Пътуващо кино гостува в Белоградчик

Пътуващо кино ще гостува в Белоградчик на 22 май. Четири прожекции ще бъдат представени по покана на Младежкия дом в града.

В програмата са включени са филми за всяка възраст. От 11.30  и от 16.00 часа за децата ще се прожектират съответно анимационният филм "Астерикс" и "Пепеляшка", адаптиран на български език. От 14.00 часа за юношите ще бъде представен филмът на Мариан Вълев "Лошо момиче", с участието на Любомира Башева, Елена Телбис, Диляна Попова, Велислав Павлов и Деян Донков.  

За възрастните е прожекцията от 17.30 часа, когато ще могат да гледат сръбския филм "Южен вятър" на режисьора Милош Аврамович. Във филма участват Небойша Глоговац, Милош Бикович и Драган Белогърлич, както и няколко български актьори. 

Прожекциите на филмите са в салона на Народно читалище "Развитие 1893".

Вижте още

В Берковица честват 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков

На 22 октомври, от 17:30 часа, в Къща-музей "Иван Вазов" ще бъде представена книгата "През февруари при бащата на "Януари". Гостува авторът- журналистът и краевед от Лом Юлий Йорданов. Ще бъде подредена изложба от карикатури по произведения на Йордан Радичков и неговите герои в Къща-музей "Иван Вазов". На 23 октомври, от 17:30 часа, ще бъде открита..

публикувано на 21.10.19 в 14:18

В Лом обявиха наградите от Националния литературен конкурс "Яна Язова"

Журито присъди на Петя Янева от София първа награда за разказа "Когато дъждовните капки срещнат съдбата си". Втора награда получава Кристина Красимирова от село Сталийска Махала, община Лом, за разказа "Една звезда", а Мариела Йорданова от Карнобат е отличена с трета награда за разказа "Просто Милен".  Две са специалните награди за есета,..

публикувано на 21.10.19 в 12:10

Видин бе домакин на младежки обмен

Видин бе домакин на младежки обмен на тема "Младите хора и медиите", в рамките на който 42-ма младежи от 6 страни повишиха медийната си грамотност и умения за критично мислене. Домакин бе Сдружение "Видински фонд "Читалища", а гостите  - представители на организации от Турция, Италия, Северна Македония, Гърция и Хърватия. Младите хора изпълняваха..

публикувано на 21.10.19 в 09:19

Без бонуси от местни такси за инвеститор във Враца

Няма да бъдат опростени малко над 31 000 лева от такси, при стартирането на проекта за нов завод за каучукови изделия за автомобилостроенето във Враца. Това стана ясно на последната сесия на общинския съвет, където докладната бе оттеглена. По време на дебатите се разбра, че мнозинството не би одобрило подобно предложение. Общински съветници изразиха..

публикувано на 21.10.19 в 08:15

Младежи от община Ружинци подписаха трудови договори по проект

50 младежи на възраст до 29 години подписаха трудови договори по проект "Нова възможност за младежка дейност", на територията на община Ружинци. Благодарение на участието си в проекта младежите ще имат възможността да придобият професионален опит и практически умения чрез стажуване и обучение по специалността, за период от 6 месеца, с определен от..

публикувано на 20.10.19 в 14:10

Отбелязваме Световния ден за профилактика на йоддефицитните заболявания

Днешният 20 октомври е обявен за Световен ден за профилактика на йоддефицитните заболявания. Те са глобален проблем, който засяга над 1,5 млрд. души по света. България е част от балканския йоддефицитен район, тъй като голяма част от територията й е с намалено количество йод в почвата и водата, каза д-р Мариана Чавдарова , началник отдел "Държавен..

публикувано на 20.10.19 в 13:30

Продължават ремонтите на училища в община Лом

Продължават ремонтните дейности в ОУ "Константин Фотинов" в Лом. В момента се извършва вътрешен ремонт на сградата и се изгражда нов физкултурен салон. На учебното заведение ще бъдат доставени нови чинове, маси, интерактивни дъски и допълнително училищно оборудване за класните стаи. Продължаващият ремонт налага  учениците да продължат, както и..

публикувано на 20.10.19 в 13:00