Диана Експрес и Симфониетата ще зарадват видинчани

Снимка: Радио Видин

Една от най- обичаните български рок групи за всички времена Диана Експрес се завръща отново във Видин тази вечер, за да зарадва своите почитатели със спектакъла "Класика и Рок- 45 години Диана Експрес Симфони 2019". За никого не е тайна, че рокът отдавна се превърна в новата класика на нашето време. Доказват го и много от родните групи. Диана Експрес е сред малкото от тях, които признанието и любовта на публиката нарежда сред най-обичаните за всички времена. Групата е създадена от Митко Щерев през 1974 година и през нея са преминали цяла плеяда блестящи изпълнители като Васил Найденов, Георги Станчев, Чочо Владовски, Юксел Ахмедов и Илия Ангелов. Групата е с над 3 000 концерта в България и зад граница. Десетките любими на поколения българи хитове като ”Блус за двама”, “Две праскови и две череши”, “Утре”, “Душа”, „Молитва за дъжд”, “Есен”, “Северина”, създадени от творческия гений на Митко Щерев, са в основата на това, днес Диaна Експрес да е една от най- легендарните групи на България: "Много се радвам, че съм отново тук и се надявам заедно с Илия и останалите мои трима колеги и симфоничния оркестър на видинската филхармония да направим един истински музикален празник."- сподели Митко ЩеревДнес фронтмен на Диана Експрес е Илия Ангелов. Запазил духът на времето и все така рокаджийски настроен към живота, той носи все още същата мелодия в гласа си.

Диана Експрес тази вечер ще се представят от 19.00 часа пред видинската публика в спортна зала "Фестивална", в състав Митко Щерев, Илия Ангелов, Живко Топалов, Бисер Йосифов и Атанас Копчев. В блестящия спектакъл се включват Русенска филхармония, Симфониета Видин и добрият приятел на радио Видин - уникалният млад диригент с рок в сърцето Димитър Косев: "Досега съм правил концерти с музиката на Куийн, Рейнбоу и Дийп Пърпъл, но не съм свирил с тях. В момента свирим музиката на Диана Експрес, заедно с Диана Експрес и за мен е удоволствие, привилегия и огромна отговорност."- каза Димитър Косев

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.


Вижте още

В "Музикална зона" на 23 май 2019 слушаме Ричард Бона

Ричард Бона е виртуозен камерунски джаз басист, певец и композитор. Произхожда от семейство на гриоти – странстващи певци и поети в Западна Африка, съхранители на устното фолклорно творчество. Съчетава музиката на Западна Африка с култури от цял свят. Рядък африкански артист с доказана репутация в международен мащаб. За критиците -..

публикувано на 23.05.19 в 09:00

Руши се библиотеката в село Буковец

Днес ви срещаме с историята на библиотеката във видинското село Буковец. Повод за пътуването ни дотам бе публикация в социалните мрежи на жена от селото - Катрин Каменова и нейния апел за помощ. Отидохме и видяхме- стара дървена дограма, която е закована, стените се рушат, а покривът тече. "Написах тази публикация и качих снимките, тъй като съм..

публикувано на 22.05.19 в 17:55
Читалището в с. Арчар

Читалища недоволстват от законови промени

Читалищни дейци изразиха недоволството си от изискване в Закона за мерките срещу изпирането на пари, което задължава председателя на читалището като физическо лице, което притежава юридическото лице, отговарящо за всички операции, да бъде вписан в Агенцията по вписванията. В Интернет те са инициирали петиция под наслов "Будителите не сме търговци! За..

публикувано на 22.05.19 в 16:35

Елица Петрова: Грижата за собственото ни здраве е предпоставка за дълъг и достоен живот

Едва 40 % от хората в България знаят и контролират високото си кръвно налягане. Ето защо тази година Световният ден за борба с хипертонията - 17 май, премина под мотото "Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвното налягане" . Какво означава оптимален контрол, обясни в предаването "Направление здраве" председателят на Фондация "Национална..

публикувано на 20.05.19 в 17:24

Непрестанната надежда на Разслабления

Днес, Христовата Църква отбелязва Четвърта неделя след Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Неделята е наречена на Разслабления . "…и който пръв влизаше след раздвижване на водата, оздравяваше от каквато болест и де бе налегнат." ( Йоан 5 :4 ) "Възлюбени в Господа, братя и сестри, от..

публикувано на 19.05.19 в 08:00

Христина Кирилова - за историята като начин на живот

С историка Христина Кирилова си говорим тази седмица в "Калейдоскоп". Разговаряме уж за нея, а всъщност разговорът ни все отива към миналото на Видин, към онези знайни и незнайни наши предци, отдали живота си за свободата на родината. Защото оказва се в забързаното ни ежедневие някак си забравяме за най-висшето благо, което имаме, свободния живот,..

публикувано на 18.05.19 в 19:25

Жители на Черкаски: Не ни върви, защото не вярваме в собствените си сили

Днес рубриката "Добро утро, кмете!" гостува на село Черкаски . Намира се в община Вършец, а името му идва от руския юрист и държавник Владимир Черкаски. Генади Вельов провери какъв е животът на местните, стигат ли им заплатите и пенсиите, как се справят с поскъпването и доволни ли са от жизнения си стандарт точно по времето, когато в селския..

обновено на 17.05.19 в 19:00