010 година с резолюция от Общото събрание на ООН. Този ден трябва да ни напомни и да подчертае нарасналото значение на науката..

публикувано на 21.10.19 в 15:33

Важно ли е да гласуваме на местни избори

На 27 октомври отново ще гласуваме за местна власт. На нея е възложена изключително важната задача да развива населените места и да създава по-добри условия на живот за хората в тях. Общинският съвет е местният законодател, който взема решения за посоката за развитие. От своя страна кметът ръководи общинската администрация и следи за изпълнението..

публикувано на 18.10.19 в 13:27

Да си самодеец е чест и гордост

В последните десетина години, масово българите се обръщат към корените си и се включват в самодейни състави, организират фестивали и родолюбиви събития. Модерно ли е да си самодеец или това е истинската любов към родината?    Сашо Каменов е дългогодишен самодеец към танцовия състав на читалище "Паисий Хилендарски" - град Димово. Според него..

публикувано на 17.10.19 в 12:11

Отбелязваме Световния ден на прехраната

С решение, взето на 16 октомври 1945 година Организацията на Обединените нации обявява 16 октомври за Световен ден на прехраната. Днес той се чества в над 150 страни, като България се включва през 2006 година за раширяване на достъпа до храна и създаване на условия за устойчиво земеделие. Тази година с редица прояви у нас ще стартира и Националната..

публикувано на 16.10.19 в 12:45

Ще стане ли Северозападът по-добро място за живеене

В последно време отново се заговори за Целенасочена програма за развитие на Северозапада . Тя беше разработвана, обсъждана и съгласувана в продължение на няколко години и се очакваше прилагането ѝ да даде началото на процеса за растеж на слабо развитите региони в страната. Целта на подобен документ е приоритетно и целенасочено държавата да работи и..

публикувано на 15.10.19 в 13:45

"Стандартно" ли е храненето в детските градини

В детските менюта да се включат най-малко три вида пресни зеленчуци и най-малко три вида пресни плодове седмично; консервираните зеленчуци и плодове да не съдържат консерванти, подсладители и оцветители. Тези и други  промени  са предвидени в Наредба №6 за здравословното хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детски заведения. Причината,..

публикувано на 14.10.19 в 15:01

Предизборно- подготовка и очаквания

След близо две седмици ще избираме местната власт за следващите четири години . Общият брой на кандидатите, които ще се борят за гласовете на българските избиратели на 27 октомври, е 36 288, съобщиха от Централната избирателна комисия. Във Видин ще избираме между 10 кандидати за кметския пост и 190 за общински съветници.  Предизборната кампания вече..

публикувано на 11.10.19 в 14:40