Приключи изборният ден във Видинско

Снимка: Радио ВИДИН

Изборният ден в област Видин премина и приключи в спокойна обстановка, съобщиха от Областната дирекция на полицията. Към 20:20 часа изборният процес във всички 259 секции е приключил. Няма данни за възникнали проблеми и инциденти.


Избирателната активност е 32,2%. По данни на РИК- Видин са гласували 28 629 души от имащите право на глас 88 905.


Служителите на сектор "Български документи за самоличност" в областната дирекция,  са издали едно удостоверение за гласуване, след подадено заявление от гражданин.


ОДМВР - Видин е създала необходимата организация за съпровождане и транспортиране на изборните протоколи и материали от СИК в РИК.


Вижте още

Стартира инициативата "Дари надежда за повече детски усмивки" във Видин

Благотворителната инициатива "Дари надежда за повече детски усмивки" стартираха фондация "Искам бебе" и една от най-големите млекопреработвателни компании у нас. Целта е да бъдат събрани средства за млади двойки с репродуктивни проблеми от Видин , обясни координаторът на организацията за Северозападна България Здравка Гергова: "Във всички..

публикувано на 18.06.19 в 15:58

Пръскат извънредно за комари в община Видин

Извънредна обработка срещу комари ще бъде извършена във Видин. Заради по-голямата популация на насекомите през този сезон, следващата аерозолна обработка ще бъде извършена по-рано от предвиденото в графика, съобщават от Общината. При благоприятни метеорологични условия пръскане ще бъде извършено тази вечер в трите парка на град Видин-..

публикувано на 18.06.19 в 15:30

Протест на медицинските сестри във Враца

Медицински сестри блокираха днес след 13 часа движението по възловия за Враца булевард "Втори юни". Протестът им беше насочен към здравния министър Кирил Ананиев и ведомството, от което обещаха увеличение на заплатите. Такова досега няма. От ограничението на движението пострада основно градският транспорт, а тролеите не се движеха до..

публикувано на 18.06.19 в 14:59

Съставиха акт на врачанин заради отсичане на липови клони

Нерегламентирано отсичане на клони от дървета, с цел събиране на липов цвят, е констатирано при съвместната проверка от звено "Инспекторат" и служители на полицията във Враца, съобщават от Общината.   Нарушителят на Наредбата за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и опазване на имуществото на територията общината  е установен при..

публикувано на 18.06.19 в 14:30

"Капачки за бъдеще" дарява кувьоз на Бяла Слатина

Нов кувьоз от кампанията "Капачки за бъдеще" ще бъде дарен на 23 юни, неделя, на болницата в Бяла Слатина . С него лечебното заведение ще може да осигури по-добри грижи за новородените, обясни Лазар Радков от екипа на кампанията: "Това е кувьоз с базови функции, с който болницата и лекарите да могат да се погрижат за недоносените бебенца и за..

публикувано на 18.06.19 в 14:10

Годишен концерт изнасят танцьорите на читалище "Светъл ден"

Танцовите формации на Читалище "Светъл ден - 2009" град Видин ще представят тази вечер пред видинска публика своя годишен концерт. С концерта се поставя край на учебната година, съобщи за Радио Видин Йоана Ванкова, ръководител на детския танцов състав към читалището: "За трета поредна година ще си направим годишен концерт, на който да покажем и..

публикувано на 18.06.19 в 14:00

Ремонтирана е сградата на направление "Социални услуги и здравни дейности" във Видин

Ремонт е извършен в сградата на направление "Социални услуги и здравни дейности"-Видин. Управителят на социалния център Силвия Венчева показа на гостите, сред които бяха кметът на Видин Огнян Ценков и заместник-кмета Венци Пасков какви ремонтни дейности са осъществени, за да могат служителите да работят в по-комфортна среда, а посетителите да се..

публикувано на 18.06.19 в 13:38