С празнично шествие ще започне 24 май във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

24 май- Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост ще бъде отбелязан във Видин с празнично шествие, награждаване на изявени деятели и празничен концерт, съобщиха от пресцентъра на Община Видин.

В 10.45 часа от средно училище "Цар Симеон Велики" ще тръгне празнично шествие до художествената галерия "Никола Петров".

В 11.00 часа ще започне награждаването на изявени деятели в областта на образованието, културата и изкуството.

На откритата сцена в Крайдунавския парк ще се проведе празничен концерт на ансамбъла за народни песни и танци "Дунав", детски танцов състав и фолклорен ансамбъл "Цвят" при  читалище "Цвят-1870".


Вижте още
видин гпче езикова гимназия йордан радичков

Видинската езикова гимназия почете своя патрон

Видинската гимназия за преподаване на чужди езици почете 90-годишнината от рождението на своя патрон Йордан Радичков днес с различни мероприятия, сред които и конкурс по литература.  "Всички наши дейности бяха днес. Традиция е литературният конкурс, за рисунка, за есе, разказ и стихотворение. Учениците представят свои торби, а след това връчваме..

публикувано на 23.10.19 в 15:30

127 са избирателните секции за местния вот във Видин

127 ще са избирателните секции в община Видин. Пет от тях ще са подвижни за гласуване на хора с увреждания. Освен на обичайните места, избирателни секции ще има в болницата във Видин, както и в Дома за възрастни хора в село Кутово.   "В навечерието на изборите за кметове и общински съветници сме. Остават броени дни. Общинска избирателна..

публикувано на 23.10.19 в 15:00

Пристигнаха бюлетините за местните избори във Враца

Бюлетините за Местни избори 2019 пристигнаха днес в Областна администрация - Враца.  Бюлетините са транспортирани при засилена полицейска охрана до областния център и са  получени от упълномощени представители на областния управител и на 10-те общински избирателни комисии. Под контрола на общинските избирателни комисии и охрана от органите на..

публикувано на 23.10.19 в 14:22

Математици получиха награди във Видин

Победителите в Димитровденското математическо състезание бяха наградени във Видин със златни медали и грамоти. Около 400 участници- ученици и възрастни от България, Румъния и Сърбия, взеха участие в 16-тото издание на надпреварата. Най-много са участниците от ППМГ "Екзарх Антим I" - 96, каза Камелия Иванова , председател на Съюза на математиците-Видин:..

публикувано на 23.10.19 в 14:05

Още 4 нови автобуса пристигнаха във Враца

Още 4 чисто нови автобуса бяха приети в  депото на "Тролейбусен транспорт" Враца.  Предстои превозните средства да бъдат регистрирани, след което ще обслужват линиите на градския транспорт в кварталите "Бистрец" и "Кулата", както и в населените места на Враца, съобщават от Общината. От днес по линии №3 и №4 се движат и първите 4 автобуса по..

публикувано на 23.10.19 в 14:02

Литературен салон организират във Видин

Литературен салон, посветен на празника на Видин - Димитровден, организират Читалище "Цвят" и Дружеството на писателите. Гост на събитието ще бъде поетът Атанас Звездинов, обясни Диана Сиракова от организаторите. "Той е написал много интересно стихотворение, оригинален автор е. Макар, че тук не е много популярен, но пък е много звезден. Той е..

публикувано на 23.10.19 в 12:25

Денят на народните будители ще бъде отбелязан в община Кула

Денят на народните будители- 1 ноември традиционно се отбелязва във всички културни и просветни заведения в община Кула с подобаващи за целта събития.  Читалище "Просвета-1882" в град Кула  и тази година ще събере всички свои служители, самодейци и участници в групи и състави на мащабно тържество, с участието на танцовите състави, народен хор..

публикувано на 23.10.19 в 12:07