Дамски клуб от Видин направи семинар за вредите от дрогата

3
Снимка: Община Видин

Рисковете от употребата на наркотични вещества в младежка възраст бяха представени пред ученици във Видин. Срещата бе част от иницитивите на "Инер уил клуб" Видин под мотото "Децата са нашето бъдеще". Целта на семинара бе да запознаем децата с вредата от употребата на наркотици и да ги привлечем за каузата "Антидрога", обясни президентът на организацията Веса Гидова и допълни, че кампанията ще продължи и през новата учебна година. 
Лектор бе ръководителят на отделението по зависимости в психиатричната болница в Раднево д-р Иван Добринов: 
"Това, което виждаме в болницата през последните години е огромен брой младежи с тежки психиатрични усложнения, предизвикани от нови наркотици. Това е една от най-големите опасности в момента, тъй като масово се разпространяват, особено по Интернет - субстанции, които не са проучени. Те са от различни химически групи с най-различно действие. Никой не знае ефекта им, а ги употребяват основно млади хора и това всъщност води до много, много тежки и телесни, и психични  усложнения."
След срещата млади хора коментираха:
"Беше доста полезно... Научихме нови неща - как да се предпазваме от дрогата... Наркотиците почнеш ли ги веднъж да ги употребяваш не можеш да се спреш и просто не трябва да почваш, защото така обричаш цялото си бъдеще."

Галерия

Вижте още

Посланикът на Казахстан дари книги на видинската библиотека

В Руското военно гробище във Видин ще бъде поставена възпоменателна плоча с името на Кайыржан Есенгеьлдин -гражданин на Казахстан, загинал в боевете край Кула по време на Втората световна война. Темата е обсъдена по време на посещението на посланика на Казахстан у нас Темиртай Избастин във Видин. С кмета Огнян Ценков той е обсъдил възможностите за..

публикувано на 26.06.19 в 16:13

Кампанията "Бъди войник" идва във Видин

Видин е поредният град, в който  ще се проведе информационна борса, част от националната информационна кампания "Бъди войник"  на Министерството на отбраната. Кампанията обхваща 29 града, а идеята е да се популяризира професията войник, и да се привлекат повече кандидати за военна служба, каза на пресконференция з аместник-началникът на отбраната..

публикувано на 26.06.19 в 15:24

Над 15 милиона лева ще получат пенсионерите в Монтанско от 1 юли

Близо 15 милиона и 300 хиляди лева ще вземат пенсионерите от област Монтана през месец юли. От 1 юли пенсиите се увеличават с 5.7 %. Корекцията на пенсии от трудова дейност, отпуснати с начална дата до 31 декември миналата година се увеличават с 5.7 на сто от 1 юли. За сравнение миналогодишната актуализация беше 3,8%, припомнят от ТП на НОИ..

публикувано на 26.06.19 в 13:05

Абитуриентите трябва да плащат сами здравните си осигуровки

От 1 юли почти 600 абитуриенти от Видинска област, положили успешно държавен зрелостен изпит през 2019 година, трябва да плащат сами здравните си вноски и да подадат декларация образец 7 - съобщават от НАП. Учениците, завършили гимназия, трябва да се осигуряват сами докато станат студенти или започнат работа. От 1 юли до 25 август зрелостниците трябва..

публикувано на 26.06.19 в 12:27

Глоби за неправилно паркиране във Враца

Общинско звено "Инспекторат" е установило неправилно паркирани автомобили в района на улица "Скакля" във Враца.  Нередностите са  констатирани при редовна проверка от служителите  на звеното, съобщават от Общината.   На водача на едното превозно средство е съставен акт във връзка с Наредбата за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда..

публикувано на 26.06.19 в 12:20

Мним служител на ВиК измами баба в Лом

77-годишна ломска жителка е съобщила в полицията, че е станала жертва на измама. Възрастната жена била посетена в дома си от непознат, който се представил за служител на ВиК и поискал пари за подмяна на водомера. Жената предала сумата от 170 лв, но по-късно се усъмнила и позвънила в местното дружество на ВиК, откъдето я уверили, че не събират..

публикувано на 26.06.19 в 12:10

Асфалтират пътя до село Старопатица

Мащабен ремонт се извършва на пътя до село Старопатица, общ. Кула.  В момента се правят канавките, където има пропадания на пътя и се насипва с камък, каза за Радио ВИДИН кметът Николай Николов:  "Фирмата -изпълнител работи всеки ден. До края на август се очаква да завърши цялостното асфалтиране. Това е пълен ремонт на пътя, от Разсадника до селото."..

публикувано на 26.06.19 в 12:05