Ломска поетеса представя свои стихове във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Поетесата Мария-Розалия Владимирова живее и твори в град Лом. Своите две стихосбирки "Интроспективно" и "Интроспективно 2" ще представи днес от 17:30 часа в залата за изяви на отдел "Заемна за възрастни" в регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин.

В първата поетична книга намират място стихове, писани в продължение на 30 години. Във втората са събрани най-новите лирични произведения на авторката. Илюстрациите в книгите са дело на Мария-Розалия, която освен да пише обича и да рисува.

"Имат книгите привкус на лиричен дневник. Не можех да изоставя ранните си стихотворения", каза в студиото на Радио ВИДИН  Мария-Розалия Владимирова.

Поетесата има и много проза:

"Това е динамичният живот сред интересни хора, сред чешити, от онзи Лом, за който говорим. Защото имах щастието да израстна сред изключително образовани, много духовити, банално честни, искрени хора."

Целия разговор с поетесата Мария-Розалия Владимирова може да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Пикникът- начин на употреба

Днес е международният ден на пикника . Празникът възниква в началото на 20-ти век. Тогава американските профсъюзи започват да събират своите членове на трапеза сред природата и да дискутират исканията, които да поставят пред работодателите и властите. Освен релаксиращ ефект, похапването на открито може да разчупи работния стереотип и да..

публикувано на 18.06.19 в 18:17

Ред и начини за плащане на глоби по Закона за движението по пътищата

Правилата за движение по пътищата и контролът за спазването им се регламентират в Закона за движението по пътищата . Състоянието на безопасността на движението по пътищата е отражение не само на състоянието на пътната инфраструктура, правилата за движение и техническата изправност на пътните превозни средства, движещи се по пътищата, отворени за..

публикувано на 18.06.19 в 11:13
басейн

Лятото- сезонът на басейните

Колкото повече се покачват температурите, толкова повече се увеличава и желанието у нас да се разхладим. Не всеки обаче има късмет да живее близо до море, затова и заместваме морските плажове с басейни. Сезонът за градските плажове обикновено се открива на 1 юни. Колкото и добре да са поддържани басейните, все пак има рискове за нашето здраве и трябва..

публикувано на 17.06.19 в 15:53

"Неделник" от 16 юни 2019 година

Ето го "Неделника"! Преглеждаме за начало старите вестници. В неделя православната църква отбеляза един от големите си празници - Петдесетница . Празникът възпоменава слизането по чуден начин на св. Дух над апостолите. Това велико новозаветно събитие се приема за рожден ден на Христовата църква. Картината на празника допълва врачанският..

публикувано на 17.06.19 в 11:18

Музикален понеделник с Vaya Con Dios

Всеки понеделник в "Музикална зона" събираме най- хубавите песни  на най-големите звезди от световната и родната музикална сцена и ви ги подаряваме в ефира на радио Видин. Този понеделник нашите музикални герои са Vaya Con Dios. Vaya Con Dios (в превод от испански „Върви с Бога“) е белгийска музикална група, която се отличава с характерното си звучене..

публикувано на 17.06.19 в 09:49

Видин - няма дърво, няма проблем

За отрязано дърво в района на автогарата във Видин ни сигнализира наш слушател. Възрастният мъж, който живее в блок в съседство каза за Радио ВИДИН, че тази сутрин, когато се събудил е видял паднало дърво в двора на Автогарата: "Питам съседите, казаха: май тия от автогарата са го отрязали. Минах в автогарата, нямаше го диспечера, шофьор имаше там и..

публикувано на 14.06.19 в 14:17

Градски младежи ще живеят 21 дни във видински села

Млади хора ще живеят 21 дни при семейства от три видински села- Синаговци и Кошава в община Видин и Неговановци в община Ново село. Те ще трябва активно да участват в живота на селото и да са от помощ на домакинството, в което ще живеят. Това може да включва грижа за чистотата в къщата, помощ в градината, грижа за животни и други. В някои от селата..

публикувано на 11.06.19 в 18:30