В "Музикална зона": "Дъждът се лее из ведро, а някой кара колело"

Световен ден на велосипеда е. Тъкмо повод да се върнем, поне мислено, към това любимо занимание- карането на колело. А ако колоезденето е ваша страст, може би знаете, че то отлично се съчетава със слушането на музика. Особено на песни, посветени на велосипеда.  Оказа се, че велосипедът- тази страст, удобство, спортно хоби- вдъхновява много групи и изпълнители и те създават песни за него.
Песни за каране на колело, които да си тананикате на две гуми, ще слушаме в "Музикална зона" днес.

Вижте още

Белоградчишките скали трябва да са осветени, смятат граждани

11 стойки, с 14 прожектора, монтирани върху Белоградчишките скали разделиха общественото мнение на две противоположни страни. Гражданската инициатива за осветяването на скалния феномен бе наречена от бившия министър на културата Вежди Рашидов "вандалски акт". Това накара Министерството на културата да се самосезира и да направи проверка. Тя..

публикувано на 15.07.19 в 14:00

Детски празник на открито в Кула

Детски празник ще се проведе тази неделя- 14 юли в град Кула . Доброволците от кампанията "Северозапазване", която цели да възстанови градския парк, са организирали забавления за децата в парка. В 7.00 часа на стадиона започват полетите с балон , след това ще има игри и танци . "Издигането ще бъде с привързан балон. От 7 часа започваме да издигаме..

публикувано на 12.07.19 в 17:01

"Синьо лято" за първи път за децата на Монтана

На язовир Долна вода край Монтана се провежда лятно рибарско училище. В него са се записали над 100 деца. Идеята е на местното ловно рибарско дружество и на Общинския съвет по наркотични вещества. Заниманията за всяка група се провеждат от понеделник до петък.  Александър Георгиев - специалист "Ловно стопанство" към СЛРД "Огоста" в град Монтана е..

публикувано на 11.07.19 в 17:30

Община Димово отново работи със запорирани сметки

Запорът е наложен във връзка със стари задължения на Общината към фирмата, извършваща услуги за сметосъбиране и сметоизвозване, с която Общината имаше договор. След неговото изтичане, договорът не бе подновен. "Миналата година фирмата ни държа почти през цялото време със запори на сметките, тази година пак. Беше ги вдигнал към октомври до..

публикувано на 11.07.19 в 15:46

Дуото Ангел Станков-Йосиф Радионов празнува 45 г. на сцена във Видин

С концерт цигулковото дуо Ангел Станков - Йосиф Радионов ще отбележи 45 години заедно на сцена.  Ангел Станков и Йосиф Радионов са носители на първа награда и златен медал от Първия международен конкурс и фестивал за камерна музика в японския град Осака през 1993 година. Двамата са свирили на сцените на прочути концертни центрове, като..

публикувано на 10.07.19 в 07:10

Модерен свинекомплекс изграждат в село Дреновец

Има ли инвестиции в северозапада? Дори и малки, но ги има, а това води и до създаване на работни места. Пример за това е една предстояща инвестиция в село Дреновец в община Ружинци. Там се създава съвместна фирма с датски инвеститор Оле Андерсън. Ще бъде построена свинеферма. Модерна свинеферма. Тя ще е в бившия стопански двор. Наскоро кмета на..

публикувано на 09.07.19 в 18:21

Общинският съвет на Видин прие предложения за стабилизиране на болницата

Предложението да се задели финансов ресурс от Община Видин в размер на 150 000 лв. до края на тази годината и по 250 000 лв. всяка година след това за доплащане към възнагражденията на медицинските специалисти от видинската болница "Св. Петка" приеха на извънредно заседание на Общинския съвет във Видин. По време на дебатите..

публикувано на 09.07.19 в 16:24