Поетеса представя любовна лирика във Видин

2
Ирена Цветкова, поетеса
Снимка: Радио ВИДИН


Поетесата Ирена Цветкова от Плевен ще представи стихосбирка си "Присъда: Любов" пред читатели от Видин. Това е третата поетична книга на авторката, която е избрала да направи първото ѝ официално представяне във видинската библиотека "Михалаки Георгиев".


Ирена Цветкова е учител по професия. Член е на Дружеството на писателите в Плевен. Пише поезия от дете. Във Видин идва за втори път. "Тук съм гостувала като ученичка, преди много време, но съм очарована от възможността отново да посетя вашия град, тъй като атмосферата, която хората правят, е наистина много приятна... Така се стекоха обстоятелствата, че съдбата ме запозна с Десислава Иванова, директор на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"- Видин и с нея организирахме това мое първо представяне на новата ми поетична книга "Присъда: Любов"."В новата си поетична книга Ирена Цветкова е събрала стихотворения на различна тема, сред които основната е за любовта:"Любовта е нещото, без което никой човек не може. Любовта има различни проявления. Тя е онова чувство, което ни води напред, тя е силна, всеобхватна и многолика. Има рецепта за любов, но тя е индивидуална за всеки човек. При всички положения трябва да има доза толерантност, много обич, щипка доверие и много, много чувство..."Срещата с Ирена Цветкова и нейната поезия е днес, от 17:30 часа, в залата на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев".

Галерия

Вижте още
бразилска музика

В "Музикална зона" слушаме леката и слънчева като лято бразилска музика

"Самба", "карнавал", "Копа кабана", "Рио де Жанейро", "кафе", "капоейра", "боса нова", "футбол"… Това изниква в съзнанието ни, щом се сетим за Бразилия! Представяме си пищни карнавални шествия с хиляди зрители, екзотични фиести, плажове и палми, знойни мулатки, романтика, музика и танци… Тази екзотика е в кръвта на бразилците и с нея те радват и..

публикувано на 24.06.19 в 09:45

Във всички времена възсияват светии в Църквата Христова

В първата неделя след Петдесетница, която отбелязваме днес, Църквата почита и възхвалява всички свои светии. "Да изповядваме винаги Христа и вярата си в Него!" (Мат. 10:33; 37-38; 19:27-30) "В историята на Църквата Христова е имало времена  на мир, когато всеки свободно и спокойно може да изповядва..

публикувано на 23.06.19 в 08:00

Обсъждат "Доктрината Тръмп" във Враца

Избирането на милиардера Доналд Тръмп за президент на Съединените американски щати се прие като изненада у нас. Неговата личност продължава да се асоциира в Европа предимно с бизнес начинанията и шоу изявите му, а не толкова с неговите политически възгледи и ходове на световната сцена. Какво обаче наистина се случва в Америка? Защо изборът на Тръмп..

публикувано на 20.06.19 в 09:12

В "Музикална зона" на 20 юни 2019 слушаме Жоао Жилберто – 2 част

Уникалният камерен маниер на изпълнение на Жоао Жилберто създава усещане за интимност и спокойствие. Музиката му говори на всеки лично. Погледът е обърнат навътре, но простичкият начин на представяне е достъпен за всеки отвън. Универсален артист със специфичен глас и техника за свирене на китара. Слушаме песни от албумите Getz /..

публикувано на 20.06.19 в 09:00
чешма

Трябва ли да има водни помощи за социално слабите?

Въпросът отново е на дневен ред, след като на национална дискусия за развитието на ВиК сектора от  КНСБ призоваха да бъдат заделени средства за водни помощи. Лидерът на синдиката Пламен Димитров цитира данни на Световната здравна организация, според които за основните си нужди човек потребява от 1,5 до 3 кубически метра вода на месец: "В..

публикувано на 19.06.19 в 18:54

Летни вечери на оперното и балетното изкуство ще се проведат във Видин

За втора поредна година във Видин ще се проведе Фестивалът "Летни вечери на оперното и балетното изкуство "Баба Вида" , организиран от Община Видин и Държавна опера град Стара Загора. Събитието ще се състои на специална сцена, която ще бъде изградена пред крепостта "Баба Вида". Над 15 тона са техниката и реквизитът. За публиката ще има трибуна с 800..

публикувано на 19.06.19 в 17:32

Експерти от фонд "Земеделие" провериха къщи за гости край Белоградчик

Къщи за гости край Белоградчик проверяваха експерти от Държавен фонд "Земеделие". Туристическите обекти в селата Рабиша и Чифлик са изградени с пари по Програмата за развитие на селските райони и са сред 288-те в страната, за които петгодишният период на мониторинг не е приключил. В село Рабиша експерти проверяваха бистро с паркинг и..

публикувано на 19.06.19 в 17:30