Фестивалът на талантите- за едно по-добро бъдеще

8
Снимка: Радио Видин

35 училища от област Видин взеха участие във Фестивала на талантите под наслов "Цветове и усмивки". Всички ученици представиха уменията си в клубовете по интереси и извънкласни дейности. Фестивалът се проведе в Крайдунавския парк пред Библиопощата във Видин. Той беше открит от кмета на общината Огнян Ценков и от началника на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.


Фестивалът събра  всички училища, намиращи се на територията на област Видин. В него се включиха ученици и  учители с представяне на изложби, изработени макети, предмети от приложното изкуство, както и с различни дейности, с които показваха наученото от тях.


През цялото време, докато присъстващите се разхождаха и можеха да опитват различни напитки, да участват в различните дейности на клубовете, пред Библиопощата се изявяваха ученически групи по народни и модерни танци, певчески групи, арт работилници, което създаваше весела, приятна и зареждаща атмосфера.


 ПГ " Проф. д-р Асен Златаров" представи няколко клуба - "Роботика", "Млад сервитьор-барман" и "Млад турист":


"Представяме платки за захранване с диоди, правим проекти с водород, занимаваме се с роботи, които изпълняват мисии, иновативно е. Програмираме различни програми и правим нови открития. Могат да се правят много неща, всичко зависи от това колко сме креативни... В момента правим безалкохолни коктейли. Клуб "Млад турист" има основна дейност, а тя е участие с 30 ученици в Националния поход "По стъпките на Ботев".."


Голям интерес предизвикаха природонаучните клубове и по-конкретно клубът по химия към СУ "Цар Симеон Велики", които представяха атрактивни горящи смеси. Децата потапяха ръката си в смес от пяна и други химически елементи и тя се запалваше.


Заместник-областният управител Лъчезар Попиванов коментира така днешното ученическо събитие:


"Оказа се доста по-грандиозно, отколкото го очаквах, такъв прекрасен фестивал и прекрасен отбор- ученици, родители учители. Това е правилният начин да се разгърне потенциалът на едно дете и да благодаря на всички организатори и присъстващи, че всички сме част от голямата идея – да съградим по-добро бъдеще."


Днешният фестивал "Цветове и усмивки" събра в себе си всички умения, интереси, възможности, качества на учениците от цялата област. Те се изявиха във всички сфери - изкуство, култура, природонаучни, точни, хуманитарни науки, туризъм, екология и показаха, че могат всичко. Да им пожелаем успехи и дръзновение в техните начинания!

Галерия

Вижте още

Облекчават учебните програми по математика в прогимназиален етап

Учебните програми по математика за 5, 6 и 7 клас ще бъдат преразгледани с цел да бъдат облекчени - това съобщи министърът на образованието и науката  Красимир Вълчев  преди дни пред депутатите от парламентарната просветна комисия. Основната посочена причина е натрупването на  изоставане  в голям брой ученици. Сформирана е неформална група,..

публикувано на 16.10.19 в 18:00

Млади патриоти разкриват "Забравените личности" на Ломския край

Ученици от ломското училище "Димитър Маринов" ще посетят българските места в Букурещ . Екскурзията е награда за участието им в литературноисторически конкурс на тема "Забравените личности" . Конкурсът е организиран от социалната мрежа за добри дела "Volontime", но идеята младите патриоти от Лом да пътуват до румънската столица е на известния онколог..

обновено на 16.10.19 в 15:45

Жители на Златия негодуват заради осакатени дървета

Дървета са отрязани наполовина в село Златия , община Вълчедръм, сигнализира слушател на Радио Видин . Според него, това е станало при почистването на клони от служители на електроснабдителната компания. Здравка Гергова , собственик на имот в селото, изрази възмущението си от случилото се: "На мен ми се обади момчето от фирмата за охрана и ми..

публикувано на 16.10.19 в 15:35

Труден ли е изборът на университет?

Изборът на университет, специалност и бъдеща професия може да бъде доста труден за младите хора. С толкова много варианти и опции не е лесно да вземеш окончателно решение за бъдещето си. Или поне при повечето тийнейджъри е така. "При избора на университет наистина може да има много трудности. Намираме се в такава възраст, че не всички сме..

публикувано на 16.10.19 в 15:05

Подменят електрическите стълбове в квартал "Нов път", жителите недоволни от работата

Нередности при подмяната на електрическите стълбове във видинския квартал "Нов път" карат Йордан Ванков да потърси Радио ВИДИН за съдействие. Нашият слушател алармира, че след подмяната им, фирмата не почиства:  "Възмущава ме изпълнението на подмяната на електрическите стълбове с по-високи. Изпълнението и замърсява, и затруднява..

публикувано на 15.10.19 в 16:25

Във Видин отбелязаха Международния деня на белия бастун

С празнична програма видинската организация на Съюза на слепите в България отбеляза Деня на белият бастун. В световен мащаб той започва да се чества по инициатива на Националната федерация на слепите на САЩ от юли 1963 г. "Белият бастун" е символ на слепите хора, щом човек е с такъв, това значи, че има нужда от помощ. С навлизането на демокрацията..

публикувано на 15.10.19 в 15:14

Време е да подготвим автомобила за зимния сезон

Макар в момента времето навън да не подсказва с нищо, че зимата наближава, студените утрини и капките роса по стъклата на автомобилите вече са все по- често срещани. Подготовката на автомобилите за зимно шофиране е важна и неотложна част от нашето всекидневие. Ако ви предстои шофиране през студения сезон е добре да свършите някои основни неща,..

публикувано на 14.10.19 в 15:16