С празнично шествие ще започне 24 май във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

24 май- Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост ще бъде отбелязан във Видин с празнично шествие, награждаване на изявени деятели и празничен концерт, съобщиха от пресцентъра на Община Видин.

В 10.45 часа от средно училище "Цар Симеон Велики" ще тръгне празнично шествие до художествената галерия "Никола Петров".

В 11.00 часа ще започне награждаването на изявени деятели в областта на образованието, културата и изкуството.

На откритата сцена в Крайдунавския парк ще се проведе празничен концерт на ансамбъла за народни песни и танци "Дунав", детски танцов състав и фолклорен ансамбъл "Цвят" при  читалище "Цвят-1870".


Вижте още

Продължава кампанията "Северозапазване"

Приключи вторият етап на кампанията "Северозапазване" в град Кула, която цели възстановяване на градския парк. "Сега третият етап предстои. Почти всичко е окосено, изчистено, сухите дървета са изрязани. Сложени са вече нови пейки и кошчета съвместно с Община Кула. Боядисали сме съоръженията. Изчистили сме пясъчниците. Предстои слагане на..

публикувано на 15.06.19 в 17:55

"Село назаем" за четвърти път в Долни Вадин

Стартира набирането на доброволци за "Село назаем". Инициативата ще се проведе за четвърта поредна година в село Долни Вадин, община Оряхово. Една основна група от 10 човека ще живее със селото 5 дни, други доброволци на по- малки групи ще помагат на местното читалище. "Много ни се иска да направим и втора група, ако намерим финансиране, но..

публикувано на 15.06.19 в 17:37

Забранен е риболовът в част от язовир Кула

Забранена зона за риболов има на язовира до град Кула. В тази част от водоема има риба, която все още не е хвърлила хайвера си, обясни Станислав Кръстев - председател на местното сдружение "Риболовен свят Кула": "Забранената зона включва реката, вливаща се във водоема, около нея има два моста- тази зона и 200 метра след големия мост. Може да се..

публикувано на 15.06.19 в 17:19

В Димово започва фолклорният събор "Жива вода"

Това е 11-то издание на фолклорния събор "Жива вода", който ще се проведе в град Димово. Участие са заявили 20 самодейни състава. Нов момент тази година е пиесата, подготвена от ученици от местното училище. "Започваме с гостите от град Видин, Ново село, от Сърбия и Румъния ще имаме гости. Ще се включат и други читалища от околностите на Северозападна..

публикувано на 15.06.19 в 16:50

Алея на занаятите за празника на Монтана

Над 50 майстори от цялата страна се включиха в алеята на занаятите, организирана от регионалната занаятчийска камара и Община Монтана. Инициативата е на един от най- дейните членове на съсловието в града Лидия Костова и се провежда традиционно в дните около "Свети дух"– празник на Монтана. Кметът Златко Живков поздрави всички с добре дошли и им пожела..

публикувано на 15.06.19 в 15:52

Предстои ново пръскане срещу комари и кърлежи в Лом

За трети път през тази година в Лом ще се пръска срещу комари и кърлежи. Третирането ще бъде извършено следващата седмица при подходящи метеорологични условия. Акцията е заради голямата влажност от падналите дъждове и високите води на Дунав, което предизвика масовата поява на жилещите насекоми в района. Общо за пръскане срещу комари, кърлежи и бълхи..

публикувано на 15.06.19 в 14:57

Библиотеката във Враца с национална награда

Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца е носител на националната награда "Христо Г. Данов". "Тази награда е в категория "Библиотеки и библиотечно дело" и тя беше връчена във връзка със сайта "Карта на времето", който регионалната библиотека създаде и работи доста усилено по него" , каза директорът на библиотеката Силвия Врачовска . Уебсайтът..

публикувано на 15.06.19 в 14:12