Завърши първият випуск на професионалната паралелка в село Ново село

3
Снимка: Радио ВИДИН

СУ "Св. Св. Кирил и Методий“ във видинското Ново село изпрати абитуриентите от първия випуск на професионалната си паралелка "Логистика на товари и услуги“. В двора на училището, директорът Ирена Цветкова се обърна към 14-те зрелостници с професия "Куриер" с думите:

"Не забравяйте своите учители, защото с вас си тръгва и частица от тях.“  


Специален гост  бе първата класна на випуска Цветана Петрова, вече пенсионер, която посъветва своите ученици: 

"Мечтите са за силните. Следвайте мечтите си! Вярвам във вас. Всеки от вас има специално място в моето сърце.“ 


Абитуриентите връчиха шеговити грамоти на всеки учител. Своя класен ръководител Ангел Цветков те удостоиха със званието "Големият татко". 

Кметът на Община Ново село Георги Стоенелов  по традиция подари на всеки абитуриент книгата "Говорът на Ново село, Видинско“. По молба на училищното ръководство и с Решение на Общинския съвет на 8 випускници от социалнослаби семейства председателят бе предоставена помощ от 100 лв.


Галерия

Вижте още

Снимката на 18 ноември 2019 година

С шествие на деца от Основно Училище "Любен Каравелов" във Видин стартира втората част от дейностите на школото по отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.  Инициативата е на Комисията по безопасност на движението към училището, обясни председателят ѝ Колетка Павлова. Лидерите на КТ..

публикувано на 18.11.19 в 17:50

Пристигнаха част от противогрипните ваксини за възрастните хора от област Видин

Започна разпределянето на 100 000 противогрипни ваксини, предназначени за пенсионери над 65-годишна възраст в страната. Те ще бъдат доставени на семейните лекари, заявили желание да участват в програмата.  Ваксините са по национална програма и не постъпват в Регионалната здравна инспекция, а директно при личните лекари в зависимост от заявката, обясни..

публикувано на 18.11.19 в 17:27

15 специализирани машини ще чистят снега в Монтана

Община Монтана е готова за зимното поддържане. Градът е разделен на  2 района.  Общината има готовност за поддържането на улици, паркове и площади през зимата, съобщи кметът Златко Живков . Градоначалникът представи програмата на предприятие "Чистота" за работа през следващите няколко месеца. "1200 тона е пясъка и 150 тона сол. Две палета..

публикувано на 18.11.19 в 17:23

Монтана не е заплашена от воден режим

В язовир "Среченска бара" има достатъчно запас.  Над 12 200 000 кубика вода има в хидровъзел "Среченска бара". Пълният обем е от 15.5 милиона кубика. "Вода в "Среченска бара" има достатъчно" , заяви кметът на Монтана Златко Живков . По думите му, с лед направените водни цикли в Монтана и Враца загубите на питейна вода значително са намалели...

публикувано на 18.11.19 в 15:55

Няма опасност от воден режим във видинска област

Няма опасност от воден режим във видинска област на този етап, каза за радио Видин инж. Георги Владов , управител на местното ВиК дружество. Ситуацията се контролира от два независими един от друг източника- това са Регионалната здравна инспекция и "Водоснабдяване и канализация".  "Вода се черпи от кладенците "Раней" до Сланотрън. Мрежата функционира..

публикувано на 18.11.19 в 15:35

Детско шествие за Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия

С шествие на деца от Основно Училище "Любен Каравелов" във Видин стартира втората част от дейностите на школото по отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия .  Инициативата е на Комисията по безопасност на движението към училището, обясни председателят ѝ Колетка Павлова : "Искаме да обърнем внимание на..

публикувано на 18.11.19 в 15:26

Община Мездра участва в туристическо изложение в Румъния

Близо 10 000 участници от цял свят събра есенното изложение Ром експо 2019 в румънската столица Букурещ. Община Мездра също взе участие в туристическия форум заедно с партньорската община Добрословени по проект "Добре дошли в средновековието", финансиран по програма INTERREG V-A Румъния – България 2014 – 2020г. В рамките на четири дни..

публикувано на 18.11.19 в 15:01