21 избиратели гласуват в Дома за стари хора в село Кутово

Снимка: Радио ВИДИН

21 са избирателите, които могат да гласуват в Дома за възрастни хора във видинското село Кутово, където е открита избирателна секция. Повече от половината са упражнили правото си на глас още преди десет часа тази сутрин.

В Дома гласуваха хората, които познават Европа от радиото и телевизията. Казват, че всеки глас е важен, а от Европейския парламент имат конкретни очаквания:


"Подобрение на българския народ. Надеждата да се върнат младите, аз имам двама сина, и двамата са по чужбина... Да се увеличат заплатите, пенсиите... Аз се радвам, че сме в Европейския съюз, много е важно гласуването. Всеки е длъжен да гласува." 

Няма затруднения при гласуването, казаха от секционната избирателна комисия в Дома.


"Разясняваме на хората предварително какво трябва да правят. Имат желание да гласуват."

Вижте още

Нивото на Дунав пада

Нивото на река Дунав при Ново село се е понижило с 21 см през изминалото денонощие отчитат от Изпълнителна агенция "Проучване и поддържане на река Дунав". Днес нивото там е 439 см. При Видин нивото е 494 см. като за последните 24 часа понижението е 8см.  При Лом понижението на нивото на реката е с 4см и днес то е 519 см.  Температурата на водата е..

публикувано на 26.06.19 в 11:30

Нито едно дете във Враца не е осиновено през май месец

Нито едно дете не е осиновено през месец май, съобщиха от  Регионална дирекция за социално подпомагане – Враца. Проведените заседания на съвета по осиновяване през петия месец от годината са били 5, а разглежданията са били за 9. Общият брой вписани в регистъра деца за пълно осиновяване са 107. От тях 50 са здрави, а децата с увреждания са..

публикувано на 26.06.19 в 08:14
Пътят Видин-Ружинци

Снимката на 25 юни 2019 година

Внесен е проектът на Подробен устройствен план за участъка Видин-Ружинци за разглеждане и одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Средата на месец юли е индикативния срок за обявяване процедурата за избор на изпълнител. Това стана ясно на провелото се днес заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район,..

публикувано на 25.06.19 в 18:10

Тринадесет зрелостници от Видин с грамоти за отличен успех на матурите

Грамоти  за отлично представяне на държавните зрелостни изпити за учебната 2018/2019 година получиха  младите хора от Видин. Отличията им б яха връчени от кмета на община Видин Огнян Ценков и началника на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.  Огнян Ценков поздрави зрелостниците за усилията, труда и постоянството,..

публикувано на 25.06.19 в 17:50

Внесен е проектът за участъка Видин-Ружинци за разглеждане и одобрение

Средата на месец юли е индикативния срок за обявяване процедурата за избор на изпълнител за участъка Видин-Ружинци .   Това стана ясно на провелото се днес заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район, председателстван от Албена Георгиева – областен управител на област Видин. Обектът Видин-Ботевград е..

публикувано на 25.06.19 в 17:45

Във Видин заседава Регионалният съвет за развитие на Северозападния район

Във Видин се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район. Във форума участваха  представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати,  Агенция „Пътна..

публикувано на 25.06.19 в 17:05
Снимка: Природозащитен център Натура- Враца

Във Враца организират велопоход под надслов "НЕ на наркотиците"

Международният ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни ще бъде отбелязан във Враца с велопоход. В събитието "НЕ на наркотиците" ще се включат ученици, като стартът на проявата ще бъде даден пред сградата на местната администрация, от 10:00 часа. Шествието ще премине през главни пътни артерии в града, като след..

публикувано на 25.06.19 в 17:00