Радостин Иванов открива изложба в БиблиоПощата във Видин

4
Снимка: Радостин Иванов


Художникът Радостин Иванов открива изложба живопис в Библиопощата във Видин. Експозицията, озаглавена "Сезон III", е последната от художественото турне на твореца - "Северозапад". В нея авторът показва 27 абстрактни творби:

"Абстрактното изкуство при мен дойде съвсем логично, след като 5 години преди това се занимавах с фотография и много силно търсех във фотографията как по абстрактен начин да представя реалността. И вече този преход към рисуването идва по най-натуралния начин и в най-чиста форма от фантазиите ми да творя...Надявам се наистина да съм успял да предам една изключително позитивна енергия, защото картините ми са изключително интересни - нестандартни и т.н., абстрактно изкуство, откъдето й да го погледнеш. Стремял съм се да е наистина зареждащо с позитивна емоция за вксеки един човек, който го погледне."

Официалното откриване на изложбата на Радостин Иванов ще се състои днес, от 16:00 часа, в Центъра за обучение, изкуство и култура към библиотеката - БиблиоПоща във Видин. Експозицията ще остане там до 20 юни.


Галерия

Вижте още

Да се пуши ли по заведенията?

От 2012 година влезе в сила забраната за тютюнопушенето в закрити обществени места. Често обаче сме свидетели на нарушаване на тази забрана.  Еколози и медици се обединиха в усилията си да стопират вредния навик поне на обществени места, каквито са заведенията, и постигнаха частичен успех, въпреки това пушачите продължават да димят, независимо от..

публикувано на 18.11.19 в 16:37

Пет минути са необходими, за да извадим скица на имот

Онлайн системата към Агенцията по геодезия, картография и кадастър предлага опцията да кандидатстваш за скица. Процедурата отнема минути и спестява посещаването на гишета и часове на опашката.  Първата стъпка е да имаме сканиран нотариалния акт на имота , разяснява инж. Владимир Гергов , началник на служба "Геодезия, картография и кадастър"-..

публикувано на 18.11.19 в 14:27

Училищна библиотека във Владимирово се нуждае от нови книги

От нови книги , с които да обнови наскоро реновираната си библиотека, се нуждае Професионална гимназия по транспорт "Владимир Минчев"- с. Владимирово . През лятото хореографът на местната Детска танцова формация (ДТФ) "Хорце" Зорница Карчева и нейните ученици възстановяват, поправят и започват да обновяват отдавна неактивната зала, която днес..

публикувано на 18.11.19 в 13:04

Новите шофьорски курсове ще включват кормуване в мъгла, през нощта и на магистрала

Повече практика и по-малко теория за бъдещите шофьори. Това гласят промени в шофьорските курсове, разписани от образователния министър Красимир Вълчев. По промените е постигнато съгласие в междуведомствена работна група с участието на министерства, КАТ, "Автомобилна администрация" и браншови организации. Задължителните часове по..

публикувано на 18.11.19 в 11:30

Човешките и божиите планове

Девета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че нашата грижа не трябва да бъде да събираме богатства на земята, чрез които да живеем доволно и охолно, и далеч от Твореца, а преди всичко да се развиваме, да изграждаме себе си, да печелим, разбира се, но чрез..

публикувано на 17.11.19 в 08:00
Колаж: Георги Нейков

Музикотерапията - съвременна научна дисциплина

"Музиката лекува душата и тялото"- този надпис се чете на някои италиански музикални инструменти от епохата на Ренесанса. Днес, 15 ноември, се отбелязва Европейския ден на музикотерапията. Инициативата се провежда за шести пореден път, като тази година мотото е "Beat the drum!", което в превод от английски означава "бийте барабана"...

публикувано на 15.11.19 в 16:26

Младежи учат деца на безопасно поведение на пътя

Лекция за безопасност на движението изнесоха доброволци от Български младежки червен кръст пред деца от 1 до 4 клас на Основно Училище "Любен Каравелов" Видин. Поводът- Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия, който се отбелязва на 17 ноември.  Децата бяха запознати с 10-те правила, които трябва да се спазват при..

публикувано на 15.11.19 в 14:17