Поетеса представя любовна лирика във Видин

2
Ирена Цветкова, поетеса
Снимка: Радио ВИДИН


Поетесата Ирена Цветкова от Плевен ще представи стихосбирка си "Присъда: Любов" пред читатели от Видин. Това е третата поетична книга на авторката, която е избрала да направи първото ѝ официално представяне във видинската библиотека "Михалаки Георгиев".


Ирена Цветкова е учител по професия. Член е на Дружеството на писателите в Плевен. Пише поезия от дете. Във Видин идва за втори път. "Тук съм гостувала като ученичка, преди много време, но съм очарована от възможността отново да посетя вашия град, тъй като атмосферата, която хората правят, е наистина много приятна... Така се стекоха обстоятелствата, че съдбата ме запозна с Десислава Иванова, директор на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"- Видин и с нея организирахме това мое първо представяне на новата ми поетична книга "Присъда: Любов"."В новата си поетична книга Ирена Цветкова е събрала стихотворения на различна тема, сред които основната е за любовта:"Любовта е нещото, без което никой човек не може. Любовта има различни проявления. Тя е онова чувство, което ни води напред, тя е силна, всеобхватна и многолика. Има рецепта за любов, но тя е индивидуална за всеки човек. При всички положения трябва да има доза толерантност, много обич, щипка доверие и много, много чувство..."Срещата с Ирена Цветкова и нейната поезия е днес, от 17:30 часа, в залата на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев".

Галерия

Вижте още

Кабинет по репродуктивно здраве откриват във Враца

Първият кабинет по репродуктивно здраве в Северозападна България ще бъде във Враца . Той е изграден по инициатива на фондация "Искам бебе" , с подкрепата Общинския съвет, Общината и бизнеса от града. В кабинета ще се извършват безплатни консултации на двойки с репродуктивни проблеми от целия регион, обясни в предаването "Направление здраве"..

публикувано на 21.10.19 в 17:25

Предизвикателството да си Готвач

Милиони професионалисти в цял свят  празнуват на 20-ти октомври  Международния ден на Готвача. Този ден е насочен към образоване на децата по света за важността на здравословното хранене и към популяризиране на професията готвач.  Традицията за отбелязване на празника започва през октомври 2004 по предложение на тогавашния председател на..

публикувано на 21.10.19 в 17:04

Познатата онлайн платформа за полезна и практична правна информация

Станимир Ненов  е основател на нестопанския проект, предоставящ отворена и безплатна онлайн платформа за полезна и практична правна информация, поднесена по разбираем начин за хората без юридическо образование -  "pravatami.bg - разкодираните закони" . Ненов е основател и на advokatami.bg - компания, предоставяща висококачествени правни..

публикувано на 21.10.19 в 14:15

Онлайн проучване изследва отношението на българите към оказването на първа помощ

Проучване относно отношението на българското общество към уменията за оказване на първа помощ изготви фондация "Първите три минути", съвместно със софийското училище по първа помощ на FirstAidBg. Националното онлайн изследване "Обществото и първата помощ" проучва степента и мащаба на обучените по съвременните насоки за първа помощ хора. Резултатите..

публикувано на 21.10.19 в 14:00

Дух, изцяло обърнат към духовната красота: животът на Цеко Торбов

Град Оряхово е дал на страната ни, пък и на света, много талантливи люде.  Историята на българската правна философия започва с безусловно господство на правния позитивизъм в началото на ХХ век. По това време в европейската правна философия надмощието на правния позитивизъм е толкова категорично, че сякаш правната наука е “открила”..

публикувано на 21.10.19 в 13:30

Разказвай какво ти стори Бог!

В Шестата неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към онези моменти, чрез които ние ставаме не свободни, а роби на страстите, похотите и съблазните. Христос изцелява обладан от легион бесове човек. Той му дава свобода и радост, както и чрез това го предлага като пример на самите нас за сила..

публикувано на 20.10.19 в 08:00

Младежи от шест държави се учат на медийна грамотност във Видин

В предаването днес ви срещаме с младежи от различни държави, които се учат да развиват своята медийна грамотност. Домакин на младежкия обмен е Видин, а организатор- сдружение "Видински фонд "Читалища", по европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт "Еразъм +". Младите хора бяха посрещнати и от екипа ни в Радио..

публикувано на 18.10.19 в 17:40