Дамски клуб от Видин направи семинар за вредите от дрогата

3
Снимка: Община Видин

Рисковете от употребата на наркотични вещества в младежка възраст бяха представени пред ученици във Видин. Срещата бе част от иницитивите на "Инер уил клуб" Видин под мотото "Децата са нашето бъдеще". Целта на семинара бе да запознаем децата с вредата от употребата на наркотици и да ги привлечем за каузата "Антидрога", обясни президентът на организацията Веса Гидова и допълни, че кампанията ще продължи и през новата учебна година. 
Лектор бе ръководителят на отделението по зависимости в психиатричната болница в Раднево д-р Иван Добринов: 
"Това, което виждаме в болницата през последните години е огромен брой младежи с тежки психиатрични усложнения, предизвикани от нови наркотици. Това е една от най-големите опасности в момента, тъй като масово се разпространяват, особено по Интернет - субстанции, които не са проучени. Те са от различни химически групи с най-различно действие. Никой не знае ефекта им, а ги употребяват основно млади хора и това всъщност води до много, много тежки и телесни, и психични  усложнения."
След срещата млади хора коментираха:
"Беше доста полезно... Научихме нови неща - как да се предпазваме от дрогата... Наркотиците почнеш ли ги веднъж да ги употребяваш не можеш да се спреш и просто не трябва да почваш, защото така обричаш цялото си бъдеще."

Галерия

Вижте още
Спешен център- Белоградчик

Снимката на 22 октомври 2019 година

Близо 1 200 000 лева ще бъдат вложени в модернизирането на спешната медицинска помощ в област Видин. Проектът е на Министерството на здравеопазването и предвижда преустройство на спешния център във Видин и на филиала в Белоградчик за общо 430 000 лева и изграждане на нови сгради за филиалите за спешна помощ в Кула, Брегово и Димово. Здравното..

публикувано на 22.10.19 в 17:42

Обезщетение от държавата искат наследници на загиналите при взрива в Горни Лом

Искова молба срещу пет държавни институции е внесъл във Видинския административен съд адвокат Александър Кашъмов. Делото е за обезщетение на близките на загиналите при взрива в завода за боеприпаси в село Горни Лом през 2014 година, който отне 15 човешки живота. "Искът е внесен. Сега работим по изпълнение на указанията на съда. Предполагам, че до два..

публикувано на 22.10.19 в 17:40

Нов асфалт в село Мраморен

От началото на седмицата стартираха строително-ремонтните дейности по реконструкцията на улица "Милин камък" в село Мраморен, община Враца. Към момента екипите са положили новата асфалтова настилка на голяма част от пътния участък. Успоредно с ремонтите по пътната инфраструктура в Мраморен, се извършва и частична реконструкция на участък от пътя за село..

публикувано на 22.10.19 в 17:25

Приключва асфалтирането на улици във Видин

Приключват предвидените рехабилитационни дейности по уличната мрежа в община Видин. Извършени са ремонти на 101 улици и междублокови пространства в жилищни комплекси на град Видин, както и в населените места в общината. Общата стойност на тези дейности е 2 780 000 лева, съобщават от общинската пресслужба. В момента се извършват..

публикувано на 22.10.19 в 17:10

Библиотеката в Монтана отбелязва 90 години от рождението на Йордан Радичков

Регионална библиотека "Гео Милев"- Монтана организира редица събития по повод 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков. От началото на седмицата във фоайето е подредена изложбата "Автографите на Радичков" , която библиотеката осъвремени с финансовото съдействие на Министерството на културата. В Детски отдел и в Заемна за възрастни има изложби и..

публикувано на 22.10.19 в 16:59

Окръжният съд във Враца осъди рецидивист за опит за убийство

Врачанският окръжен съд наложи наказание от 12 години и 8 месеца "Лишаване от свобода" при първоначален "строг режим" на изтърпяване на наказанието на Д.П.Б. Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 12 февруари 2019 година в частен дом в село Върбица в условията на опасен рецидив, е направил опит умишлено да умъртви К.Д.Т.  За това престъпление..

публикувано на 22.10.19 в 16:45

Забраниха продажбата на алкохол във Враца за изборите

С цел осигуряване на нормална обстановка и недопускане на нарушаване на обществения ред на територията на община Враца при провеждане на изборите на 27 октомври, изпълняващият длъжността кмет Мария Попова забрани продажбата на алкохолни напитки в търговските обекти, заведения за хранене и други обществени места. Забранена е и употребата на алкохолни..

публикувано на 22.10.19 в 16:37