Диана Експрес и Симфониетата ще зарадват видинчани

Снимка: Радио Видин

Една от най- обичаните български рок групи за всички времена Диана Експрес се завръща отново във Видин тази вечер, за да зарадва своите почитатели със спектакъла "Класика и Рок- 45 години Диана Експрес Симфони 2019". За никого не е тайна, че рокът отдавна се превърна в новата класика на нашето време. Доказват го и много от родните групи. Диана Експрес е сред малкото от тях, които признанието и любовта на публиката нарежда сред най-обичаните за всички времена. Групата е създадена от Митко Щерев през 1974 година и през нея са преминали цяла плеяда блестящи изпълнители като Васил Найденов, Георги Станчев, Чочо Владовски, Юксел Ахмедов и Илия Ангелов. Групата е с над 3 000 концерта в България и зад граница. Десетките любими на поколения българи хитове като ”Блус за двама”, “Две праскови и две череши”, “Утре”, “Душа”, „Молитва за дъжд”, “Есен”, “Северина”, създадени от творческия гений на Митко Щерев, са в основата на това, днес Диaна Експрес да е една от най- легендарните групи на България: "Много се радвам, че съм отново тук и се надявам заедно с Илия и останалите мои трима колеги и симфоничния оркестър на видинската филхармония да направим един истински музикален празник."- сподели Митко ЩеревДнес фронтмен на Диана Експрес е Илия Ангелов. Запазил духът на времето и все така рокаджийски настроен към живота, той носи все още същата мелодия в гласа си.

Диана Експрес тази вечер ще се представят от 19.00 часа пред видинската публика в спортна зала "Фестивална", в състав Митко Щерев, Илия Ангелов, Живко Топалов, Бисер Йосифов и Атанас Копчев. В блестящия спектакъл се включват Русенска филхармония, Симфониета Видин и добрият приятел на радио Видин - уникалният млад диригент с рок в сърцето Димитър Косев: "Досега съм правил концерти с музиката на Куийн, Рейнбоу и Дийп Пърпъл, но не съм свирил с тях. В момента свирим музиката на Диана Експрес, заедно с Диана Експрес и за мен е удоволствие, привилегия и огромна отговорност."- каза Димитър Косев

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.


Вижте още

Тони Димитрова: "Винаги ми е било приятно да идвам тук"

Обичаната българска певица Тони Димитрова ще изнесе концерт във Видин. Преди изявата гостува в следобедния блок на Радио ВИДИН "Цветовете на деня". "Една песен е едно малко послание, преминава през душата ми и аз я преживявам всеки път... Разпознавам песента, и ако ме докосне, я взимам... Времето отсява и показва коя песен я бива, тя остава в..

публикувано на 19.09.19 в 18:05

Благотворителна фотосесия в помощ на бездомните животни на Видин

Една от най-големите трудности, с които се сблъскват любителите на животни , е липсата на достатъчно средства, които да дарят на любимата си организация или за да подпомогнат четириног приятел в беда. Всяка стотинка може да е от помощ, но какво да правим, ако не разполагаме дори с толкова? Винаги има начин .. Тази седмица под наслов " Снимай се,..

публикувано на 19.09.19 в 16:20

Без телефон зад волана

КАТ започва акция срещу говорене по телефона зад волана. До 22 септември на територията на страната службите на Пътна полиция ще извършват засилен контрол за незаконосъобразното използване на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства. Целта на операцията е да се припомнят още веднъж последствията от пренебрегването на..

публикувано на 19.09.19 в 13:27

В "Музикална зона" на 19 септември 2019 слушаме Анна Томова-Синтова

На 22 септември българската оперна прима Анна Томова-Синтова става на 78 г. Макар вече да не е на сцена, любовта и към оперното изкуство не стихва – продължава да организира майсторски класове у нас и по света. Въпреки че живее в Германия, през април се завърна у нас, за да ръководи вокалната подготовка на певците за предстоящата тогава..

публикувано на 19.09.19 в 09:00

1 200 българчета в Чикаго тръгнаха на училище

Данните изнесе в "Другата истина" генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев . Според него, там се намира най-голяма българска общност зад граница. Само в района на голямо Чикаго живеят между 100 000 и 120 000 души: " Това обуславя и големия брой български училища в Чикаго- ние имаме над 12 училища. А за целия консулски окръг, за който..

публикувано на 18.09.19 в 18:10

Археолози търсят западната порта на крепостта Бонония във Видин

Започна новият археологически сезон в римската крепост Бонония във Видин. Проучването се ръководи от доц. д-р Здравко Димитров от Националния археологически институт с музей при БАН, който бе начело на археологическия екип и през предходните години. Задачата на екипа през този сезон ще бъде да разкрие западната порта на Бонония, обясни археологът:..

публикувано на 18.09.19 в 16:00

Молебен за чадородие бе отслужен във Видин

Двойки с репродуктивни проблеми преминаха безплатни прегледи и консултации във Видин. Организатор е фондация "Искам Бебе" . Като част от кампанията бе отслужен молебен за чадородие в катедралния храм "Свети Димитър". Проектът се казва "Надежда пътува“ и се осъществява между фондация „Искам бебе“ и една столична клиника - каза координаторът за..

публикувано на 18.09.19 в 15:02