В Белоградчик изпратиха абитуриентите си

3
Снимка: Радио ВИДИН

С благослов, отслужен от свещеноиконом Рафаил, ерхиерейски наместник на Белоградчишка духовна епархия започна тържеството по повод завършването на випуск 2019г. в училище "Христо Ботев" в Белоградчик. Директорът Цветан Михайлов поздрави абитуриентите и им пожела:

"Радваме се на вашата зрелост, на вашата успеваемост. Конкурентноспособни сте, силни и жизнени. Очакваме да посрещнете достойно предизвикателствата на живота, да израснете още по – силни и мъдри. Пътят ви няма да е лек и не трябва да бъде, защото така ще се радвате на истинските, на малките и на големите победи." 

Цветан Михайлов благодари и на родителите за тяхната отзивчивост и подкрепа през годините. Кметът Борис Николов се обърна към випускниците със съвета:

"Не щадете усилия, старайте се за всичко – няма труд, който да не е възнаграден. Не винаги, когато ви се иска резултатът идва и не винаги колкото ви се иска той се получава, но няма труд и усилие, което да не е възнаградено." 

Председателят на Общински съвет – Белоградчик Мирослава Чавдарова също поздрави завършващите ученици: 

"Вярно е, че настъпва моментът, в който вие трябва да вземете живота си в свои ръце. Ще срещнете много трудности, но ще имате и хубави моменти. От вас зависи какъв път ще изберете и колко упорити ще бъдете в постигане на целите."

Класните ръководители Моника Милкова и Силвия Радкова също се обърнаха към своите ученици с мили и трогателни думи на благодарност и пожелания за успехи в живота, който им предстои. Учениците от двете паралелки благодариха на своите учители и родители за грижите и търпението към тях. На тържеството присъстваха представители на институции и учреждения от града, класните ръководители от началното училище и възпитателите от детската градина, близки и родители. Абитуриентите се простиха с преподавателите си под звуците на последния училищен звънец. 


Галерия

Вижте още

Празнично шествие за 24 май премина по улиците на Белоградчик

С празнично шествие по главната улица на Белоградчик започна отбелязването на Деня българската просвета и култура и славянската писменост. В него участваха децата от ДГ "Иглика", НУ "Васил Левски" и СУ "Христо Ботев", както и представители на културните организации и институции. Прeд събралото се множество на площад "Възраждане" кметът..

публикувано на 24.05.19 в 17:56

За 24 май наградиха просветни дейци в Монтана

В Монтана за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост обявиха носителите на  почетна значка на община Монтана и почетното отличие "Неофит Рилски" на министъра на образованието. Отличените са   92-годишният  доктор - физиотерапевт Георги Б.Георгиев популярен с периодичните си анализи в местни вестници,..

публикувано на 24.05.19 в 17:00

Паметник на кинорежисьора Людмил Кирков е открит във Враца

Кметът на Враца Калин Каменов и актьорът Филип Трифонов откриха официално паметник-чешма в памет на емблематичния кинорежисьор Людмил Кирков, роден във Враца и заснел едни от най-великите български филми - "Момчето си отива", "Оркестър без име", "Селянинът с колелото". Идеята за създаване на монумента е на инициативен комитет "В памет..

публикувано на 24.05.19 в 16:00

За 24 май наградиха учители и изявени деятели на културата

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост беше отбелязан във Видин с празнично шествие, награждаване на изявени деятели и концерт. Шествието потегли от средно училище "Цар Симеон Велики" към откритата сцена пред художествената галерия "Никола Петров". Духовият оркестър при училището по изкуствата "Св. св. Кирил и..

публикувано на 24.05.19 в 15:25

50- годишнината на училище "Иван Вазов" отбелязаха в Берковица

С голям празничен концерт берковското основно училище "Иван Вазов" отбеляза своя половинвековен юбилей. Препълненият салон на читалище "Иван Вазов" в Берковица събра поколения учители и ученици, родители, граждани, обединени от спомените, традицията и благодарността. Тържеството уважиха народният представител Илиян Тимчев,..

публикувано на 24.05.19 в 14:46

До края на август ще има комплекс за мини футбол на колодрума във Видин

До края на август ще приключи изграждането на комплекса за мини футбол на колодрума във Видин . Инвестицията е на Българския футболен съюз. За да бъде реализирана, Общинският съвет е учредил безвъзмездно право на строеж върху имота в полза на Българския футболен съюз за срок от 25 години, каза кметът Огнян Ценков . Заедно с изпълнителния..

публикувано на 24.05.19 в 12:18

Наградиха деятели за принос в образованието и културата в Лом

Награди за принос в образованието и духовната култура връчи кметът Пенка Пенкова на 24 май в Лом . Общо 57 културни деятели, учители и ученици получиха грамоти и почетни плакети за своите постижения.   Женският вокален ансамбъл "Мистерия на българските гласове" зарадва ломчани с концерт пред  Народно читалище „Постоянство”, където се..

публикувано на 24.05.19 в 12:00