Над 250 дела за малолетни и непълнолетни във Враца

Снимка: Архив

Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в област Враца са образували 277 възпитателни дела през 2018 г. Броят на решените дела е 259, като в срок до един месец има санкция по 255, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Северозапад.

През изминалата година комисиите са наложили 329 възпитателни мерки по чл. 13, ал.1 от ЗБППМН за извършването на 285 обществено-опасни деяния на 269 души. Най-често са били налагани възпитателните мерки „предупреждение” –  в 125 случая; „поставяне под възпитателен надзор на родителите или на лицата, които ги заместват” в 81 случая; „поставяне под възпитателен надзор на обществен възпитател” - в 68.

Малолетните и непълнолетните с наложени възпитателни мерки в областта през 2018 г. са 269. От тях малолетни са 39, непълнолетни са 230, като 124 са с начално и незавършено начално образование, а 135  с основно образование.


Вижте още

В Берковица честват 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков

На 22 октомври, от 17:30 часа, в Къща-музей "Иван Вазов" ще бъде представена книгата "През февруари при бащата на "Януари". Гостува авторът- журналистът и краевед от Лом Юлий Йорданов. Ще бъде подредена изложба от карикатури по произведения на Йордан Радичков и неговите герои в Къща-музей "Иван Вазов". На 23 октомври, от 17:30 часа, ще бъде открита..

публикувано на 21.10.19 в 14:18

В Лом обявиха наградите от Националния литературен конкурс "Яна Язова"

Журито присъди на Петя Янева от София първа награда за разказа "Когато дъждовните капки срещнат съдбата си". Втора награда получава Кристина Красимирова от село Сталийска Махала, община Лом, за разказа "Една звезда", а Мариела Йорданова от Карнобат е отличена с трета награда за разказа "Просто Милен".  Две са специалните награди за есета,..

публикувано на 21.10.19 в 12:10

Видин бе домакин на младежки обмен

Видин бе домакин на младежки обмен на тема "Младите хора и медиите", в рамките на който 42-ма младежи от 6 страни повишиха медийната си грамотност и умения за критично мислене. Домакин бе Сдружение "Видински фонд "Читалища", а гостите  - представители на организации от Турция, Италия, Северна Македония, Гърция и Хърватия. Младите хора изпълняваха..

публикувано на 21.10.19 в 09:19

Без бонуси от местни такси за инвеститор във Враца

Няма да бъдат опростени малко над 31 000 лева от такси, при стартирането на проекта за нов завод за каучукови изделия за автомобилостроенето във Враца. Това стана ясно на последната сесия на общинския съвет, където докладната бе оттеглена. По време на дебатите се разбра, че мнозинството не би одобрило подобно предложение. Общински съветници изразиха..

публикувано на 21.10.19 в 08:15

Младежи от община Ружинци подписаха трудови договори по проект

50 младежи на възраст до 29 години подписаха трудови договори по проект "Нова възможност за младежка дейност", на територията на община Ружинци. Благодарение на участието си в проекта младежите ще имат възможността да придобият професионален опит и практически умения чрез стажуване и обучение по специалността, за период от 6 месеца, с определен от..

публикувано на 20.10.19 в 14:10

Отбелязваме Световния ден за профилактика на йоддефицитните заболявания

Днешният 20 октомври е обявен за Световен ден за профилактика на йоддефицитните заболявания. Те са глобален проблем, който засяга над 1,5 млрд. души по света. България е част от балканския йоддефицитен район, тъй като голяма част от територията й е с намалено количество йод в почвата и водата, каза д-р Мариана Чавдарова , началник отдел "Държавен..

публикувано на 20.10.19 в 13:30

Продължават ремонтите на училища в община Лом

Продължават ремонтните дейности в ОУ "Константин Фотинов" в Лом. В момента се извършва вътрешен ремонт на сградата и се изгражда нов физкултурен салон. На учебното заведение ще бъдат доставени нови чинове, маси, интерактивни дъски и допълнително училищно оборудване за класните стаи. Продължаващият ремонт налага  учениците да продължат, както и..

публикувано на 20.10.19 в 13:00