Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поетеса представя любовна лирика във Видин

2
Ирена Цветкова, поетеса
Снимка: Радио ВИДИН


Поетесата Ирена Цветкова от Плевен ще представи стихосбирка си "Присъда: Любов" пред читатели от Видин. Това е третата поетична книга на авторката, която е избрала да направи първото ѝ официално представяне във видинската библиотека "Михалаки Георгиев".


Ирена Цветкова е учител по професия. Член е на Дружеството на писателите в Плевен. Пише поезия от дете. Във Видин идва за втори път. 



"Тук съм гостувала като ученичка, преди много време, но съм очарована от възможността отново да посетя вашия град, тъй като атмосферата, която хората правят, е наистина много приятна... Така се стекоха обстоятелствата, че съдбата ме запозна с Десислава Иванова, директор на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"- Видин и с нея организирахме това мое първо представяне на новата ми поетична книга "Присъда: Любов"."



В новата си поетична книга Ирена Цветкова е събрала стихотворения на различна тема, сред които основната е за любовта:



"Любовта е нещото, без което никой човек не може. Любовта има различни проявления. Тя е онова чувство, което ни води напред, тя е силна, всеобхватна и многолика. Има рецепта за любов, но тя е индивидуална за всеки човек. При всички положения трябва да има доза толерантност, много обич, щипка доверие и много, много чувство..."



Срещата с Ирена Цветкова и нейната поезия е днес, от 17:30 часа, в залата на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

С доброволен труд ремонтираха храма под Алботинския скален манастир

С доброволен труд и дарение ремонтираха покрива на храм "Възкресение Христово" в подножието на Алботинския скален манастир. Идеята е на кметството на видинското село Градец, откъдето са договорили местна строителна бригада, която да извърши безвъзмездно нужните строителни дейности. Финансовата подкрепа за материалите е на Видинската митрополия,..

публикувано на 25.04.24 в 12:02

Нов прочит на "Грозното патенце" представят във Видинския куклен театър

"Грозното патенце" ще оживее на сцената на видинския куклен театър. Своя оригинален прочит на любимата приказка от Ханс Кристиян Андерсен ще представи Никола Стоянов. Това е режисьорският дебют в кукления театър на популярния кино и театрален актьор. "Видинската публика ще я изненадаме с нашето различно грозно патенце. Един много симпатичен..

публикувано на 25.04.24 в 11:28

В "Музикална зона" на 25 април 2024 слушаме сръбската блус китаристка и певица Ана Попович

Родена в семейството на блус китарист, на петнайсет взима китарата на баща си. Много скоро той осъзнава, че дъщеря му го превъзхожда многократно с таланта си. Ана завършва реномирани учебни заведения в западната ни съседка и в Холандия. Способностите и се изявяват на сцени по цял свят. Работи с големи имена сред музикантите и сред..

публикувано на 25.04.24 в 09:00

Дора и нейният сладък свят

Днес ще ви срещнем с една дама, с която отдавна искаме да ви запознаем. Тя е затвърдена като професионалист в нашия град, и не само, защото нейното име е познато в цялата страна. Става популярна с бисквитите, които рисува и декорира. Но преди да ви разкажем историята за професионалния път на Дора Любенова , ще ви запознаем с нейното минало...

публикувано на 24.04.24 в 17:00

Стартира онлайн семинар "Упътване за родители на будни деца"

Онлайн семинар "Упътване за родители на будни деца" организира Мариана Асенова, журналист, експерт в сферата на образованието, културата и природата. Тя е и създател на Горското школо "Великото навън".  За Мариана Асенова промяната в поведението и мисленето на родители и деца е мисия: "Всички деца се раждат будни, абсолютно съм уверена..

публикувано на 24.04.24 в 13:45

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Като екстремно изживяване диригентът Петър Димитров определи концерта на Симфониета Видин, който ще дирижира тази вечер. В програмата са включени произведения на Рахманинов, Пучини, Верди и Маскани. Солисти са тенорът Бойко Цветанов, сопраното Евгения Ралчева и пианистката Анелия Господинова. Концертът е предизвикателство за нас, каза..

публикувано на 24.04.24 в 14:00

По-малко ще са гласуващите в община Кула на 9 юни

Дванадесет са секционните избирателни комисии в община Кула за изборите на 9 юни, с една по-малко в град Кула заради намаляване на населението. Закрива се секционно избирателната комисия в бившата детска градина. Жителите на града ще могат да гласуват машинно и с хартиена бюлетина.  Четири са избирателните секции в Кула. Хората в селата ще..

публикувано на 24.04.24 в 09:00