Среща на випуска - едно вълнуващо изживяване

Снимка: Личен архив на Красимир Каменов

Срещите на випуска са вълнуващи. Да видиш своите съученици след 10, 20, 30 и повече години е изживяване - променени, с различни житейски пътища и съдби. Какво е преживяването и емоцията от такива срещи, това е темата в "Посоките на делника".

Илона Иванова и Росен Ракаджиев наскоро организираха една такава среща във Видин по повод 25 години от завършването на средното образование на техният клас. Според Илона благодарение на социалните мрежи тези срещи се осъществяват лесно:


"...Не успяхме да се съберем всички, но срещата премина интересно... Надявам се да правим тези срещи по-често... Ние бяхме много задружен клас... Присъства и нашият класен Владимир Маринов - Нацин..."


Класният ръководител Веселин Маринов- Нацин, е трогнат от уважението към него:


"Радвам се, че не са ме забравили... 99% от този випуск са успешно реализирани хора. Радвам се, че доста от тях се занимават с това, което са учили - рисуването... Лично аз съм канен много пъти от моите съученици от Плевен. Аз съм от там, но все не намирам време за такава среща... Такива срещи са хубави. Не е важно яденето и пиенето, а контактите..."


Валентина Вълчева на скоро също е имала среща на випуска след 25 години и е написала интересен разказ за това събитие. Той е озаглавен "Другарска среща + 25 години".


"За да напиша разказа бях провокирана от предишната среща на випуска... Много са интересни тези срещи. Този път бяхме поканили и преподаватели... На такива срещи човек не трябва да ходи с нагласата да се мери с останалите кой какво е постигнал, защото просто трябва да я пропусне..."- коментира срещата Валентина Вълчева. Тук можете да прочетете разказа ѝ.


Енея Георгиева от Монтана завършва тази година средното си образование и поема по нов път. Вълнува ли се и какво очаква от живота и как си представя една такава среща след 20 години:


"Казват ни, че тези години ученическите били най- хубави, но аз смятам, че и тези след това са предизвикателство. Приета съм да уча и се надявам да се справя и да се реализирам... Днешните класове не са толкова сплотени. Има и приятели, но не са задружни като едно време... Би ми било любопитно да се срещнем след 20 години, да видим дали сме реализирали мечтите си, които витаеха в главите ни по коридорите на училището..."


Видинчани смятат, че тези срещи са много интересни, но по старото поколение е по-активно в организирането и участието на подобни събития.


Всичко по темата можете да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Пациенти и здравни работници са недоволни- необходим ли е "рестарт" на здравната система

Медицински специалисти от видинската болница- сестри, акушерки, лаборанти, рехабилитатори и т.н. започнаха ефективни протести . Обявиха, че от 13 до 20 юни ще спират работа ежедневно по един час, след това ще увеличат времето, а ако исканията им не бъдат изпълнени, са готови и да подадат колективно оставки. Причина за недоволството им са най-вече..

публикувано на 18.06.19 в 15:40

Възможно ли е развитие на местната икономика в защитени територии

Как може да се подобри животът на местните хора при използване на богатото разнообразие на региона по поречието на река Дунав по устойчив начин? Отговор дават природозащитната организация WWF- България и Община Иваново- единствената община, която изцяло попада на територията на природен парк. За намирането на иновативни решения, свързани с нови..

публикувано на 17.06.19 в 16:18
Румяна Алексиева, кмет на село Салаш

Румяна Алексиева: "В Салаш живеем спокойно, не си заключваме дори вратите"

Това каза в рубриката "Добро утро, кмете" кметът на белоградчишкото село Салаш , Румяна Алексиева: "В района природата е прекрасна, селото пък е приятно и спокойно. А общинският център се намира само на  20 км."  Освен, че се намира в планински район със запазена природа, Салаш има и интересно минало. Още римляните преди векове открили това..

публикувано на 14.06.19 в 15:40

Как да оценим риска на работното място?

Често говорим за оценката на риска на работното място.  Прави се, за да се установят опасностите, свързани с работата, работния процес и работната среда, с последващо вземане на решение за ограничаване или премахване на този риск. С това се цели намаляване на трудовия травматизъм и професионалните заболявания в предприятието. Правната уредба за..

публикувано на 13.06.19 в 11:42

2/3 от българите склонни към нелегитимни практики заради материални цели

Екип от Българската академия на науките изследва икономиката в сянка и изважда на светло нагласите на българите- склонност да се търсят вратички в законите, търпимост към сивия сектор и стремеж към постигане на материални цели. По темата разговаряме с професор Емилия Ченгелова, ръководител на екипа, извършил изследването и писателя..

публикувано на 12.06.19 в 15:28

Нужни ли са държавни субсидии за партиите?

Партийните субсидии отново са на дневен ред. Премиерът Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ внася законопроект за 1 лев субсидия за партиите срещу получен един действителен глас на избори, вместо сегашните 11 лева. Проектозаконът беше подкрепен от 10 гласа на депутати на ГЕРБ и Обединени патриоти в правната комисия. Срещу него гласува Йордан Цонев от ДПС,..

публикувано на 11.06.19 в 14:23

Нови възможности за работа и препитание в защитени природни зони

Как да се развива местната икономика в населени места със защитени природни зони? Решение предлагат от природозащитната организация WWF- България. В две български общини- Белене и Иваново, които попадат в два природни парка "Персина" и "Русенски Лом", са разработени иновативни решения, свързани с нови възможности за препитание. 7 страни по..

публикувано на 10.06.19 в 14:28