Краеведи ще четат в Мездра

В четвъртък /23 май/ от 14.00 часа в Заседателната зала на община Мездра ще се проведат за девети пореден път Майски краеведски четения, включени в Празниците на културата "Мездра май 2019".

Програмата на четенията включва 16 проучвания и изследвания от историята на Мездра и селата Зверино, Долна Кремена, Кален, Кунино, Лик и Моравица. Свои разработки ще представят Анета Дилова, Бистра Цолова, Валентина Цекова, Димитрина Иванова, Ивана Захариева, Иванка Начева, Мариана Димитрова, Милка Пухалска, Милена Асенова, Мирослав Гетов, Ралица Ангелова, Рени Митева, Светла Кръстева, Стефан Здравков,Христина Маринска и Янка Николова.


Вижте още

Снимката на 23 октомври 2019 година

По 8 000 лв. за трета поредна година се отпускат от бюджета на община Видин за всяка детска градина, като строително-монтажните работи са изцяло по изискване на директорите.  В рамките на предвидените средства в отделните детски заведения са извършени различни дейности – поставени са окачени тавани с енергоспестяващо осветление, направена е..

публикувано на 23.10.19 в 18:15

Във Видин отличиха млади еколози

За 18-и път се проведе Денят на видинската екология . На екологичния празник, който се отбелязва на 23 октомври, бяха отличени 10 еколози за активна дейност през цялата година. "Включени са и двама директори- Мариета Георгиева и Любка Николаева. Учителите- Ирена Николова и Ваня Минева", каза организаторът Богомил Петров - председател на..

публикувано на 23.10.19 в 16:18
видин гпче езикова гимназия йордан радичков

Видинската езикова гимназия почете своя патрон

Видинската гимназия за преподаване на чужди езици почете 90-годишнината от рождението на своя патрон Йордан Радичков днес с различни мероприятия, сред които и конкурс по литература.  "Всички наши дейности бяха днес. Традиция е литературният конкурс, за рисунка, за есе, разказ и стихотворение. Учениците представят свои торби, а след това връчваме..

публикувано на 23.10.19 в 15:30

127 са избирателните секции за местния вот във Видин

127 ще са избирателните секции в община Видин. Пет от тях ще са подвижни за гласуване на хора с увреждания. Освен на обичайните места, избирателни секции ще има в болницата във Видин, както и в Дома за възрастни хора в село Кутово.   "В навечерието на изборите за кметове и общински съветници сме. Остават броени дни. Общинска избирателна..

публикувано на 23.10.19 в 15:00

Пристигнаха бюлетините за местните избори във Враца

Бюлетините за Местни избори 2019 пристигнаха днес в Областна администрация - Враца.  Бюлетините са транспортирани при засилена полицейска охрана до областния център и са  получени от упълномощени представители на областния управител и на 10-те общински избирателни комисии. Под контрола на общинските избирателни комисии и охрана от органите на..

публикувано на 23.10.19 в 14:22

Математици получиха награди във Видин

Победителите в Димитровденското математическо състезание бяха наградени във Видин със златни медали и грамоти. Около 400 участници- ученици и възрастни от България, Румъния и Сърбия, взеха участие в 16-тото издание на надпреварата. Най-много са участниците от ППМГ "Екзарх Антим I" - 96, каза Камелия Иванова , председател на Съюза на математиците-Видин:..

публикувано на 23.10.19 в 14:05

Още 4 нови автобуса пристигнаха във Враца

Още 4 чисто нови автобуса бяха приети в  депото на "Тролейбусен транспорт" Враца.  Предстои превозните средства да бъдат регистрирани, след което ще обслужват линиите на градския транспорт в кварталите "Бистрец" и "Кулата", както и в населените места на Враца, съобщават от Общината. От днес по линии №3 и №4 се движат и първите 4 автобуса по..

публикувано на 23.10.19 в 14:02