В Белоградчик изпратиха абитуриентите си

3
Снимка: Радио ВИДИН

С благослов, отслужен от свещеноиконом Рафаил, ерхиерейски наместник на Белоградчишка духовна епархия започна тържеството по повод завършването на випуск 2019г. в училище "Христо Ботев" в Белоградчик. Директорът Цветан Михайлов поздрави абитуриентите и им пожела:

"Радваме се на вашата зрелост, на вашата успеваемост. Конкурентноспособни сте, силни и жизнени. Очакваме да посрещнете достойно предизвикателствата на живота, да израснете още по – силни и мъдри. Пътят ви няма да е лек и не трябва да бъде, защото така ще се радвате на истинските, на малките и на големите победи." 

Цветан Михайлов благодари и на родителите за тяхната отзивчивост и подкрепа през годините. Кметът Борис Николов се обърна към випускниците със съвета:

"Не щадете усилия, старайте се за всичко – няма труд, който да не е възнаграден. Не винаги, когато ви се иска резултатът идва и не винаги колкото ви се иска той се получава, но няма труд и усилие, което да не е възнаградено." 

Председателят на Общински съвет – Белоградчик Мирослава Чавдарова също поздрави завършващите ученици: 

"Вярно е, че настъпва моментът, в който вие трябва да вземете живота си в свои ръце. Ще срещнете много трудности, но ще имате и хубави моменти. От вас зависи какъв път ще изберете и колко упорити ще бъдете в постигане на целите."

Класните ръководители Моника Милкова и Силвия Радкова също се обърнаха към своите ученици с мили и трогателни думи на благодарност и пожелания за успехи в живота, който им предстои. Учениците от двете паралелки благодариха на своите учители и родители за грижите и търпението към тях. На тържеството присъстваха представители на институции и учреждения от града, класните ръководители от началното училище и възпитателите от детската градина, близки и родители. Абитуриентите се простиха с преподавателите си под звуците на последния училищен звънец. 


Галерия

Вижте още

Снимката на 15 ноември 2019 година

Пътна полиция напомня на водачите, че трябва да обърнат внимание на  гумите   на техните превозни средства. Според Закона за движение по пътищата, през периода от 15 ноември до 1 март превозните средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm.  С решение на..

публикувано на 15.11.19 в 17:55

Празник на "Виното и Хорото" отбелязват в село Гомотарци

Във видинското село Гомотарци утре ще празнуват закриването на гроздобера. В района с хубави вина са организирали фолклорен празник на "Виното и Хорото" . Организатори са Пенсионерски клуб "Гомо", Инициатива на Младите хора от село Гомотарци и НЧ"Просвета-1928". "На празника ще се дегустира млади вина и ще се играят хора" , каза една от..

публикувано на 15.11.19 в 17:05

Грамота за Областния съвет на Съюза на ветераните от войните

 Началникът на Държавен архив-Видин Светлана Кръстева връчи благодарствена грамота на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните във Видин. Поводът за грамотата е дарението от  архивни документи, свързани с историята на съюза на ветераните и с изграждането на военни паметници.  "Получихме документи за историята на Съюза на ветераните,..

публикувано на 15.11.19 в 16:17

Конкурс за видеоклип търси достойнствата на Видин

Конкурс за късометражен видеоклип на тема "Видин през моите очи" инициира видинчанин, завърнал се наскоро от Съединените щати. Целта е да бъдат поощрени талантливите хора, а техните творби да помогнат за популяризирането на Видин, обясни Едуард Тодоров: "Най-вече да се намерят и да се насърчат местни, видински таланти в сферата на създаването на..

публикувано на 15.11.19 в 15:48
общински съвет видин

Двама нови общински съветници влизат в местния парламент на Видин

С решение на Общинската избирателна комисия, двама нови общински съветници ще попълнят състава на местния парламент във Видин. Те са от листата на местна коалиция СДС, обясни председателят на Общинската избирателна комисия Павел Петков: "Причината за тези решения е обстоятелството, че лицата, които напуснаха Общинския съвет, заемат вече постове..

публикувано на 15.11.19 в 14:45

Извънредно заседание на Общинския съвет във Враца днес

Съветниците от общинския съвет на Враца се събират извънредно тази вечер. В дневния ред на първата сесия на местните парламентаристи са включени 7 точки. Очаква се за заместник-председател да бъде номиниран Владимир Христов. Юристът от квотата на ГЕРБ и досега изпълняваше тази функция. Освен него съветниците ще гласуват имената на..

публикувано на 15.11.19 в 14:01

Ветераните от войните почетоха загиналите в Сръбско-българската война

Областният съвет на Съюза на ветераните от войните във Видин бе домакин на зонална среща, на която присъстваха представители на Областните съвети на ветераните от войните от Плевен, Враца и София. Гостите посрещна заместник-кметът Борислава Борисова : "По повод зоналната среща във връзка с домакинството на град Видин, да ви поздравя от името на..

публикувано на 15.11.19 в 13:36