Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

355 служители на полицията ангажирани за изборите във Видинско

Снимка: Радио ВИДИН, архив

Създадена е организация за обезпечаване на реда и сигурността на предстоящите избори за членове на Европейския парламент, съобщават от ОД на МВР-Видин. Оперативен щаб в областната дирекция ще ръководи управлението на силите и средствата за опазване на обществения ред и сигурността в региона във връзка с провеждането на изборите.

355 полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари ще охраняват СИК и РИК, ще обезпечават реда и безопасността на движение в област Видин. Служителите на МВР ще поемат охраната на секциите в 18 часа на 25 май, тя ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа от всички секции в Районната избирателна комисия. 

В секциите за гласуване не се допускат въоръжени, в нетрезво или неадекватно състояние, лица, напомнят от полицията. 

Служителите на сектор "Български документи за самоличност"  в Областна дирекция на МВР-Видин  и паспортните звена в Районните управления Белоградчик и Кула ще работят на 24 и 25 май от 8.30 до 17.30 часа, а на 26 май от 08.30 до 19.30 часа. Гражданите, които нямат валидни документи /лична карта или личен /зелен/ паспорт/, ще могат да упражнят правото си на глас. При невъзможност да им бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 май, те ще могат да получат удостоверение, с което да гласуват. За целта е необходимо лично да подадат искане в сектор "Български документи за самоличност" в ОД на МВР във Видин или в паспортните звена в Белоградчик и Кула в дните до 25 май от 08.30 часа до 17.00 часа и на 26 май от 08.30 часа до 19.00 часа. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно единствено за изборния ден - 26 май 2019 година, уточняват от полицията.


Сигнали за нарушения, свързани с изборния процес и съотносими към дейността на вътрешното министерство, се приемат на откритата денонощна линия в МВР на тел. 982 2232 и e-mail: izbor@mvr.bg



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 18 април 2024 година

Рисунки на природни забележителности ще красят електрическите табла в Ружинци. Идеята е на кмета на общината Александър Александров, а рисунките са дело на художничката Лилия Захаринова. Безработните  в общините Враца и Криводол са намалели с 35 през март и по данни на бюрото по труда в града под Околчица вече са 1 804-ма. Отчетените стойности..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Административният съд отложи делото по казуса с кмета на Вълчедръм

Административен съд - Монтана не даде ход на делото срещу отказа на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм да прекрати предсрочно правомощията на кмета на общината, заради конфликт на интереси. На свое заседание, на 6 април, Общинската избирателна комисия във Вълчедръм отказа да прекрати предсрочно правата на кмета Иван Барзин,..

публикувано на 18.04.24 в 16:51

Рисунки украсиха електрически табла в Ружинци

Рисунки на природни забележителности ще красят електрическите табла в Ружинци . Идеята е на кмета на общината Александър Александров , а рисунките са дело на художничката Лилия Захаринова. "Идеята е лично моя, след като видях през последните една-две години в Белоградчик на много места се появиха прекрасни пейзажи и рисувани животни. И затова ми..

публикувано на 18.04.24 в 16:40

Среща за цифровите технологии се проведе във видински пенсионерски клуб

Възрастни хора от Видин научиха повече за цифровите технологии и как те могат да опростят нашето ежедневие. Това беше темата на информационно събитие, което Регионалният информационен център "Европа Директно" организира в пенсионерския клуб "Белият Дунав" . Целта на срещата е членовете на пенсинерския клуб да имат възможност да изкажат мнението си..

публикувано на 18.04.24 в 15:06

Ученици от Зверино отново помагат в Черепишкия манастир

Продължава мисията „Направи добро, предай нататък“ на учениците о т СУ „ Св. Климент Охридски“ в мездренското село Зверино . Те са доброволци към клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле”.  Заедно с техния ръководител Петя Илиева и игумена на манастира архимандрит Йоаникий, учениците отново почистиха и освежиха двора на Черепишкия манастира..

публикувано на 18.04.24 в 14:43

"Нощ в библиотеката" ще се състои във Враца

За осма година в Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца ще се проведе инициативата "Нощ в библиотеката" . Това ще се случи в Световния ден на книгата и авторското право - 23 април, когато вратите на културната институция ще останат отворени и след 18:00 часа. Откриването на инициативата ще бъде в 18:30 часа със спектакъл на Театрална група..

публикувано на 18.04.24 в 14:32

2 май ще бъде неучебен и в Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков ще обяви 2 май за неучебен ден . Заповедта се подготвя и ще бъде подписана утре, съобщи Живков, който участва днес в 160-тото редовно заседание на Комитета на регионите в Брюксел. По силата на Закона за предучилищно и училищно образование кметовете могат да обявят за неучебни до три дни в годината...

публикувано на 18.04.24 в 11:33